Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗ CHRYSLER



Ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τo

 Chrysler Building



κτίριο Chrysler
Το Chrysler Building είναι ένα ουρανοξύστης αρ ντεκό στιλ βρίσκεται στο East Side του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.
Ήταν ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο για 11 μήνες πριν από την ξεπεράστηκε από το Empire State Building και το 1931.
Στέκεται 319 μέτρα (1047 πόδια) υψηλά , τα Chrysler Building σπίτια 77 ορόφους , συμπεριλαμβανομένου ενός λόμπι τρεις ιστορίες υψηλές.
Το Chrysler Building είχε σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα William Van Alen για ένα έργο του Walter P. Chrysler .
Χτίστηκε σε ένα κόστος των $ 20 εκατομμύρια .
Η κατασκευή ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου 1928 . Εκείνη την εποχή υπήρχε έντονος ανταγωνισμός στη Νέα Υόρκη για να χτίσει το ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου.
Μετά την ολοκλήρωση στις 27η, Μάη του 1930 , η προστιθέμενη ύψος της σπείρας επιτρέπεται η Chrysler Building να ξεπεράσει έναν αντίπαλο έργου σε 40 Wall Street ως το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο και τον Πύργο του Άιφελ και το ψηλότερο δομή.
Chrysler-κτίριο-2
Το Chrysler Building εξακολουθεί να είναι το ψηλότερο κτίριο τούβλο στον κόσμο .
Συνολικά, 391.881 πριτσίνια και 29.961 τόνους χάλυβα χρησιμοποιήθηκαν, και περίπου 3.826.000 τούβλα ήταν το χέρι που, για να δημιουργήσετε τους τοίχους μη φέροντα του ουρανοξύστη.
Το κτίριο είναι επενδυμένα σε λευκό τούβλο και σκούρο γκρι τοιχοποιία χρησιμοποιείται ως οριζόντια διακόσμηση για να ενισχύσει τις γραμμές του παραθύρου.
Υπάρχουν συνολικά 3.862 παράθυρα που το βλέμμα έξω στη Νέα Υόρκη.
chrysler παράθυρα κτίριο
Το Chrysler Building είναι γνωστή και αναγνωρισμένη για τους ενωμένος στέμμα . Αποτελείται από επτά ακτινοβολεί καμάρες ενωμένος, σχεδιασμός Van Alen της κόμης είναι σταυροειδής θόλο στη βουβωνική χώρα κατασκευάστηκε σε επτά ομόκεντρους μέλη με τη μετάβαση οπισθοδρομήσεις, τοποθετημένα το ένα πίσω από το άλλο.
Chrysler-κτίριο-3
Η επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα ραβδώσεις και καθήλωσε σε μια ακτινοβολούσα ηλιοφάνεια μοτίβο με πολλά τριγωνικά θολωτά παράθυρα, τη μετάβαση σε μικρότερα τμήματα από τα επτά στενά αποτυχίες της πρόσοψης του ενωμένος στέμμα.
Chrysler Building στέμμα
Υπάρχουν πολλά στοιχεία του κτιρίου γραφτό να γίνει μια λεπτή νεύμα για την αυτοκρατορία των αυτοκινήτων της Chrysler - τάσια, φτερά, και τα καλύμματα του ψυγείου. Τα διάσημα αετός gargoylesείναι ακόμη θυμίζει ένα πραγματικό στολίδι της Chrysler κουκούλα.
Chrysler gargoyles κτίριο αετός
Ήταν η έδρα της Chrysler Corporation από το 1930 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950 . Αν και το κτίριο χτίστηκε και σχεδιάστηκε ειδικά για τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, η εταιρεία δεν είχε πληρώσει για την κατασκευή του και ποτέ δεν ανήκουν, όπως Walter P. Chrysler αποφάσισε να πληρώσει ο ίδιος, έτσι ώστε τα παιδιά του θα μπορούσε να κληρονομήσει.
Οι τρεις ιστορίες υψηλό, πάνω εκλεπτύνει λόμπι είσοδος έχει μια τριγωνική μορφή, με εισόδους από τις τρεις πλευρές, Λεωφόρος Lexington, 42η και 43η Streets. Το λόμπι είναι πλούσια διακοσμημένα με Red μαροκινή μαρμάρινους τοίχους, Sienna χρώματος όροφο και όνυχα, μπλε μάρμαρο και χάλυβα στις συνθέσεις Art Deco.
