Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

4 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΘΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ


Το να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους είναι μία άσχημη συνήθεια που για το δικό σας καλό θα πρέπει να την αποφεύγετε.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποκαρδιωτικό απο το να έχεις επιτέλους βρεί μία κάποια αυτοπεποίθηση όσον αφορά στα ταλέντα , την ελκυστικότητα ή την ατομικότητά σου και στη συνέχεια να σκοντάφτεις πάνω σε ένα πρόσωπο που φαίνεται να είναι ό,τι είσαι εσύ, απλά σε καλύτερη έκδοση.
‘Ομως θα πρέπει να το δεχτείς. Θα πρέπει να το δεχτείς και να προχωρήσεις με τη ζωή σου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μαραζώνεις για κάτι το οποίο δεν ήταν ποτέ δικό σου και δεν πρόκειται να γίνει. Το ταξίδι της ζωής σου είναι δικό σου και η εμπειρία σου είναι μοναδική. Είσαι εδώ , με τη μορφή που είσαι , γιατί είχες την θέληση για ύπαρξη.
Είναι αναπόφευκτο, ότι σε αυτόν τον κόσμο της άπειρης ποικιλομορφίας, κανείς δεν μπορεί να μείνει στην κορυφή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα υπάρχει πάντα κάποιος καλύτερος. Είναι ολέθριο να σκέφτεσαι την δική σου αξία σε σύγκριση με των άλλων. Ο φθόνος που νιώθεις για τους ανθρώπους μπορεί να οδηγήσει σε μίσος τόσο του εαυτού σου, όσο και αυτού που εισέβαλε στην ευτυχία σου.
Πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι μόνο σε σχέση με την ατομικότητά σου για να πάψεις να υποφέρεις χωρίς λόγο.
  1. Σταμάτα να αισθάνεσαι ανασφάλεια και ζήλεια:

Όταν αγαπάς 2 μουσικούς , είτε είναι όμοιοι είτε εντελώς διαφορετικοί, δεν θα μπείς στη διαδικασία να τους συγκρίνεις, να επιλέξεις τον καλύτερο και στην συνέχεια να απαρνηθείς εντελώς τον άλλον. Καί οι 2 είναι εξίσου πολύτιμοι για σένα με τον δικό τους τρόπο.  Επομένως, γιατί θα πρέπει να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Γιατί θα πρέπει να σκεφτείς οτι είσαι ανάξιος επειδή κάποιος άλλος είναι άξιος;

   2. Σταμάτα να είσαι μία χλωμή απομίμηση κάποιου άλλου:

Μόλις σταματήσεις να κοιτάς τί κάνουν οι άλλοι θα αρχίσεις να εκφράζεις τον πιο αυθεντικό εαυτό σου. Είσαι μοναδικός. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το αναγνωρίσεις και να σταματήσεις να σπαταλάς τον χρόνο σου στο να σκέφτεσαι τί ειναι αυτό που σου λείπει σε σύγκριση με τους άλλους. Πρέπει να καταλάβεις τί έχεις να προσφέρεις εσύ ο ίδιος ως άνθρωπος, απο μόνος σου.

3. Σταμάτα να διατηρείς επιφανειακές σχέσεις:

Όλοι γνωρίζουμε ότι το γούστο στο φαγητό, τη μουσική, τη λογοτεχνία, την τέχνη, στους εραστές και στους φίλους είναι ένα υποκειμενικό θέμα. Σε αυτούς που θα αρέσετε , θα αρέσετε για την αυθεντικότητα του χαρακτήρα σας. Οι απομιμήσεις μπορεί να γοητεύουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα , αλλά οι βαθύτερες σχέσεις  βασίζονται στην αυθεντική έκφραση του εαυτού μας και σε έναν βαθύ σεβασμό για την ατομικότητα των άλλων.

4. Σταματα να εξαπατάσαι απο αυταπάτες για τους άλλους:

Ακόμα και άν δεν έχεις τη δύναμη να αισθανθείς συμπόνια για αυτούς που αντιλαμβάνεσαι ως «καλύτερους απο εσένα», θα πρέπει να παραδεχτείς οτι ο καθένας υποφέρει με τον δικό του τρόπο. Ακόμα και οι φαινομενικά «πιο ευλογημένοι» απο εσένα, πάσχουν απο τα ίδια συναισθήματα ανασφάλειας και μή πληρότητας όπως όλοι. Μην ξεγελιέσαι απο την ψευδαίσθηση της ευτυχίας των άλλων ανθρώπων και μπαίνεις στον πειρασμό να τους αποθεώνεις στο μυαλό σου. Κανείς δεν θέλει να αποκαλύπτει στον κόσμο τις ανασφάλειές του.
Απόσυρε το βλέμμα σου απο το τί συμβαίνει αριστερά και δεξιά και επικέντρωσέ το στον εαυτό σου και στο πώς μπορείς να ομορφύνεις το ταξίδι της δικής σου ζωής!

Επιμέλεια: copyrights © www.cosmo-scope.com
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.cosmo-scope.com το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η στιγμή που «σκάει» πυροσβεστήρας και ρίχνει άνθρωπο στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο)

  Η στιγμή που «σκάει» πυροσβεστήρας και ρίχνει άνθρωπο στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο) Δημοσιεύθηκε  08/05/2024 20:46 Τροποποιήθηκε  21:17 Στ...