Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΛΑΙΝΕΣ




Ενδιαφέροντα στοιχεία για τις φάλαινες


φάλαινες
Οι φάλαινες είναι θαλάσσια θηλαστικά, τα μέλη της τάξης των κητοειδών, που περιλαμβάνει επίσηςτα δελφίνια και φώκαινες.
Χωρίζονται σε δύο υποτάξεις: μπαλενοφάλαινες και οδοντωτές φάλαινες .
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των οδοντωτών φαλαινών είναι αυτό που τους δίνει το όνομά τους: έχουν δόντια. Αυτό είναι το πιο εύκολο διαφορά να εντοπίζουν μεταξύ μπαλενοφάλαινες και οδοντωτών φαλαινών.
Υπάρχουν επί του παρόντος 15 είδη των μυστακοκητώδη .
Υπάρχουν περίπου 72 διαφορετικά είδη στην οδοντωτή φάλαινα υπόταξη . Αλλά εκτός από τις φάλαινες η οδοντωτή φάλαινα υπόταξη περιλαμβάνει επίσης όλα τα είδη των δελφίνια και φώκιες.
Η γαλάζια φάλαινα ( Balaenoptera musculus ) είναι ένα θαλάσσιο θηλαστικό που ανήκουν στις φάλαινες. Σε ποσοστό μέχρι και 30 μέτρα (98 πόδια) σε μήκος και με μέγιστο καταγράφεται το βάρος των 173 τόνων (191 μικρών τόνων) και πιθανώς φθάνουν σε πάνω από 181 τόνους (200 μικρών τόνων), είναι το μεγαλύτερο ζώο που γνώρισε ποτέ ότι υπήρχαν .
γαλάζια φάλαινα
Ο νάνος φάλαινα φυσητήρας ( Κόγκια Sima ) είναι το μικρότερο είδος είναι κοινώς γνωστό ως μια φάλαινα. Αυξάνεται έως και 2,7 μέτρα (8,9 πόδια) σε μήκος και 250 κιλά (550 λίβρες) σε βάρος καθιστώντας το μικρότερο από τα μεγαλύτερα είδη δελφινιών.
νάνος φάλαινα φυσητήρας
Φάλαινες έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη, αλλά όλες έχουν απαλό δέρμα, βατραχοπέδιλα, καιεπίπεδη ουρές (που ονομάζεται σκώληκες) που τους ωθεί μέσα στο νερό.
Οι φάλαινες μπορούν να βρεθούν κατοικούν όλοι οι κόσμοι μεγάλες ωκεανούς από την Αρκτική και την Ανταρκτική ωκεανούς στα τροπικά νερά μέσα και γύρω από το κέντρο του ισημερινού.
φάλαινα
Διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν υπολογίσει το προσδόκιμο ζωής κατά μέσο όρο διαφόρων ειδών κυμαίνεται οπουδήποτε από τις 30 - 70 χρόνια σε όλη τη διαδρομή μέχρι 200 χρόνια για είδη όπως η φάλαινα bowhead που βρίσκονται στην κορυφή της σωματικής υγείας.
Η κοινωνική δομή για τις φάλαινες είναι ένα που είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Είναι μανιώδεις επικοινωνίας. Μια ομάδα από φάλαινες που ζουν μαζί είναι γνωστό ως pod . Κάνουν σχεδόν τα πάντα μαζί, συμπεριλαμβανομένων κυνήγι και μεταναστεύουν. Έχουν μέγεθος του λοβού μπορεί να κυμαίνεται από λίγα φάλαινες σε περίπου είκοσι. Ορισμένα είδη μπαλενοφόρες φάλαινες είναι γνωστό ότι ζουν μόνοι τους αν και όχι ως μέρος ενός pod.
φάλαινες-2
Οι φάλαινες επικοινωνούν μέσα από σύνθετες και μυστηριώδεις ήχους τους . Κάνουν πολλά διαφορετικά είδη ήχων, συμπεριλαμβανομένων τρίλιες, σφυρίχτρες, στεναγμοί, και φωνάζει.Σφυρίχτρες φαίνεται να χρησιμοποιείται κυρίως για την επικοινωνία με άλλες φάλαινες. Ενιαία αρσενικό φάλαινες κάνουν διάσημη φάλαινα τραγούδια τους χρησιμοποιώντας μελωδικούς ήχους κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ζευγαρώματος.
