Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Βρετανικό Μουσείο


βρετανικό μουσείο
Το Βρετανικό Μουσείο είναι αφιερωμένο στην ανθρώπινη ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό, και βρίσκεται στην περιοχή Bloomsbury του Λονδίνου.
Το Μουσείο στεγάζει μια τεράστια συλλογή της παγκόσμιας τέχνης και καλλιτεχνημάτων και είναιδωρεάν για όλους τους επισκέπτες .
Το Βρετανικό Μουσείο συλλογή σήμερα περιλαμβάνει πάνω από 8 εκατομμύρια αντικείμενα . Μόνο το1% , ή 80.000 από αυτά τα αντικείμενα είναι στην επίδειξη σε κάθε δεδομένη στιγμή σε 194 ορισθεί αποθήκες.
Το Βρετανικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1753 , βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις συλλογές του γιατρού και επιστήμονα Σερ Χανς Σλόαν.
Ήταν η πρώτη εθνική δημόσιο μουσείο στον κόσμο .
Το μουσείο άνοιξε για πρώτη φορά στο κοινό στις 15 Ιαν 1759 , στο σπίτι Montagu, στη θέση του σημερινού κτιρίου.
Ο αριθμός των επισκεπτών έχει αυξηθεί από περίπου 5.000 σε ένα χρόνο στο δέκατο όγδοο αιώνα, σεσχεδόν 7 εκατομμύρια σήμερα . Είναι η δεύτερη πιο επισκέφθηκε μουσείο τέχνης στον κόσμο , μετά το  Λούβρο .
Ο πυρήνας του σημερινού κτιρίου, οι τέσσερις κύριες πτέρυγες του Βρετανικού Μουσείου, είχεσχεδιαστεί το 19ο αιώνα από τον αρχιτέκτονα Sir Robert Smirke (1780-1867).
british-museum-2
Η πρόσοψη Ελληνική Αναβίωση αντιμετωπίζει Great Russell Street είναι ένα χαρακτηριστικό κτίριο του Sir Robert Smirke, με 44 κίονες ιωνικού ρυθμού 14 μέτρα (45 πόδια) υψηλά, στενά βασίζονται σε εκείνες του ναού της Αθηνάς Πολιάδος στην Πριήνη της Μικράς Ασίας.
Το Βρετανικό Μουσείο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου , που καλύπτει μια έκταση πάνω από 92.000 τετραγωνικά μέτρα (990.000 τετραγωνικά πόδια).
Σχεδιασμένο από την Foster and Partners, η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ Great Court , που συνήθως αναφέρονται απλώς ως η  Μεγάλη Δικαστήριο  μετατραπεί εσωτερική αυλή του Μουσείου στο μεγαλύτερο καλύπτονται δημόσια πλατεία στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα χώρο 8.000 τετραγωνικών μέτρων (2 στρέμματα) που περικλείεται από μια εντυπωσιακή γυάλινη οροφή με τον παγκοσμίου φήμης Reading Room στο κέντρο του.
Βρετανικό Μουσείο μεγάλη δικαστήριο
Το Βρετανικό Μουσείο Reading Room χρησιμοποιείται για να είναι η κύρια αίθουσα ανάγνωσης της Βρετανικής Βιβλιοθήκης. Το 1997, η λειτουργία αυτή μεταφέρθηκε στη νέα Βρετανική Βιβλιοθήκη κτίριο στο St Pancras, Λονδίνο, αλλά το Αναγνωστήριο παραμένει στην αρχική του μορφή στο Βρετανικό Μουσείο.
british αίθουσα ανάγνωσης μουσείο
Μερικά από τα πιο δημοφιλή και σημαντικά εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνουν το Rosetta Stone, τα Ελγίνεια Μάρμαρα, το Oxus Θησαυρού .
Το Rosetta Stone είναι μια πέτρα με το γράψιμο σκαλισμένα σε αυτό. Γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονται στην Αίγυπτο το 1799. Είναι βοήθησε τους ανθρώπους να πάρετε μια καλύτερη κατανόηση του αρχαίου συστήματος αιγυπτιακή γραφή ονομάζεται ιερογλυφικά. Ανακάλυψή του οδήγησε στη μετάφραση της αρχαίας αιγυπτιακής γραφής. Η πέτρα είναι το όνομά του από την πόλη όπου βρέθηκε, Rosetta.
Rosetta Stone
Η Ελγίνεια Μάρμαρα , επίσης γνωστή ως μάρμαρα του Παρθενώνα , είναι μια σειρά από αρχαία ελληνικά γλυπτά από μάρμαρο. Ήταν αρχικά μέρος του ναού του Παρθενώνα στην Αθήνα, αλλά είχαν ληφθεί μακριά από Τόμας Μπρους, 7ος κόμης του Έλγιν στις αρχές του 1800.
british μάρμαρα μουσείο Elgin
Ο θησαυρός Oxus είναι μια συλλογή από περίπου 180 σωζόμενα κομμάτια της μεταλλοτεχνίας σε χρυσό και ασήμι, η πλειοψηφία μάλλον μικρό, συν ίσως περίπου 200 νομίσματα, από την περίοδο των Αχαιμενιδών περσική που βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Oxus περίπου 1877-1880.