chrysler λόμπι κτίριο
Το ανώτατο όριο του λόμπι είναι ζωγραφισμένο με μια τοιχογραφία από τον Edward Trumbull με τίτλο «Μεταφορές και ανθρώπινη προσπάθεια." Η τοιχογραφία απεικονίζει σκηνές από τη δική του γραμμή συναρμολόγησης της Chrysler, Charles Lindbergh που φέρουν το πνεύμα του St. Louis άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το ίδιο το κτίριο Chrysler.
Chrysler Building τοιχογραφία
Υπάρχουν 32 ανελκυστήρες στην Chrysler Building - τέσσερις τράπεζες των οκτώ ανελκυστήρες. Είναι όμορφα διακοσμημένο με περίτεχνα σχέδια.
chrysler ανελκυστήρες κτιρίων
Υπάρχουν δύο σύνολα φωτισμού στην κορυφή καμπαναριά και τη διακόσμηση . Η πρώτη είναι τα σχήματος V ένθετα φωτισμός στο χάλυβα του ίδιου του κτιρίου. Προστεθούν αργότερα ήταν ομάδες προβολείς που είναι στα χέρια ιστό κατευθύνεται πίσω στο κτήριο. Αυτό επιτρέπει στο πάνω μέρος του κτιρίου που πρόκειται να φωτίζονται σε πολλά χρώματα για ειδικές περιπτώσεις.
κτίριο Chrysler στη νύχτα
Όταν άνοιξε για πρώτη φορά το κτίριο, που περιείχε μια δημόσια γκαλερί προβολή στο 71ο όροφο , το οποίο ήταν κλειστό για το κοινό το 1945.
Το Chrysler Building θεωρείται παράδειγμα προς μίμηση του Art Deco αρχιτεκτονικής .
Είναι, επίσης, θεωρείται από πολλούς σύγχρονους αρχιτέκτονες να είναι ένα από τα ωραιότερα κτίρια στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Το κτίριο ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό ορόσημο το 1976 , και τη Νέα Υόρκη ορόσημο το 1978 .
Chrysler-κτίριο-4
Το 2009 , το κτίριο Chrysler πέρασε από μια εκ των υστέρων εξοπλισμού, κερδίζοντας την πιστοποίηση Gold LEED για τα υπάρχοντα κτίρια .
Skyscraper Museum της Νέας Υόρκης που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση εκατό αρχιτέκτονες, κατασκευαστές, τους κριτικούς, τους μηχανικούς και τους ιστορικούς το 2005, ζητώντας τους να επιλέξουν το αγαπημένο τους κτίρια στη Νέα Υόρκη. Το Chrysler Building ήρθε στην πρώτη. Ενενήντα τοις εκατό των ερωτηθέντων τοποθετείται μέσα σε τους top-ten λίστα.
Chrysler-κτίριο-5
Η οικογένεια Chrysler πούλησε το κτίριο το 1953 . Αν και το κτίριο εξακολουθεί να φέρει το όνομά τους, δεν το κατέχουν.
Μετά το κτίριο ανεγέρθηκε, αρχιτέκτονας Van Alen ζήτησε Chrysler για το 6 τοις εκατό του προϋπολογισμού κατασκευής του κτιρίου, μια φιγούρα που ήταν η κατ 'αποκοπή αμοιβή του χρόνου, αλλά Chrysler αρνήθηκε να τον πληρώσει. Πίστευε Van Alen δούλευε με εργολάβους οικοδομών σε σκιερό οικονομικές ρυθμίσεις, και αρνήθηκε να είναι ένα μέρος της. Van Alen εναχθεί. Έκανε τελικά να πάρει τα χρήματά του, αλλά όχι μέχρι μετά είχε αμαυρωθεί η φήμη του.
Αν και το κτίριο έγινε πολύ γρήγορα, με μέσο όρο 4 ορόφους εβδομάδα χτίστηκε, κανείς δεν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της κατασκευής .
Μια σημαντική αποκατάσταση της δομής ορόσημο διεξήχθη στις αρχές του 1980 .
Το Chrysler Building έχει αποδειχθεί σε αρκετές ταινίες που λαμβάνουν χώρα στη Νέα Υόρκη.
Το λόμπι του Chrysler Building περιέχει πρώτο ψηφιακό ρολόι στον κόσμο

.Interesting facts about the Chrysler Building | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χωρίς εσένα ο χρόνος κυλάει αλλιώς…

Χωρίς εσένα ο χρόνος κυλάει αλλιώς… – Sasa Ken – 16 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Χωρίς εσένα ο χρόνος κυλάει αλλιώς… Κλείδωσε τα αισθήματά μου...