Οδοντωτός φάλαινες έχουν αναπτύξει την ικανότητα να εκπέμπουν ήχους που ταξιδεύουν από τα πεπόνια τους (ή τα μέτωπα) και αντικατοπτρίζουν μακριά αντικείμενα. Όπως και οι νυχτερίδες, odontocetes χρησιμοποιήσετε αυτό το echolocation διαδικασία για τη συλλογή πληροφοριών, προκειμένου να «βλέπει» τον κόσμο γύρω τους. Υποβρύχια χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο για να πλοηγηθείτε στον ωκεανό.
Οι φάλαινες έχουν πνεύμονες και το blowhole στην κορυφή επιτρέπει στον αέρα μέσα, και έξω, όπως ένα ρουθούνι . Φάλαινες έχουν δύο οπές, που βρίσκονται δίπλα-δίπλα. Οδοντωτός φάλαινες έχουν ένα blowhole. Η blowhole μπορεί να κλείσει εθελοντικά ώστε η φάλαινα δεν εισπνεύσει νερό.
φάλαινα αναπνοή

Αν και η ποσότητα του χρόνου που μια φάλαινα μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του κυμαίνεται ανά είδος , το ράμφος φάλαινα μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για μέχρι και 2 ώρες. Η φάλαινα φυσητήρας μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για 90 λεπτά και η φάλαινα μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για 45 λεπτά.
Οι φάλαινες πρέπει να είναι συνειδητή για την αναπνοή. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάει σε μια πλήρη βαθύ ύπνο , γιατί τότε θα ασφυκτιούν. Έχουν «λυθεί» ότι αφήνοντας το ήμισυ του ύπνου του εγκεφάλου τους σε μια στιγμή. Αυτό έχει καθοριστεί με τον τρόπο μελέτες EEG για τα δελφίνια.
Μπορούν να ξεκουραστούν, οριζόντια ή κάθετα, στο νερό, ή μπορούν να κοιμηθούν, ενώ το κολύμπι εξαιρετικά αργά.
φάλαινες ύπνου
Φάλαινες χρησιμοποιούν baleen να στέλεχος των τροφίμων από το νερό . Μερικά ζωοτροφών από το κολύμπι με τα στόματά τους ανοιχτά. Άλλοι ανοίγουν το στόμα τους και να λαμβάνουν σε τεράστιες ποσότητες νερού. Όταν δόση στόμα τους, το νερό αναγκάζεται μέσω του baleen, και τα τρόφιμα παγιδεύεται στο χαλάκι περιθώριο. Μετά από όλα το νερό έχει φύγει, η φάλαινα καταπίνει το γεύμα της.
φάλαινα τρώει
Οδοντωτός φάλαινες είναι οι κυνηγοί . Θεωρούν, κυνηγητό και στη συνέχεια να συλλάβει το θήραμα (ψάρια, καλαμάρια, καβούρια, αστερίες και άλλα πλάσματα των ωκεανών) με τα δόντια τους. Μόλις κατέλαβε, το θήραμα καταπίνονται ολόκληρα. [Φωτογραφία: σπέρμα φάλαινας διατροφή γιγαντιαία καλαμάρια]
φάλαινα καλαμάρια φαγητό
Οι περισσότερες φάλαινες μεταναστεύουν για να φάει και να αναπαραχθούν . Σε γενικές γραμμές εποχή του ζευγαρώματος εμφανίζεται κατά τους χειμερινούς μήνες του χειμώνα και σίτιση σεζόν λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών του καλοκαιριού.
Στα τέλη του φθινοπώρου αρχίζουν την ετήσια μεταναστευτική διαδρομή για το χειμώνα αναπαραγωγής και τον τοκετό λόγους τους στα πιο ζεστά τροπικά νερά της επιστροφής Pacific.They νότια άνοιξη. Γκρίζες φάλαινες έχουν το μεγαλύτερο γνωστό μετανάστευση οποιοδήποτε θηλαστικό , που ταξιδεύουν από την Αλάσκα μέχρι την ακτή του Μεξικού . Αυτό είναι ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής πάνω από 20.000 χιλιόμετρα (12.000 μίλια).
