Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ




Ενδιαφέροντα στοιχεία για 

την Ονδούρα


σημαία της Ονδούρας
Ονδούρα είναι μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής με Καραϊβικής ακτές Πέλαγος στο βορρά και τον Ειρηνικό Ωκεανό στα νότια.
Το επίσημο όνομα της χώρας είναι η Δημοκρατία της Ονδούρας .
Ονδούρα συνορεύει δυτικά με τη Γουατεμάλα , στα νοτιοδυτικά με το Ελ Σαλβαδόρ , στα νοτιοανατολικά από τη Νικαράγουα , στα νότια από τον Ειρηνικό Ωκεανό, και στα βόρεια από την Καραϊβική Θάλασσα.
Η επίσημη γλώσσα είναι η ισπανική .
Από την 1η Ιανουαρίου 2016, η πληθυσμός της Ονδούρας εκτιμάται ότι είναι 8.136.000 άτομα .
Ονδούρα έχει μια συνολική έκταση των 112.090 τετραγωνικών χιλιομέτρων (43.278 τετραγωνικά μίλια).
Tegucigalpa που συνήθως αναφέρονται ως tegus, είναι η πρωτεύουσα της Ονδούρας . Είναι ένα μεγάλο παράδειγμα της Κεντρικής Αμερικής αστική εξάπλωση φύγει αμόκ, απλώνονται σε όλη την πολύ λοφώδη έκταση.
Tegucigalpa
Γενικά ορεινή, η χώρα χαρακτηρίζεται από εύφορα οροπέδια, κοιλάδες ποταμών, και στενό παράκτιες πεδιάδες.
Cerro Las Minas σε 2.870 μέτρα (9.416 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι το ψηλότερο βουνό στην Ονδούρα .
Μηνάς Cerro las
Ονδούρα έχει δύο ακτές - η ακτογραμμή της Καραϊβικής Θάλασσας εκτείνεται περίπου 700 χιλιόμετρα(430 μίλια), και την ακτογραμμή του Ειρηνικού η οποία είναι περίπου  120 χιλιόμετρα (70 μίλια) χρονικό διάστημα.
Στην Ονδούρα οι παραλίες είναι αραιοκατοικημένη, που τους καθιστά ιδανικό για κάθε μήνα του μέλιτος ή ιδιωτικές διακοπές. Οι πιο όμορφες παραλίες στην Ονδούρα έχουν κερδίσει την αναγνώριση από τους ειδικούς ταξίδια για πούδρας άμμο, τιρκουάζ νερά και παρθένα μεγαλείο.
παραλία Ονδούρα
Ονδούρα είναι ένα από τα πιο οικολογικά προστατευόμενες έθνη της Λατινικής Αμερικής . Είκοσι εθνικά πάρκα και δύο βιόσφαιρα αποθεματικά σε συνδυασμό με δεκάδες μικρότερα αποθέματα, τα οποία βοήθησαν στο να διατηρηθούν πιο ορεινή και δασώδη χώρα της περιοχής και τις χιλιάδες σπάνια είδη που ζουν μέσα σε αυτό.
Βρίσκεται στην περιοχή Mosquitia του Northeastern της Ονδούρας, Río Plátano βιόσφαιρας είναι η μεγαλύτερη προστατευόμενη περιοχή της χώρας, με 350.000 εκτάρια. Το αποθεματικό έχει μια σειρά από απειλούμενα είδη και ορισμένα από Ονδούρα μεγαλύτερα τμήματα του δάσους. Έχει ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και βιόσφαιρας από το 1982. Το 2011, η UNESCO τοποθετείται το αποθεματικό στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε κίνδυνο.
βιόσφαιρας Río Plátano
Ονδούρα έχει 2 μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO .
Κοπάν είναι ένας αρχαιολογικός χώρος του πολιτισμού των Μάγια που βρίσκεται στο Τμήμα Κοπάν της δυτικής Ονδούρα. Ήταν η πρωτεύουσα μιας μεγάλης Κλασικό περίοδο βασιλείας από τον 5ο έως τον 9ο αιώνα μ.Χ. Κοπάν ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1980.
Κοπάν

