Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016





Ενδιαφέροντα στοιχεία για την Κούβα



justfunfacts.com
σημαία της Κούβας
Κούβα , ένα μεγάλο νησί της Καραϊβικής έθνος υπό κομμουνιστικό καθεστώς, είναι γνωστή για τη λευκή άμμο παραλίες της, το τροχαίο βουνά, τα πούρα και το ρούμι.
Το επίσημο όνομα της χώρας είναι η Δημοκρατία της Κούβας .
Κούβα βρίσκεται στη βόρεια Καραϊβική, όπου η Καραϊβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Μεξικού, και το συναντιούνται Ατλαντικό Ωκεανό. Είναι νότια της τόσο η πολιτεία της Φλόριντα και των ΗΠΑ τις Μπαχάμες , δυτικά της Αϊτής, και βόρεια της Τζαμάικα.
Από την 1η Ιανουαρίου 2016, η πληθυσμός της Κούβας εκτιμάται ότι είναι 11.400.730 άτομα .
Η επίσημη γλώσσα είναι η ισπανική .
Με μια περιοχή της 110.860 τετραγωνικών χιλιομέτρων (42.803 τετραγωνικά μίλια), η Κούβα είναι η μεγαλύτερη χώρα στην Καραϊβική .
Αβάνα , πολύχρωμη πρωτεύουσα της Κούβας, είναι γνωστή για την ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική.Εκτίμησή της πόλης του ένδοξου αποικιακού παρελθόντος της είναι στην οθόνη σε μια συγκλονιστική σειρά από κάστρα, καθεδρικούς ναούς, αρχοντικά και τα μουσεία.
Αβάνα
Η Κούβα είναι η μεγαλύτερη από όλα τα νησιά της Καραϊβικής . Το νησί είναι 1.250 χιλιόμετρα (780 μίλια) μακρά και 191 χιλιόμετρα (119 μίλια) σε όλη την ευρύτερη πόντους και 31 χιλιόμετρα (19 μίλια) σε όλη στενότερο σημείο του. Η χώρα περιλαμβάνει επίσης Isla de la Juventud και περισσότερα από 4000 άλλα πολύ μικρότερα νησιά και κοραλλιογενείς νήσους .
Έδαφος είναι ως επί το πλείστον επίπεδη σε τροχαίο πεδιάδες, με την τραχιά λόφους και τα βουνά στα νοτιοανατολικά.
Το υψηλότερο σημείο είναι Pico Τουρκίνο στα 1.974 μέτρα (6.476 πόδια), μέρος της οροσειράς Σιέρα Μαέστρα, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού.
pico Τουρκίνο
Παραλίες με λευκή άμμο, καθώς και ριζοφόρων και βάλτους μπορεί να βρεθεί στην παράκτια περιοχή.
Η Κούβα έχει ένα μήκος ακτογραμμής των 5.746 χιλιόμετρα (3.570 μίλια).
cuba ακτογραμμή
Ακτογραμμή της Κούβας έχει εσοχή από μερικά από τα καλύτερα φυσικά λιμάνια παγκοσμίως .
Η ακτογραμμή περιλαμβάνει περισσότερα από 290 φυσικές παραλίες .
Πλάθω μια εικόνα της τέλειας παραλία της Καραϊβικής και θα βρείτε πλούσιο ακτογραμμή της Κούβας ταιριάζει με την περιγραφή τέλεια: τα τμήματα του μορφή σκόνης, των οστών-λευκή άμμο - συχνά φακίδες με σκιερό φοίνικες - και διαυγή, γαλαζοπράσινα νερά.
παραλία cuba
Κούβας επτά εθνικά πάρκα , από τις λεπτές υγρότοπους σε Montemar στα επιβλητικά βουνά της Σιέρα Μαέστρα, προστατεύουν την αφθονία της χώρας της χλωρίδας και της πανίδας.
Desembarco del Granma National Park είναι ένα εθνικό πάρκο στο νότιο-ανατολική Κούβα, σε ό, τι είναι τώρα Granma Province. Το πάρκο είναι το όνομά του από το σκάφος στο οποίο ο Φιντέλ Κάστρο, ο Τσε Γκεβάρα, Ραούλ Κάστρο, και 79 από τους υποστηρικτές τους, απέπλευσε από το Μεξικό στην Κούβα το 1956 και υποκίνησε την κουβανική επανάσταση. Είχε χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, λόγω των θαλάσσιων αναβαθμίδων και παρθένα θάλασσα βράχια.
desembarco del Granma εθνικό πάρκο
Η Κούβα έχει 9 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO .
Η ιστορική γειτονιά της Vieja Habana (Παλιά Αβάνα) είναι μια συναρπαστική παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, με πάνω από 900 αξιοθέατα, όπως το Προεδρικό Μέγαρο και την πλατεία του καθεδρικού ναού.
παλιά Αβάνα
Morro Castle , το όνομά του από τις τρεις βιβλική Μάγων, είναι ένα φρούριο φύλαγε την είσοδο του κόλπου της Αβάνας στην Αβάνα, Κούβα. Το σχέδιο εκπονήθηκε από τον Ιταλό μηχανικό Juan Bautista Antonelli? αρχικά υπό τον έλεγχο της Ισπανίας, το φρούριο καταλήφθηκε από τους Βρετανούς το 1762, και επέστρεψε στην ισπανική σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης, ένα χρόνο αργότερα.
Morro Castle
Το Μουσείο της Επανάστασης είναι ένα μουσείο που βρίσκεται στην Παλιά Αβάνα. Το μουσείο στεγάζεται σε ό, τι ήταν το Προεδρικό Μέγαρο όλων Κούβας πρόεδροι του Mario García Menocal να Φουλχένσιο Μπατίστα. Έγινε το Μουσείο της Επανάστασης κατά τη διάρκεια των ετών μετά την κουβανική επανάσταση.
Μουσείο της Επανάστασης κούβα