Τελετουργικά ζευγαρώματος μπορεί να περιλαμβάνει τη φόρτιση σε άλλες φάλαινες, εκτελεί ακροβατικά κατορθώματα για να αναδείξουν τη φυσική τους νέους και το τραγούδι του ζευγαρώματος τους τραγούδια, μεταξύ άλλων, τα τελετουργικά ζευγαρώματος που χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν μια γυναίκα.
φάλαινα άλμα
Οι γυναίκες έχουν συχνά πολλούς εταίρους κατά την περίοδο του ζευγαρώματος, έτσι είναι πολύ πιθανό ότι θα συλλάβουν.
Η περίοδος κύησης στα περισσότερα είδη φαλαινών είναι 10 για να 16 μηνών . Γενικά μια ενιαία νεολαία γεννιέται , ουρά πρώτο πιθανό, προκειμένου να αποφευχθεί ο πνιγμός και τα δίδυμα είναι πολύ σπάνιες.
Το «μωρό» στάδιο διαρκεί από τη γέννηση μέχρι το μοσχάρι απογαλακτισμό, διάστημα κατά το οποίο ο μόσχος συχνά νοσηλευτές σε θρεπτικά συστατικά της μητέρας πλούσιο γάλα. Φάλαινες θα απεξαρτηθούν τα μοσχάρια τους από το πρώτο καλοκαίρι τους, όταν είναι λιγότερο από ένα χρόνο παλιά, ενώ η οδοντωτή φάλαινες να διαρκέσει έως και τρία χρόνια για να απογαλακτιστούν πλήρως.
φάλαινα μητέρα και το μωρό
Μπορείτε να πείτε την ηλικία του μια φάλαινα μετρώντας τα δαχτυλίδια στην κηρήθρα αυτιού του.
Μια γαλάζια φάλαινα είναι μεγαλύτερο από ένα γήπεδο μπάσκετ και μπορεί να ζυγίζει όσο 33 ελέφαντες.
Η γαλάζια φάλαινα μπορεί να παράγει το δυνατότερο ήχο από οποιοδήποτε ζώο. Σε 188 ντεσιμπέλ, ο θόρυβος μπορεί να ανιχνευθεί πάνω από 800 χιλιόμετρα (500 μίλια) μακριά. Ένα επιβατικό αεροσκάφος κατά την απογείωση κάνει ένα θόρυβο που είναι 120 ντεσιμπέλ.
Ζιφιός είναι η βαθύτερη κατάδυση θηλαστικό, μπορείτε να πάτε σχεδόν 3.000 μέτρα (10.000 πόδια) προς τα κάτω.
Σε αντίθεση με ουρά ψαριού, το οποίο είναι επίπεδη όψης, ουρά φάλαινας είναι κάθετο προς το σώμα του, όπως η ουρά ενός αεροπλάνου.
Μια φάλαινα χρησιμοποιεί την ουρά του σε μια up-and-κάτω κίνηση για να κολυμπήσουν, ενώ ένα ψάρι χρησιμοποιεί ένα back-και- παλινδρομική κίνηση με την ουρά του.
Baleen αποτελείται κυρίως από κερατίνη, μια ουσία που βρίσκεται στα νύχια και τα μαλλιά μας.
Η φάλαινα δολοφόνος δεν είναι στην πραγματικότητα μια φάλαινα. Είναι το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας δελφινιών.
Οι φάλαινες μπορούν να υποφέρουν από τα ηλιακά εγκαύματα.
Πολλά ακριβά αρώματα περιέχουν το σπέρμα φάλαινας πρύμνη
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σουβλάκι: Γιατί μετατρέπεται σε... πολυτέλεια και πού θα φτάσει η τιμή του

  Σουβλάκι: Γιατί μετατρέπεται σε... πολυτέλεια και πού θα φτάσει η τιμή του Σουβλάκι (Unsplash) Το σουβλάκι μετατρέπεται σε... φαγητό πολυ...