Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ



Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για τις πάπιες



πάπιες
Πάπιες είναι πουλιά στην οικογένεια Anatidae. Αυτά είναι στενά συνδεδεμένα με κύκνους και χήνες, τα οποία βρίσκονται στην ίδια οικογένεια.
Υπάρχουν περίπου 120 διαφορετικά είδη παπιών.
Πάπιες είναι ως επί το πλείστον τα υδρόβια πουλιά που ζουν σε τόσο φρέσκο νερό και θαλασσινό νερό και βρίσκονται σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική .
Οι υγρότοποι, όπως οι λίμνες, ρυάκια, λίμνες και λιμνοθάλασσες, δασικές εκτάσεις, όπως τα δάση βάλτο και περίπτερα των μαγκρόβια δέντρα, είναι φυσικοί οικότοποι για τις πάπιες.
Οι πάπιες έχουν εξημερωθεί ως κατοικίδια ζώα και τα ζώα της φάρμας για περισσότερα από 500 χρόνια , και όλα τα εγχώρια πάπιες καταγόταν είτε από το mallard ή πάπια Βαρβαρίας.
Είναι γεγονός ότι μια άγρια πάπια μπορεί να ζήσει 20 χρόνια ή περισσότερο . Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι μια αγριόπαπια Drake που έζησε σε μια ώριμη ηλικία των 27 χρόνων. Οικόσιτες πάπιες συνήθως ζουν 10-15 χρόνια ή και λιγότερο σε αιχμαλωσία.
πάπιες-2
Πάπιες κυμαίνονται σε μέγεθος από τον πολύ μεγάλο πουπουλόπαπια οποία μέχρι 71 εκατοστά (28 in.) Μήκος, βάρος μέχρι 3 κιλά (6,6 λίβρες), και έχει ένα 1-μετρητή (41-in.) Wingspread, στην Ευρασιακή κιρκίρι η οποία είναι περίπου 28 εκατοστά (11 in.) μακριά, έχει βάρος περίπου 340 γραμμάρια (12 oz) και wingspread 59 εκατοστά (23 in.).
Ενώ διμορφικοί (διαφορά στο χρώμα μεταξύ των δύο φύλων) πτερώματα είναι κοινές για πολλά είδη πουλιών, πάπιες πάρει αυτό σε μια νέα τέχνη με εξωφρενικό, ακόμη και φανταχτερός σχέδια για τους άνδρες με φανταχτερά χρώματα και ζωντανό μοτίβα. Τα θηλυκά είναι πολύ πιο υποτονική με ουδέτερα χρώματα και διάστικτη σχέδια για καμουφλάζ από τους εχθρούς τους, όταν βρίσκονται στις φωλιές τους.
πάπιες-3
Πάπιες έχουν webbed πόδια που τους επιτρέπει να κουπί και να κολυμπήσουν στο νερό πιο ομαλά.
Πάπιες πόδια δεν έχει τα νεύρα ή τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που σημαίνει ότι τα πόδια τους δεν αισθάνονται το κρύο! Αυτό επιτρέπει πάπιες να κολυμπούν σε παγωμένο νερό, και να περπατήσει σε πάγο και το χιόνι.
Έχουν πολύ καλή όραση και δείτε στο χρώμα .
Πάπιες έχουν τρία βλέφαρα . Το πάνω και κάτω μέρος, καθώς και ένα τρίτο που βρίσκεται στην πλευρά του ματιού. Είναι σαφές και ενεργεί σαν γυαλιά.
Όλες οι πάπιες έχουν εξαιρετικά αδιάβροχα φτερά ως αποτέλεσμα ένα περίπλοκο δομή φτερό και ένα κηρώδες επικάλυψη που απλώνεται σε κάθε φτερό ενώ preening. Φτερά πάπιας είναι τόσο αδιάβροχα ότι ακόμη και όταν η πάπια βουτάει κάτω από το νερό, περονόσπορος υπόστρωμα της φτερά θα μείνει εντελώς στεγνό.
πάπιες-4
Πάπιες κρατήσουν τα φτερά τους καθαρά από φιλόκομψος . Κάνουν αυτό με την τοποθέτηση κεφάλια τους στο αστείο θέσεις και βάζοντας τα ράμφη τους στο σώμα τους. Οι ίδιοι καθαρίζω με το ράμφος πολύ συχνά.
Πάπιες είναι πολύ κοινωνικά ζώα που αισθάνονται πιο άνετα όταν είσαι σε μεγαλύτερες ομάδες από άλλες πάπιες, οι οποίοι καλούνται paddlings. Μπορούν να περάσουν τις μέρες τους ψάχνουν για τροφή στο γρασίδι ή στο νερό, και κοιμούνται μαζί με paddlings τους τη νύχτα.
πάπιες-5
Πάπιες είναι παμφάγα . Τρέφονται με μικρά ψάρια και αυγά ψαριών, μικρά καρκινοειδή βατράχια , σαλαμάνδρες και άλλα αμφίβια, τα σαλιγκάρια, σκουλήκια και μαλάκια, υδρόβια και χερσαία έντομα, τα φύκια και τα υδρόβια φυτά και τις ρίζες, χόρτα και τα ζιζάνια, τους σπόρους και τα σιτηρά, τα μικρά μούρα, φρούτα και ξηρούς καρπούς . Εκτός από αυτά τα θρεπτικά τρόφιμα, μερικές πάπιες θα φάει επίσης άμμο, χαλίκια, βότσαλα και μικρά κοχύλια για την παροχή τρίξιμο που βοηθά την πέψη τους.Grit μπορεί επίσης να παρέχει ίχνη των κρίσιμων ορυκτών, ως μέρος μιας συνολικής υγιεινή και ποικίλη διατροφή.
