Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΟΝΤΑΡΙΟ


Ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τη 

λίμνη Οντάριο


λίμνη Οντάριο
Λίμνη Οντάριο είναι μία από τις πέντε Μεγάλες Λίμνες της Βόρειας Αμερικής.
Είναι περιτριγυρισμένο από την βόρεια, δυτικά, και νοτιοδυτικά από την καναδική επαρχία του Οντάριο , και στην νότια και ανατολικά από την αμερικανική πολιτεία της Νέας Υόρκης , του οποίου τα όρια νερό συναντηθούν στη μέση της λίμνης.
Λίμνη Οντάριο είναι η 14η μεγαλύτερη λίμνη στον κόσμο από την άποψη της επιφάνειας.
Λίμνη Οντάριο είναι το μικρότερο όλων των Μεγάλων Λιμνών στην επιφάνεια (18.960 τετραγωνικά χιλιόμετρα / 7340 τετραγωνικά μίλια), αλλά τα νερά του είναι βαθιές.
Λίμνη Οντάριο κατέχει περίπου τέσσερις φορές το νερό όγκο (1.640 κυβικά χιλιόμετρα / 393 κυβικά μίλια) ως τη λίμνη Erie , αν και είναι παρόμοια σε πλάτος και μήκος.
Είναι κατέχει την τέταρτη θέση μεταξύ των Μεγάλων Λιμνών στο μέγιστο βάθος (244 μέτρα / 802 πόδια) , αλλά είναι μέσο βάθος (86 μέτρα / 283 πόδια) είναι η δεύτερη μόνο για τη λίμνη Superior .
Του μέγιστου μήκους είναι 311 χιλιόμετρα (193 μίλια) και της μέγιστο πλάτος  είναι 85 χιλιόμετρα (53 μίλια).
Λίμνη Οντάριο από το διάστημα
Λίμνη Οντάριο έχει μια ανύψωση του 74 μέτρα (243 πόδια) πάνω από το επίπεδο της θάλασσας ? ? 99 μέτρα (326 πόδια) κάτω από το γείτονά του προς τα ανάντη (Lake Erie).
Λίμνη Οντάριο έχει ένα χρόνο κατακράτησης (η μέτρηση του χρόνου που το νερό περνάει σε μια συγκεκριμένη λίμνη) περίπου 6 χρόνια .
Η λεκάνη απορροής καλύπτει 64.030 τετραγωνικά χιλιόμετρα (24.720 τετραγωνικά μίλια).
Όταν συμπεριλαμβάνονται τα νησιά της, η λίμνη έχει μια ακτογραμμή που είναι  1.146 χιλιόμετρα (712 μίλια) μακριά .
λίμνη Οντάριο-2
Υπάρχει μια σειρά από νησί s στη λίμνη, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Χίλια νησιά[φωτογραφία παρακάτω], το οποίο είναι ένα αρχιπέλαγος των 1.864 νησιών που βρίσκονται στο ΗΠΑ-καναδική σύνορα. Ενώ πολλά από τα νησιά είναι μικρές ή ακόμα και ακατοίκητα, το μεγαλύτερο είναιWolfe νησί , το οποίο, σε 124 τετραγωνικά χιλιόμετρα (48 τετραγωνικά μίλια).
χίλια νησιά
Baymouth μπαρ που χτίστηκε από ανέμους και τα ρεύματα έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό αριθμό των λιμνοθαλασσών και προστατευόμενα λιμάνια.
Της πρωτογενούς εισαγωγής είναι ο ποταμός Niagara από τη λίμνη Erie. Άλλα μεγάλα ποτάμια αποστράγγιση στη λίμνη Οντάριο περιλαμβάνουν τον ποταμό Ντον, τον ποταμό Humber, τον ποταμό Trent, τον ποταμό Cataraqui, στον ποταμό Genesee, τον ποταμό Oswego, το Black River, και τον ποταμό Σολομός. [Φωτο: Niagara ποταμού συναντά τη λίμνη Οντάριο]
Niagara ποταμός συναντά τη λίμνη Οντάριο
Η τελευταία στην αλυσίδα των Μεγάλων Λιμνών, Λίμνη Οντάριο χρησιμεύει ως διέξοδο προς τον Ατλαντικό Ωκεανό μέσω του ποταμού Αγίου Λαυρεντίου .
Όπως συμβαίνει με όλες τις Μεγάλες Λίμνες, τα επίπεδα του νερού αλλάζουν τόσο εντός του έτους(λόγω εποχιακές αλλαγές στην είσοδο του νερού) και μεταξύ των ετών (λόγω μακροπρόθεσμες τάσεις των βροχοπτώσεων).
Κοντά σε 9.000.000 άτομα ή πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Καναδά ζει εντός της λεκάνης απορροής της λίμνης Οντάριο .
