Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για το φθινόπωρο

φθινόπωρο
Φθινόπωρο , επίσης γνωστό και ως πτώση στη Βόρειο Αμερική στα αγγλικά, είναι μία από τις τέσσερις εποχές στα εύκρατα κλίματα.
Το φθινόπωρο είναι η εποχή μετάβασης μεταξύ του καλοκαιριού και του χειμώνα , καλύτερα αντιληπτή από την αλλαγή του χρώματος στα φύλλα και τη συγκομιδή.
Η ημερομηνία έναρξης του φθινοπώρου ποικίλλει ανάλογα με το κλίμα, την παράδοση και τον πολιτισμό, αλλά όταν είναι φθινόπωρο στο βόρειο ημισφαίριο, είναι  άνοιξη στο νότιο ημισφαίριο, και το αντίστροφο.
Στο βόρειο ημισφαίριο το φθινόπωρο διαρκεί από την φθινοπωρινή ισημερία (22 Σεπτεμβρίου ή 23) με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο (21 ή 22 Δεκεμβρίου). Στο νότιο ημισφαίριο , το φθινόπωρο διαρκεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο .
Η 1η μέρα του φθινοπώρου 2016 στο Βόρειο Ημισφαίριο θα είναι την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και την τελευταία ημέρα του φθινοπώρου 2016 θα είναι στις Τρίτη 20 Δεκεμβρίου .
φθινόπωρο-2
Ο λόγος που οι ισημερίες και τα ηλιοστάσια δεν έρχονται πάντα την ίδια μέρα είναι ότι η Γη δεν γύρω από τον ήλιο σε ακριβώς 365 ημέρες.
Η πρώτη μέρα του φθινοπώρου, η φθινοπωρινή ισημερία, έχει 12 ώρες της ημέρας και 12 ώρες σκοτάδι . Ο όρος ισημερία προέρχεται από τη λατινική φράση aequus, που σημαίνει ισότιμη και NOx, που σημαίνει νύχτα.
σύμβολο ισημερία φθινόπωρο
Το φθινόπωρο ξεκινά όταν το κέντρο του ήλιου διασχίζει τον ισημερινό της Γης . Καθώς η Γη συνεχίζει την πορεία του γύρω από τον ήλιο, τις μέρες μικραίνουν και οι νύχτες είναι μεγαλύτερες.
 Η τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο έχει πολύ μικρή επίδραση πάνω στις εποχές στη Γη. Ρόλο παίζει, η κλίση του άξονα περιστροφής της Γης, η οποία σχηματίζει γωνία περίπου 23,5 μοίρες, που δημιουργεί τις εποχές.
γήινη τροχιά
Η Αγγλική λέξη για το Φθινόπωρο προέρχεται από τη γαλλική, η οποία προήλθε από τη λατινική autumnus, το ρωμαϊκό όνομα για αυτή τη σεζόν.
Ενώ οι Αμερικανοί συνήθως χρησιμοποιούν τη λέξη " πτώση ", οι Βρετανοί χρησιμοποιούν τη λέξη "φθινόπωρο ", αν και οι δύο όροι χρονολογούνται γύρω στον 16ο αιώνα. Πριν από αυτούς τους όρους, η περίοδος αυτή ονομάζονταν « συγκομιδή ».
φθινόπωρο-3
Η λέξη « συγκομιδή » προέρχεται από την Παλιά Νορβηγών της εξάτμισης λέξη, που σημαίνει " να συγκεντρώσει ή να κόβω ." Καθώς οι άνθρωποι μετακινούνται προς τις πόλεις, "συγκομιδή" έπεσε σε αχρηστία και οι κάτοικοι της πόλης άρχισαν να χρησιμοποιούν « πτώση των φύλλων ," το οποίο κόντυναν σε " πτώση ".
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του φθινοπώρου είναι η στροφή των φύλλων . Αφήνει να αλλάζουν για να  αντιμετωπίσουν τις ψυχρές θερμοκρασίες και λιγότερο φως (όπως οι ημέρες αρχίζουν να συντομεύουν)? θα σταματήσουν να παράγουν χλωροφύλλη, τη πράσινη χρωστική ουσία που βοηθά τα φύλλα συλλάβουν το φως του ήλιου για την φωτοσύνθεση .. Όπως το πράσινο εξασθενίζει, άλλες χρωστικές, όπως είναι το πορτοκαλί και το κίτρινο των καροτενοειδών κυριαρχούν. Ζωντανές κόκκινες αποχρώσεις είναι το αποτέλεσμα από τις ανθοκυανίνες, χρωστικές ουσίες που παράγονται το φθινόπωρο.
φθινόπωρο-4
Εκτός από τα λαμπερά χρώματα των φύλλων και την πτώση, η ισημερία του φθινόπωρου  σηματοδοτεί άλλο ένα πολύχρωμο θέαμα .....- 
Το Aurora . Σύμφωνα με τη NASA, το φθινόπωρο είναι η «εποχή Aurora" γιατί γεωμαγνητικές καταιγίδες είναι περίπου δύο φορές πιο συχνές, από τον ετήσιο μέσο όρο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.