διατροφικές πάπια
Οι πάπιες συχνά ταξινομούνται από τον τρόπο που τρέφονται , είτε ως αδέξιος πάπιες ή καταδύσεις πάπιες. Αδέξιος πάπιες τρέφονται από την επιφάνεια του νερού ή στη γη, ή τόσο βαθιά όσο μπορούν να φτάσουν μέχρι και τελειώνει χωρίς εντελώς βυθίζοντας. Κατάδυση πάπιες χορτονομή βαθιά υποβρύχια . Για να είναι σε θέση να βυθιστεί πιο εύκολα, οι καταδύσεις πάπιες είναι βαρύτεροι από τον αδέξιος πάπιες, και ως εκ τούτου έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να απογειωθεί για να πετάξει.
Μερικά είδη πάπιας, κυρίως εκείνων αναπαραγωγής στην εύκρατες και αρκτικές Βόρειο Ημισφαίριο, είναι αποδημητικά? εκείνοι στους τροπικούς, ωστόσο, δεν είναι γενικά .
μετανάστευση πάπια
Πάπιες συνήθως μεταναστεύουν μεταξύ 60 και 1.200 μέτρα (200 και 4.000 πόδια) στον αέρα, αλλά είναι ικανές να επιτύχουν πολύ μεγαλύτερα ύψη. Ένα αεριωθούμενο αεροπλάνο πάνω από τη Νεβάδα χτύπησε κάποτε μια αγριόπαπια σε υψόμετρο 6.400 μέτρα (21.000 πόδια)! Αυτό είναι σήμερα το υψηλότερο καταγράφεται πτήση του κάθε πάπια!
Αρσενικές πάπιες καλούνται Drakes , τα θηλυκά ονομάζονται Όρνιθες και πάπιες μωρό είναι γνωστά ως παπάκια .
Πάπιες συνήθως αναζητούν έναν σύντροφο ή συνεργάτη το χειμώνα . Αρσενικές πάπιες θα προσελκύσουν τις θηλυκές πάπιες με τα πολύχρωμα φτερά ή τα φτερά τους. Οι θηλυκές πάπιες θα οδηγήσει στη συνέχεια τις αρσενικές πάπιες σε γόνιμο έδαφος τους την άνοιξη.
ζευγάρι πάπια
Το γόνιμο έδαφος θα είναι συνήθως ο τόπος όπου εκκολάπτονται το θηλυκό πάπια. Το θηλυκό πάπια χτίζει της φωλιάς με γρασίδι ή καλάμια ή ακόμη και σε μια τρύπα σε ένα δέντρο.
Το αρσενικό πάπια θα προφυλαχθεί έδαφός τους από διώχνοντας άλλα ζευγάρια. Μόλις το θηλυκό γεννά 5-12 αυγά , που θα καθίσει στα αυγά της για να τους κρατήσει ζεστό, έτσι ώστε να μπορεί να εκκολάπτονται σε παπάκια. Οι αρσενικές πάπιες από την άλλη πλευρά, θα είναι με τις άλλες αρσενικές πάπιες.
πάπιες μωρό
Τα αυγά θα εκκολαφθούν μέσα σε 28 ημέρες κανονικά, εκτός από την πάπια Βαρβαρίας που διαρκεί περίπου 35 ημέρες για να εκκολαφθούν. Η μητέρα πάπια θα κρατήσει γόνου της από παπάκια μαζί για την προστασία τους από τα αρπακτικά ζώα . Παπάκια είναι σε θέση να πετάξει μέσα σε 5-8 εβδομάδες.Τα φτερά τους να αναπτύξουν πολύ γρήγορα.
παπάκια
Λόγω της ευρείας διανομής τους μέσω πολλών τύπων οικοτόπων, πάπιες έχουν πολλά αρπακτικά ζώα . Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν γεράκια , κογιότ , αλεπούδες , ρακούν και μεγάλα ψάρια.
Τα θηλυκά του πιο αδέξιος πάπιες κάνουν το κλασικό " κομπογιαννίτης " ήχο, αλλά παρά τη διαδεδομένη παρανοήσεις, τα περισσότερα είδη πάπιας δεν "κομπογιαννίτης". Σε γενικές γραμμές, οι πάπιες κάνει ένα ευρύ φάσμα των κλήσεων , που κυμαίνονται από σφυρίχτρες, cooing, λαρυγγισμούς και γρυλίσματα.
Μια κοινή αστικός μύθος είναι ότι ένα κομπογιαννίτης πάπιες δεν ηχώ . Αυτό έχει ωστόσο, αποδειχθεί ότι είναι ψευδής.
Η Guardian (βρετανική εφημερίδα) δημοσίευσε ένα άρθρο τη Δευτέρα 16 Μάρ, 2015 υποδεικνύει ότι οι πάπιες δεν θα πρέπει να τρέφονται με ψωμί , επειδή βλάπτει την υγεία των παπιών και ρυπαίνει τις πλωτές οδούς.
Το 2002, ο ψυχολόγος Richard Wiseman και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, UK, τελείωσε ένα πείραμα LaughLab ενός χρόνου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι όλα τα ζώα, πάπιες προσελκύσει τη μεγαλύτερη χιούμορ και ανοησίας .
Οι δύο πιο διάσημα πάπιες στην ιστορία είναι Donald και Daffy Duck 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

16 Ιδέες Παθητικού Εισοδήματος για Νέους Ενήλικες

16 Ιδέες Παθητικού Εισοδήματος για Νέους Ενήλικες Από  την Kally  στις  18 Σεπτεμβρίου 2024 Είστε στα τέλη της εφηβείας σας ή στις αρχές της...