Oxus θησαυρός
Πιο σημαντικό επιμελητική υπηρεσίες της περιλαμβάνουν τα ακόλουθα :
• Τμήμα της Αρχαίας Αιγύπτου και του Σουδάν
• Τμήμα Ελλάδα και τη Ρώμη
• Τμήμα της Μέσης Ανατολής
• Τμήμα Προϊστορίας και της Ευρώπης
• Τμήμα της Ασίας
• Τμήμα Αφρική, Ωκεανία και την Αμερική
Τμήμα • της Συλλογής Χαρακτικών και Σχεδίων
Το Τμήμα της Αρχαίας Αιγύπτου και του Σουδάν είναι μία από τις μεγαλύτερες συλλογές της αρχαίας αιγυπτιακής τέχνης στον κόσμο (με πάνω από 100.000 κομμάτια). Μόνο το Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο έχει μεγαλύτερη συλλογή. Καλύπτουν της Αιγύπτου και του Σουδάν ιστορίας από περίπου 10.000 π.Χ. όλη τη διαδρομή μέχρι τον 12ο αιώνα μ.Χ., περίοδο των περίπου 12.000 χρόνια.
Βρετανικό Μουσείο αρχαία Αίγυπτο
Το Τμήμα Ελλάδα και τη Ρώμη είναι μία από τις μεγαλύτερες συλλογές της αρχαίας ελληνικής και ρωμαϊκής
αντικείμενα στον κόσμο. Τα αντικείμενα προέρχονται από σχεδόν 4.000 χρόνια της ευρωπαϊκής ιστορίας, από το 3200 π.Χ., σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον 4ο μ.Χ. αιώνα.
british μνημείο μουσείο Νηρηίδων
Το Τμήμα της Μέσης Ανατολής έχει τη μεγαλύτερη συλλογή της Μεσοποταμίας τέχνης στον κόσμο, έξω από το Ιράκ. Έχει περίπου 300.000 αντικείμενα, που καλύπτουν τη Νεολιθική περίοδο μέχρι σήμερα.
british lamassu μουσείο
Το Τμήμα Προϊστορίας και της Ευρώπης στο Βρετανικό Μουσείο είναι υπεύθυνη για τις συλλογές που καλύπτουν μια τεράστια έκταση του χρόνου από τα πρώτα ανθρώπινα εργαλεία στην Αφρική και την Ασία δύο εκατομμύρια χρόνια πριν με την τέχνη και την αρχαιολογία της Ευρώπης από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, συμπεριλαμβανομένης και της ιστορίας της Βρετανίας υπό ρωμαϊκή κατοχή.
british προϊστορία μουσείο και Ευρώπη
Αυτό το τμήμα της Ασίας κατέχει περισσότερα από 75.000 αντικείμενα που αντικατοπτρίζουν τον πολιτισμό ολόκληρης της ασιατικής ηπείρου, από τη Νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα.
british Ασία μουσείο
Η συλλογή του Τμήματος Αφρική, Ωκεανία και την Αμερική περιλαμβάνει περίπου 350.000 αντικείμενα, που αντιπροσωπεύουν τους πολιτισμούς των ιθαγενών λαών της τέσσερις ηπείρους.
Βρετανικό Μουσείο Αφρική Ωκεανία και την Αμερική
Το Τμήμα Συλλογής Χαρακτικών και Σχεδίων στεγάζει την εθνική συλλογή της χαρακτικής και σχεδίων, που περιέχει περίπου 50.000 σχέδια και 2 εκατομμύρια εκτυπώσεις, το οποίο το καθιστά ένα από τα κορυφαία συλλογές στον κόσμο κάνει. Διαθέτει σχέδια κιμωλία από Raphael, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Ρούμπενς και Ρέμπραντ, μεταξύ πολλών άλλων. Οι συμμετοχές είναι εύκολα προσβάσιμα στο ευρύ κοινό στην αίθουσα μελέτης [φωτογραφία παρακάτω], σε αντίθεση με πολλές από αυτές τις συλλογές.
Βρετανικό Μουσείο χαρακτικά και σχέδια
Η Αιγυπτιακή Βίβλος των Νεκρών πήγε στην επίδειξη στο Βρετανικό Μουσείο το 2010. Περιέχει μια συλλογή της σκέψης «ξόρκια» για να καθοδηγήσει τους νεκρούς μέσα από τους κινδύνους της μετά θάνατον ζωής, η συλλογή είναι πάνω από 3.000 ετών.
Μια ερωτική έκθεση ιαπωνική τέχνη ήταν κάποτε ονομάστηκε βίαιη τόσο από Page 3 από τη Sun editor David Dinsmore. Η αμφιλεγόμενη συλλογή είχε 87.893 επισκέπτες μέσα σε τρεις μήνες και είναι μία από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του μουσείου.
Το 2005, Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου Banksy πραγματικά αφελείς προσωπικό του μουσείου σε εμφανίζοντας μια υποτιθέμενη ζωγραφικής σπήλαιο της πρόωρης ανθρώπινης πιέζοντας ένα καλάθι αγορών. Με τίτλο "Early Man πηγαίνει στην αγορά", κομμάτι báňský είχε εμφανιστεί στην γκαλερί για Ρωμαϊκή Βρετανία αντικείμενα. Ήταν μόνο για μια-δυο μέρες πριν από το μουσείο αλιεύονται και αφαιρεθεί.
british Banksy μουσείο
Το 2004, ένας κλέφτης πιστεύεται ότι έχουν περπατήσει έξω από το μουσείο με σκουλαρίκια, φύλακες νύχι, και άλλα κομμάτια του κοσμήματος που χρονολογείται από το 700 μ.Χ. Μια μαρμάρινη κεφαλή είχε κλαπεί από την ελληνική γκαλερί το 2002
.Interesting facts about the British Museum | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μίλτος Σαχτούρης – Ὀρυχεῖο

  Μίλτος Σαχτούρης – Ὀρυχεῖο Σοῦ γράφω γεμάτη τρόμο μέσα ἀπὸ μιὰ στοὰ νυχτερινὴ φωτισμένη ἀπὸ μίαν ἐλάχιστη λάμπα σὰ δαχτυλίθρα ἕνα βαγόνι π...