El Καπιτώλιο , ή Εθνικό Καπιτώλιο στην Αβάνα, ήταν η έδρα της κυβέρνησης στην Κούβα μετά την κουβανική επανάσταση το 1959, και είναι τώρα το σπίτι με την κουβανική Ακαδημία Επιστημών. "El Καπιτώλιο" έχει μέγεθος 207 από 90 μέτρα (681 με 300 πόδια) το σχεδιασμό και το όνομα της υπενθυμίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες Capitol στην Ουάσιγκτον, DC. Ολοκληρώθηκε το 1929, ήταν το ψηλότερο κτίριο στην Αβάνα μέχρι το 1950 και στεγάζει την τρίτη μεγαλύτερη εσωτερική άγαλμα του κόσμου.
el Καπιτώλιο Κούβα
Μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, το Valle de los ingenios ήταν ένα από τα πιο διάσημα κέντρα της Κούβας της παραγωγής ζάχαρης κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα
Valle de los ingenios
Αρχικό αυτόχθονες κάτοικοι της Κούβας ήταν Η Taíno (ένα Arawak ανθρώπους), το Guanajatabey , και τα Σιμπονέι ανθρώπους. Το 1492, ο Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στο νησί και ισχυρίστηκε ότι ωςισπανικό έδαφος .
Κούβα παρέμεινε μια ισπανική αποικία μέχρι το Ισπανο-Αμερικανικού Πολέμου του 1898, όταν η χώρα έγινε μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή ήταν η σύντομη μόνο αν η χώρα δόθηκε την ανεξαρτησία της το 1902 .
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μια ισχυρή επιρροή πάνω στο νησί μέχρι το 1959, όταν κομμουνιστές επαναστάτες , με επικεφαλής τον Φιντέλ Κάστρο ανέλαβε. Η χώρα παραμένει ένας από του κόσμου τέσσερα αυτο-κηρυχθεί κομμουνιστικών κρατών και σήμερα, αν και ο ίδιος ο Κάστρο παραμέρισαν το 2008 οφείλεται σε επιπλοκές της υγείας.
Φιντέλ Κάστρο
Ο τουρισμός στην Κούβα είναι μια βιομηχανία που παράγει πάνω από 3 εκατομμύρια αφίξεις ετησίως, και είναι μία από τις κύριες πηγές εσόδων για το νησί.
Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη είναι η κύρια καλλιέργεια που αναπτύχθηκε στην Κούβα, που ακολουθείται από τον καπνό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των χειροποίητα πούρα που είναι διάσημος για την ύπαρξη τα καλύτερα πούρα στον κόσμο .
κουβανέζικα πούρα
Κουβανική κουζίνα είναι ένα μείγμα από Native American Taino τροφίμων, ισπανικής, της Αφρικής και της Καραϊβικής κουζίνα. Ρόπα Vieja  [φωτογραφία παρακάτω], Ισπανικά για «παλιά ρούχα," είναι ένακουβανικό εθνικό πιάτο που αποτελείται από βρασμένο κρέας με λαχανικά.
Ropa Vieja
Ρούμι είναι γνωστό ένα τυπικό Κούβας ποτό . Είναι το βασικό συστατικό του κοκτέιλ όπως το Cuba Libre, Mojito, Cubanitos κ.λπ.
ρούμι Κούβα
Κούβα φημίζεται για τη μουσική της, συγκροτήματα παίζουν παντού στην πρωτεύουσα Αβάνα . Ηκύρια μουσική μορφή ονομάζεται ο γιος , η οποία είναι ένας συνδυασμός αισιόδοξη ρυθμούς με την κλασική κιθάρα.
cuba havana μουσική
Υπάρχει ένα άγαλμα του John Lennon από τους Beatles στη χώρα της Κούβας. Χτίστηκε το 2000 από τον Φιντέλ Κάστρο, μετά Κάστρο δήλωσε ο John Lennon να είναι μια μουσική επαναστατικό.
άγαλμα του John Lennon κούβα
Επειδή ο Φιντέλ Κάστρο έχει επιλέξει να μην δημιουργήσει μια λατρεία της προσωπικότητας, στο εσωτερικό της Κούβας δεν υπάρχουν δρόμοι, κτίρια, ιδρύματα ή τοποθεσίες που ονομάζεται για τον.
Τα μόνα αυτοκίνητα που κουβανούς πολίτες μπορούν να κατέχουν νόμιμα τα αυτοκίνητα που δημιουργήθηκαν και αγόρασε πριν από το 1959 . Μετά από αυτό το χρόνο, η κουβανική κυβέρνηση κατασχέθηκαν όλα τα αυτοκίνητα, και όλα αυτά ανήκουν σε αυτήν την ημέρα. Τα περισσότερα από τα προ-1959 αυτοκινήτων στη χώρα είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
αυτοκίνητα cuba
Όταν ο Φιντέλ Κάστρο κατέλαβε την εξουσία στην Κούβα, αυτός αμέσως διέταξε όλα τα σύνολα παιχνίδι της Monopoly να καταστραφεί .
Το 1940, 12-year-old αγόρι της Κούβας Φιντέλ Κάστρο έγραψε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ να ζητήσει $ 10 σημείωση. "Ποτέ δεν έχω δει ένα νομοσχέδιο δέκα δολαρίων πράσινο Αμερικής και εγώ θα ήθελα να έχω ένα από αυτά,« το μέλλον Κουβανός ηγέτης έγραψε.
Η Κούβα έχει ένα ποσοστό αλφαβητισμού 99,8% , το οποίο είναι ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο.
βιβλίο
Ο μέσος μισθός στην Κούβα το 2013 ήταν 471 πέσος ή US $ 20 το μήνα.
Κάθε Κούβας νοικοκυριό είχε (και εξακολουθεί να έχει) ένα βιβλίο σιτηρέσιο (ή Libreta) που δίνει δικαίωμα για μηνιαία προμήθεια τροφίμων και άλλων συνδετήρες, που παρέχεται σε ονομαστικό κόστος.
Το παιχνίδι του ντόμινο είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Κούβα.
ντόμινο cuba

