Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016




ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ
                            ΓΕΡΑΚΙΑ

γεράκι
Hawks είναι μια ομάδα μεσαίου μεγέθους ημερόβια αρπακτικά πουλιά της οικογένειας Accipitridae που διανέμονται ευρέως και διαφέρουν σημαντικά σε μέγεθος.
Υπάρχουν περισσότερα από  200 είδη των γερακιών σε όλο τον κόσμο.
Έχουν βρεθεί σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική.
Γεράκια κατοικούν διαφορετικούς τύπους οικοτόπων : βάλτους, τα δάση, τροπικά δάση, λιβάδια, ανοιχτή σαβάνες, τα λιβάδια, τα βουνά, τις παράκτιες περιοχές και ερήμους.
Τα γεράκια που χαρακτηρίζεται από απότομη νύχια, μεγάλα, καμπύλες νομοσχέδιο και μυώδη πόδια.
γεράκι-2
Έχουν μια διάρκεια ζωής μεταξύ 10 και 20 ετών στην άγρια ​​φύση , ανάλογα με το είδος. Ορισμένα είδη μπορούν να ζήσουν μέχρι και 30 χρόνια σε αιχμαλωσία.
Η ΔΙΠΛΟΣΆΙΝΟ ( Accipiter gentilis ) είναι το μεγαλύτερο είδος γερακιού . Εναπόκειται σε 69 εκατοστά (27 ίντσες) με άνοιγμα φτερών έως 127 εκατοστά (50 ίντσες) και βάρος μέχρι 2,2 κιλά (4,85 λίβρες).
δΙΠΛΟΣΆΙΝΟ
Το μικρό γεράκι ( Accipiter minullus ) είναι το μικρότερο είδος γερακιού . Αυτό το πουλί μετρά 20 έως 25 εκατοστά (7,9 να 9,8 ίντσες) σε μήκος (η ουρά αποτελεί περίπου το ήμισυ του μήκους του), εκτείνεται 39-52 εκατοστά (15-20 ίντσες) σε όλη των φτερών, και ζυγίζει περίπου 85 γραμμάρια (3 ουγκιών ).
λίγο Sparrowhawk
Hawks είναι ημερόβια αρπακτικά πουλιά και το κυνήγι κατά τη διάρκεια των ωρών της ημέρας.
Γεράκια έχουν άριστη όραση . Μπορούν να δουν μέχρι και 8 φορές πιο καθαρά από ό, τι το πιο απότομη ανθρώπινο μάτι. Όραση χρησιμοποιείται κυρίως για το κυνήγι.
Τους ακοής είναι οξεία , αλλά τους την αίσθηση της όσφρησης είναι κακή .
Είδη Hawk είναι γνωστό για την ταχύτητά τους , ιδιαίτερα όταν κυνηγούν το θήραμά. Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, κάποια είδη γερακιών μπορεί να βουτήξει 240 χιλιόμετρα (150 μίλια) ανά ώρα μέσω του αέρα.
γεράκι κατάδυση
Hawks είναι σε θέση να πιάσει ένα θήραμα τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος. Χρησιμοποιούν αιχμηρά νύχια τους, τόσο για τα αλιεύματα και να σκοτώσει το θήραμά τους.
Hawks τρώνε μικρά θηλαστικά όπως ποντίκια, αρουραίοι, voles, σκίουρους και κουνέλια . Τρώνε επίσης έντομα, μικρότερα πουλιά, βατράχια , χελώνες και ερπετά. Μερικές γεράκια θα φάνε ακόμα καιτα φίδια και τα μαλακόστρακα.
Το πουλί μπορεί να φάει στο έδαφος ή να σκοτώσει τους σε ένα σημείο τροφοδοσίας, συχνά ένα fencepost ή δέντρο άκρων, όπου μαδά τη λεία του και τα δάκρυα το κρέας πέρα ​​με το ράμφος του.
γεράκι τρώει το θήραμα
Ώρες μετά το φαγητό, ένα γεράκι θα αναμασούν ένα σφαιρίδιο, που περιέχει οποιαδήποτε φτερά, γούνα ή τα μικρά οστά κατάποσης.
Σε γενικές γραμμές, γεράκια τείνουν να είναι μοναχικά πουλιά , που ζουν με έναν σύντροφο κατά τη διάρκεια της άνοιξης αλλά κατά τα άλλα επιβιώνουν μόνα τους - εκτός από τα πουλιά που πετούν προς θερμότερα κλίματα το χειμώνα, όταν δημιουργούν μεγάλα κοπάδια κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης.