Βόρειο σέλας
Ένα Harvest Moon " είναι η πανσέληνος που βρίσκεται πλησιέστερα προς τη φθινοπωρινή ισημερία.Πριν από το τεχνητό φωτισμό, το φως του φεγγαριού ήταν απαραίτητο για την επιτυχή συγκομιδή ενός αγρότη.
Harvest Moon
Σύνδεσης με τη μετάβαση από το ζεστό στο κρύο καιρό, και τη συναφή θέση της ως την εποχή της πρωτογενούς συγκομιδής, έχει κυριαρχήσει στα θέματα και τις δημοφιλείς εικόνες. Στους δυτικούς πολιτισμούς, προσωποποιήσεις του φθινοπώρου είναι συνήθως γυναίκες στολισμένρς με φρούτα,  λαχανικά και  δημητριακά που ωριμάζουν αυτή τη στιγμή.
προσωποποίηση του φθινοπώρου
Στην ελληνική μυθολογία , το φθινόπωρο άρχισε όταν η Περσεφόνη απήχθη από τον Άδη για να είναι η βασίλισσα του Κάτω Κόσμου. Στη μητρική αγωνία της για τη Περσεφόνη, η Δήμητρα (θεά της συγκομιδής), έφερε περίοδο κρύου που ανέστειλε κάθε καλλιέργεια (ο χειμώνας ) μέχρι να  επιτραπεί να επιστρέψει στον πάνω κόσμο,και να σημάνει η άνοιξη.
Το φθινόπωρο, ιδιαίτερα στην ποίηση,  συχνά συνδέεται με τη μελαγχολία . Οι δυνατότητες του καλοκαιριού που έφυγε  και η ψύχρα του χειμώνα που έρχεται, το φως της ημέρας που πέφτει γρήγορα,όλα αυτά επιδρούν με τέτοιο τρόπο που πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς τα μέσα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά .(εσωστρέφεια και μελαγχολία ).
φθινόπωρο εσωτερικό
Οι μετεωρολόγοι (και οι περισσότερες από τις εύκρατες χώρες του νοτίου ημισφαιρίου) χρησιμοποιούν έναν ορισμό που βασίζεται σε μήνες, με το φθινόπωρο είναι Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο στο βόρειο ημισφαίριο, και το Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο στο νότιο ημισφαίριο.
Ενώ οι περισσότερες τροφές που συγκομίζονται κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, τα τρόφιμα που συνδέονται κυρίως με την εποχή περιλαμβάνουν κολοκύθες (τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, τόσο την ημέρα των ευχαριστιών και Απόκριες) και τα μήλα , τα οποία χρησιμοποιούνται  εκτός από φρούτο, για να κάνουν το  εποχιακό από μήλο ποτό, μηλίτη..
κολοκύθες το φθινόπωρο
Σύμφωνα με τα εποχικά πρότυπα των σχέσεων στο προφίλ του Facebook, το φθινόπωρο είναι η εποχή που περισσότεροι singles αλλάξετε την κατάστασή τους να « σε μια σχέση » ή « Ασχολούνται " από τον ετήσιο μέσο όρο.
Τα επίπεδα της τεστοστερόνης σε άνδρες και γυναίκες είναι στο υψηλότερο σημείο τους το φθινόπωρο . Οι επιστήμονες εικάζουν η αύξηση αυτή μπορεί να είναι αποτέλεσμα του βασικού ένστικτου για ζευγάρωμα ή ότι μειώνεται η ημέρακαι αυξάνει το ερωτικό έναυσμα με κάποιο τρόπο.
Καμία ταινία με το φθινόπωρο στον τίτλο του έχει κερδίσει ένα Όσκαρ . Την άνοιξη, το καλοκαίρι και το χειμώνα έχουν ένα.
Από το 1997, το φθινόπωρο υπήρξε ένα από τα κορυφαία 100 ονόματα για τα κορίτσια στις Ηνωμένες Πολιτείες .
Μια μελέτη στο Journal of Aging Research διαπίστωσε ότι τα μωρά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών μηνών είναι πιο πιθανό να ζουν μέχρι τα 100 τους χρόνια, από αυτά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους .
Πολλά ζώα αρχίσουν να προετοιμάζονται για το χειμώνα με την αποθήκευση τροφίμων σε φωλιές και τα κρησφύγετα τους ή  αυξάνουν το λίπος στο σώμα τους.
Πολλά πουλιά προετοιμαστούν για το χειμώνα η μετανάστευση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάζαμε -α αντί για -ω για πάνω από 30 χρόνια: Το κραυγαλέο λάθος στο «παρατσούκλι» της Ελλάδας που 9/10 κάνουν ακόμη λάθος

Βάζαμε -α αντί για -ω για πάνω από 30 χρόνια: Το κραυγαλέο λάθος στο «παρατσούκλι» της Ελλάδας που 9/10 κάνουν ακόμη λάθος Ρε τι μαθαίνει κ...