Έρνεστ Χέμινγουεϊ έγραψε ένα από τα πιο διάσημα έργα του " για τους οποίους η Bell λέει " όταν ζούσε στην Κούβα.
Κυβέρνηση οχήματα στην Κούβα απαιτείται από το νόμο να πάρει οποιαδήποτε hitchhikers.
JFK αγόρασε 1.200 κουβανέζικα πούρα, λίγες ώρες πριν από την υπογραφή του εμπάργκο κατά της Κούβας.
Η Σοβιετική Ένωση είχε μεταφερθεί πάνω από 150 πυρηνικά όπλα στην Κούβα από τη στιγμή της κρίση της Κούβας.
Ομπάμα είναι ο πρώτος που κάθεται πρόεδρος των ΗΠΑ για να επισκεφθεί την Κούβα σε σχεδόν έναν αιώνα.
Μόνο δύο χώρες στον κόσμο που δεν επιτρέπεται να πωλούν Coca-Cola επίσημα: Βόρεια Κορέα και την Κούβα.
Χριστούγεννα δεν ήταν επίσημη αργία στην Κούβα μέχρι το 1997 . Πάπας Ιωάννης Παύλος Β επισκέφθηκε τη χώρα το 1998, και προκειμένου να προετοιμαστεί για την επίσκεψή του, η Κούβα δηλώνονται τα Χριστούγεννα μια εθνική εορτή

.Interesting facts about Cuba | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα ποιοτικό άλμα στην Δικαιοσύνη

  Για ένα ποιοτικό άλμα στην Δικαιοσύνη Αντικλείδι Το σύστημα της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα το 2024, πέραν του ότι δεν έχει κατακτήσ...