Όταν συρρέουν γεράκια , αυτό λέγεται βραστήρα του γερακιού s. Μια χύτρα μπορεί να περιέχει χιλιάδες πουλιά, ανάλογα με τον τύπο του γεράκι και την εποχή του έτους. Συνήθως προτιμούν να ζουν μόνοι, γεράκια που μεταναστεύουν να επωφεληθούν από τις μεγάλες ομάδες για να σας βοηθήσει να βρείτε ζεστά ρεύματα αέρα γνωστή ως θερμικά.
κοπάδι γεράκια
Μερικά είδη γερακιών τείνουν να είναι μονογαμικές , μένοντας με την ίδια ζευγαρώματος συνεργάτη όλη τους τη ζωή.
Οι Hawks είναι γνωστό για την εποχή του ζευγαρώματος τους . Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί ζώο να αναπαράγει διαφέρει από τις περισσότερες. Εκτελούν ένα είδος φλερτ "χορό" . Το αρσενικό και το θηλυκό θα πετάξουμε μαζί στον αέρα σε μια κυκλική κίνηση. Μόλις οι δύο φτάσετε σε ένα ορισμένο ύψος, το αρσενικό θα βουτήξει προς το θηλυκό και στη συνέχεια θα αυξήσει ξανά με το ύψος και πάλι.Οι δύο πουλιά θα επαναλάβετε αυτό έως ότου τελικά το αρσενικό σύρτες πάνω στο θηλυκό και αρχίζουν να ελεύθερη πτώση κάτω στη γη.
γεράκια ερωτοτροπία
Σε ένα χρόνο, ένα θηλυκό γεράκι θα θέσει 1-5 αυγά. Τόσο το αρσενικό και το θηλυκό θα φροντίσει και να φροντίζει τα αυγά για περίπου ένα μήνα μέχρι να εκκολαφθούν . Το αρσενικό και το θηλυκό θα δημιουργήσει επίσης τη φωλιά τους πριν από την εποχή του ζευγαρώματος και θα βελτιώσει μαζί κατά τη διάρκεια της περιόδου ωοτοκίας.
Νεοσσοί μεγαλώνουν και πετάξουν γρήγορα: νέοι γεράκια αρχίζουν να πετάξουν σε 42 έως 48 ημέρες, αλλά παραμένουν με τους γονείς για άλλα 30 έως 70 ημέρες, εν ενεργεία που φέρουν και το κυνήγι των δεξιοτήτων τους.
γεράκια νεοσσών
Εντός των ειδών γερακιού, το θηλυκό είναι κατά κανόνα μεγαλύτερο από το αρσενικό .
Όταν ένα γεράκι ξεφωνίζει , είναι υπεράσπιση του εδάφους ή την επικοινωνία. Έχουν πιο συχνά στριγκλιά κατά την πτήση.
Hawks μπορεί να δει τα χρώματα , όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν, καθώς και εκείνες στο υπεριώδες φάσμα . Αυτό σημαίνει ότι τα γεράκια μπορούν να αντιλαμβάνονται τα χρώματα που οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν.
Γεράκια θα συχνά " μανδύα " θήραμα μετά τη θανάτωσή τους, σκύβει και εξαπλώνεται τα φτερά τους για να σχηματίσουν μια ασπίδα που κρύβει από άλλα αρπακτικά ζώα.
Τον Φεβρουάριο του 2005, η καναδική ορνιθολόγος Λουί Lefebvre ανακοίνωσε μια μέθοδο μέτρησης της γρίπης " IQ " όσον αφορά την καινοτομία τους σε διατροφικές συνήθειες. Γεράκια πήραν το όνομά τους από τα πλέον ευφυή πουλιά με βάση την κλίμακα του.
Το τοτέμ γεράκι παρέχει τη σοφία να δει τις καταστάσεις από μια υψηλότερη προοπτική, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της παρατήρησης, και εστιάζοντας το έργο στο χέρι περίπου.
Ένας πόλεμος γεράκι , ή απλά γεράκι, είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην πολιτική για κάποιον που ευνοούν τον πόλεμο.
Πολλές αθλητικές λέσχες, όπως οι Ατλάντα Χοκς και Hawthorn Hawks, χρησιμοποιήστε το πουλί ωςέμβλημα
.Interesting facts about hawks | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα…

  Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… – StavRoula – 20 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Tώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… Ανακάλυψα μια δυνατή π...