Μεγάλες πόλεις (πάνω από 100.000 άτομα) κατά μήκος της λίμνης Οντάριο περιλαμβάνουν Τορόντο [φωτογραφία παρακάτω], Mississauga, Hamilton, Burlington, Kingston και Whitby στην καναδική πλευρά, και Ρότσεστερ, Νέα Υόρκη από την πλευρά των ΗΠΑ.
Λίμνη Οντάριο Τορόντο
Όπως και το άλλο των Μεγάλων Λιμνών, Λίμνη Οντάριο χρησιμοποιείται για να έχουν μια σημαντική εμπορική αλιεία. Έχει σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί, κυρίως από την υπεραλίευση και η ρύπανση των υδάτων και των χωροκατακτητικών ειδών. Σήμερα υπάρχουν μόνο ψυχαγωγικές δραστηριότητες αλιείας.
Λίμνη Οντάριο είναι οικοδεσπότης σε έναν αριθμό αποδημητικών πουλιών . Swans , χωριάτες, πάπιες, χήνες, βουτηχτάρια και άλλα υδρόβια πτηνά είναι από τα άγρια ​​ζώα που ζουν στη λίμνη Οντάριο. Τα αρπακτικά πουλιά , όπως γεράκια και αετοί είναι επίσης κοινά στην περιοχή.
Λίμνη Οντάριο πουλιά
Λίμνη Οντάριο έχει ένα " seiche », μια φυσική ρυθμική κίνηση όπως το νερό sloshes εμπρός και πίσω κάθε 11 λεπτά. Η seiche επίδραση κανονικά είναι μόνο περίπου 2 εκατοστά (3/4 ίντσες), αλλά μπορεί να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό από την κίνηση της γης, οι άνεμοι και οι μεταβολές της ατμοσφαιρικής πίεσης.
Λόγω του βάθους της λίμνης και το ζεστό καιρό που έρχεται από τα νοτιοδυτικά, τη λίμνη Οντάριο σπάνια παγώνει πάνω ? Αλλά ένα φύλλο πάγου που καλύπτει μεταξύ 10% και 90% της περιοχής λίμνης τυπικά αναπτύσσεται, ανάλογα με τη σοβαρότητα του χειμώνα. Λίμνη Οντάριο έχει εντελώς παγώσει πάνω σε πέντε καταγράφονται περιπτώσεις: από περίπου 20 Ιανουαρίου έως περίπου 20 Μάρτη 1830?το 1874? το 1893? το 1912? και Φεβρουαρίου 1934.
Λίμνη Οντάριο κατεψυγμένα
παγετώνες λιώσιμο των πάγων στο τέλος της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων ήταν υπεύθυνη για το σχηματισμό της λίμνης Οντάριο και όλων των άλλων Μεγάλων Λιμνών.
Στο Wyandot (Huron) γλώσσα , Ontario σημαίνει « Λίμνη των Shining Waters ".
Iroquois και Huron Πρώτα Έθνη έζησε στη λίμνη για χιλιάδες χρόνια πριν οι Ευρωπαίοι έφτασαν.
Η πρώτη τεκμηριωμένη Ευρωπαϊκής να φτάσουν στη λίμνη ήταν Étienne Brûlé το 1615.
Οντάριο, πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία του Καναδά, ονομάστηκε μετά από τη λίμνη, και όχι το αντίστροφο .
Από το 2015, περίπου 50 άνθρωποι έχουν κολυμπήσει με επιτυχία σε όλη τη λίμνη . Το πρώτο πρόσωπο που επιτυγχάνεται το κατόρθωμα ήταν η Marilyn Bell, ο οποίος το έκανε το 1954 στην ηλικία των 16.
Το 1804, μια καναδική πολεμικό πλοίο, Ship Speedy της Αυτού Μεγαλειότητας , βυθίστηκε στη λίμνη Οντάριο. Το 1990, ναυάγιο κυνηγός Ed Burtt καταφέρνουν να το βρείτε. Μόνο, δεν επιτρέπεται να ανακτήσει οποιαδήποτε αντικείμενα μέχρι ενός τόπου εγκεκριμένα από την κυβέρνηση για να εκθέσουν τους βρίσκεται. Είναι ακόμα σε αναμονή.
Μια λίμνη για Κρόνου φεγγάρι 's Τιτάν το όνομά του από τη λίμνη Οντάριο. Αυτό λέγεται " Οντάριο Lacus ."
Babe Ruth χτύπησε πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα τρέχει σπίτι του στο Point Stadium Hanlan στο Τορόντο. Προσγειώθηκε στηλίμνη Οντάριο και πιστεύεται ότι είναι ακόμα εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια

  Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια Αντικλείδι Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο; Πο...