Roatán είναι η μεγαλύτερη και πιο ανεπτυγμένη από τα νησιά στον κόλπο. Μόλις ένα καλά κρυμμένο μυστικό, είναι τώρα ένα λιμάνι κρουαζιερόπλοιων και ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών - ειδικά για τους άπληστους δύτες και snorkelers. Μια ορεινή ραχοκοκαλιά undulates μέσα από το κέντρο του νησιού, και ακμάζουσα κοραλλιογενείς ύφαλοι περιθωριακά ακτές της προσφέρουν υπέροχες ευκαιρίες για καταδύσεις και ψάρεμα σε βαθιά νερά. Παγκοσμίου φήμης West Bay Beach είναι το μεγαλύτερο τμήμα της εύκολα προσβάσιμη παραλία του νησιού.
Ροατάν
Ένα hot spot για πολλούς τουρίστες, η μεγαλύτερη φυσική λίμνη στην Ονδούρα προσφέρει πολλά πράγματα για να δείτε και να κάνετε. Με την αφθονία των ψαριών και πτηνών, λίμνη Yojoa είναι ιδανική για ψάρεμα και παρατήρηση πουλιών. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να απολαύσουν εμβάπτιση σε κοντινές θερμές πηγές, εξερεύνηση σπηλαίων, πεζοπορία με εντυπωσιακούς καταρράκτες, περιοδεύοντας φυτείες καφέ και ερευνά αρχαία ερείπια των Μάγια.
λίμνη Yojoa
Ένα μοναδικό φυσικό θαύμα, ο καταρράκτης στο Pulhapanzak είναι μια καταπληκτική εμπειρία.Υπάρχουν μια σειρά από καταπληκτικά καταρράκτες σε όλη την Ονδούρα, Pulhapanzak είναι η μεγαλύτερη, πτώση περίπου 43 μέτρα (140 πόδια). Βρίσκεται κοντά στη λίμνη Yojoa.
pulhapanzak καταρράκτη
Κατά τη διάρκεια της πρώτης χιλιετίας, η Ονδούρα κατοικήθηκε από τους Μάγια. Columbus διερευνηθεί η χώρα 1502. Ονδούρα, με τέσσερις άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής, κήρυξε την ανεξαρτησία της από την Ισπανία το 1821 για να σχηματίσουν μια ομοσπονδία κρατών της Κεντρικής Αμερικής. Το 1838, η Ονδούρα άφησε την ομοσπονδία και έγινε ανεξάρτητη.
Η οικονομία της Ονδούρας βασίζεται κυρίως στη γεωργία? καφέ, μπανάνες, μάνγκο, το φοινικέλαιο, το καλαμπόκι, τα φασόλια, το ρύζι, τα εσπεριδοειδή, και το βόειο κρέας είναι τα κύρια γεωργικά προϊόντα.
Ονδούρας κουζίνα είναι ένα πάντρεμα των ιθαγενών (Lenca) κουζίνα, ισπανική κουζίνα, κουζίνα της Καραϊβικής και της Αφρικής κουζίνα. Το εθνικό πιάτο της Ονδούρας [φωτογραφία πιο κάτω] είναι ένα βουνό των τροφίμων, ο Πλάτωνας Tipico: μια υπερπλήρης, υπερφόρτωση υδατανθράκων του βοείου κρέατος, του είδους των Αντιλλών, τα φασόλια, μαριναρισμένο λάχανο, φρέσκα κρέμα και tortillas.
Πλάτων tipico
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα της Ονδούρας είναι οι Πριονίδια Alfombras της Comayagua .Κάθε χρόνο, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, χρησιμοποιώντας τίποτα, αλλά χρωματιστά ροκανίδια οι άνθρωποι της Comayagua δημιουργούν πλούσια θρησκευτική ταπετσαρίες που ποδοπατούνται στη λήθη τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί.
Comayagua χαλιά πριονίδι
Ονδούρα σημαίνει « μεγάλα βάθη ."
Ονδούρα ήταν παλαιότερα γνωστή ως ισπανική Ονδούρα , προκειμένου να διαφοροποιηθεί από το Μπελίζ , η οποία ήταν γνωστή ως Βρετανική Ονδούρα.
Τα πέντε αστέρια στη σημαία της Ονδούρας αντιπροσωπεύουν τις πέντε χώρες της Κεντρικής Αμερικής, με την Ονδούρα ως το κέντρο αστέρι, λόγω της κεντρικής θέσης του.
Ονδούρας χρήματα ονομάζεται Lempira , το όνομά του από μια μητρική που έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας τους Ισπανούς.
Scarlet αρά ήταν ιερό για τους Μάγια. Η Scarlet μακώ είναι το εθνικό πουλί της Ονδούρας.
Ονδούρα ήταν η πρώτη χώρα που θα ονομάζεται " Banana Republic ", το οποίο επινοήθηκε από τον συγγραφέα O. Henry.
Φαινόμενο της Yoro Fish Rain είναι ακριβώς πάρα πολύ παράξενο και μοιάζει με φάρσα - αλλά δεν είναι! Η βροχή των ψαριών πραγματοποιείται στην αρχή της βροχών περιόδου κάπου Μάιος έως Ιούλιος. Δεν είναι γνωστό πότε ξεκίνησε αυτό το φαινόμενο - πρώτες εκθέσεις είναι από τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το πρώτο ιεραποστολικό Πατέρα Subirana ήρθε εδώ.
Τον Μάρτιο του 2015, οι αρχαιολόγοι σκόνταψε σε μια ολόκληρη χαμένη πόλη θαμμένη hip-βαθιά στα πυκνά Ονδούρας ζούγκλες . Η ομάδα που ονομάζεται την πόλη ως « πίθηκος Θεού Πόλη », και βρήκε γλυπτά, χωματουργικές εργασίες, κατοικίες, και αναχώματα ταφή, καθώς και

.Interesting facts about Honduras | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μίλτος Σαχτούρης – Ὀρυχεῖο

  Μίλτος Σαχτούρης – Ὀρυχεῖο Σοῦ γράφω γεμάτη τρόμο μέσα ἀπὸ μιὰ στοὰ νυχτερινὴ φωτισμένη ἀπὸ μίαν ἐλάχιστη λάμπα σὰ δαχτυλίθρα ἕνα βαγόνι π...