Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΡΜΥΓΚΟΦΑΓΟ


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μηρμυγκοφάγο




μυρμηγκοφάγος
Anteaters είναι ασυνήθιστα πλάσματα που μπορούν να βρεθούν στην Κεντρική και Νότια Αμερική.
Υπάρχουν τέσσερα είδη του της anteaters: γίγαντα anteater, μεταξένια anteater, τη βόρεια και τη νότια tamandua tamandua.
Τους οικοτόπους περιλαμβάνουν ξηρά τροπικά δάση, δάση, λιβάδια και σαβάνες.
Έχουν μια διάρκεια ζωής μεταξύ 2 και 14 χρόνια στην άγρια φύση , ανάλογα με το είδος. Η γιγαντιαία anteater μπορεί να ζήσει έως και 26 χρόνια σε αιχμαλωσία.
Anteaters ποικίλλουν σε μέγεθος ανάλογα με το είδος τους. Η γιγαντιαία anteater είναι μέχρι 2,1 μέτρα (7 πόδια), συμπεριλαμβανομένης της ουράς? η μεταξένια anteater [φωτογραφία παρακάτω] είναι περίπου 35 εκατοστά (14 ίντσες) μακριά? το νότιο tamandua είναι περίπου 1,2 μέτρα (3 ft 11 in) μήκος και τα βόρεια tamandu μια παρόμοιων διαστάσεων.
μεταξένια μυρμηγκοφάγος
Όλα anteaters έχουν επίμηκες ρύγχος εξοπλισμένο με ένα λεπτό γλώσσα η οποία μπορεί να επεκταθεί σε μήκος μεγαλύτερο από το μήκος της κεφαλής? σωλήνα σε σχήμα στόμα τους έχουν τα χείλη, αλλά δεν τα δόντια.
Είναι εξειδικευμένο να τρέφονται με μικρά έντομα .
Τους πυκνή και μακριά γούνα τους προστατεύει από τις επιθέσεις από τα έντομα σε κάποιο βαθμό.
Η γλώσσα anteater που καλύπτεται με χιλιάδες μικροσκοπικά άγκιστρα ονομάζεται νηματοειδείς θηλές που χρησιμοποιούνται για να συγκρατούν τα έντομα μαζί με μεγάλες ποσότητες σάλιου.
Η anteater χρησιμοποιεί αιχμηρά νύχια του για να σχίσει ένα άνοιγμα σε μια μυρμηγκοφωλιά και να θέσει μακριά μουσούδα του και αποτελεσματική γλώσσα για να λειτουργήσει . Μακριά γλώσσα τους είναι περισσότερο από επαρκής για να γύρο μέχρι τα 35.000 μυρμήγκια και οι τερμίτες που καταπίνουν ολόκληρα κάθε μέρα.
anteater φαγητό
Αλλά έχει να φάει γρήγορα, τίναγμα της γλώσσας της έως και 160 φορές το λεπτό . Τα μυρμήγκια αντεπιτεθούν με οδυνηρές τσιμπήματα, έτσι ώστε ένα anteater μπορούν να περάσουν μόνο ένα γλέντι λεπτό σε κάθε ανάχωμα.
Anteaters ποτέ να καταστρέψει ολοκληρωτικά μια φωλιά . Τα έντομα μπορούν να επισκευάσουν βλάβες τους γρήγορα και το anteater είναι σε θέση να επιστρέψει στη φωλιά για να τροφοδοτήσει και πάλι.
Μερικοί anteaters, η tamandua και η μεταξένια anteater, ασκούν το επάγγελμά τους στα δέντρα.Ταξιδεύουν από ένα υποκατάστημα στο άλλο σε αναζήτηση νόστιμα έντομα.
anteater σε δέντρο
Εκτός από τα μυρμήγκια και οι τερμίτες, anteaters τρώνε επίσης μαλακό σώμα προνύμφες, μαλακά φρούτα και ακόμη και τα αυγά πτηνών .
Anteaters έχουν κακή όραση , αλλά μια εξαιρετική αίσθηση της όσφρησης , και τα περισσότερα είδη εξαρτώνται από το τελευταίο για αναζήτηση τροφής, τη διατροφή και την άμυνα. Ακοή τους πιστεύεται ότι είναι καλό.
Όλοι οι τέσσερις τύποι anteater είναι κυρίως νυκτόβια (ενεργά κατά τη διάρκεια της νύχτας), αλλά η γιγαντιαία anteater μπορεί επίσης να είναι ημερήσιων (ενεργός κατά τη διάρκεια της ημέρας).
Anteaters είναι ως επί το πλείστον μοναχικό θηλαστικά έτοιμοι να υπερασπιστούν τα εδάφη τους.

γιγαντιαία anteater
Όταν μια εδαφική διαμάχη προκύψει, θα προφέρουμε, SWAT, και μπορεί μερικές φορές να καθίσει ή ακόμα και βόλτα στην πλάτη των αντιπάλων τους.
Μία φορά το χρόνο στην περίοδο του ζευγαρώματος έρχονται μαζί σε ζευγάρια και θα μείνουν μαζί για λίγες μέρες.
Γυναίκα anteaters να γεννήσει ένα ενιαίο μωρό (δίδυμα είναι σπάνια) μετά από μια περίοδο κύησηςμεταξύ 120 έως 190 ημέρες , ανάλογα με το είδος.
Μικρή anteater μένει με τη μητέρα 2 έτη ή μέχρι να μείνει έγκυος ξανά. Η μητέρα φέρει το μωρό στην πλάτη της κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους.
anteater μωρό
Anteaters κοιμούνται έως και 15 ώρες την ημέρα .
Δεν κάνουν πολύ θόρυβο, εκτός αναστατώσει. Huffs και εισπνοές, σφυρίγματα ένα είδος γρύλισμα που γίνεται σε εισπνέουν. Μωρού κάνει κάποιες τιτιβίσματα και whirs sorta.
Τα κύρια αρπακτικά των anteaters είναι πούμα , τζάγκουαρ και τον άνθρωπο.
Anteaters δεν είναι επιθετικοί, αλλά μπορεί να είναι έντονος . Μια στρίμωξε anteater θα πίσω στα πίσω πόδια της, χρησιμοποιώντας την ουρά του για ισορροπία, και επιτίθεμαι με επικίνδυνα νύχια.
anteater όρθιος
νύχια του γίγαντα anteater είναι περίπου 10 εκατοστά (4 ίντσες), και μπορεί να αποκρούσει ή ακόμα και να σκοτώσουν κύρια αρπακτικά, μεγάλες γάτες τους, όπως Τζάγκουαρ και πούμα.
Όλα τα είδη εκτός από το γίγαντα anteater έχουν μακρά συλλήψιμος ουρά (η ουρά ενός ζώου που έχει προσαρμοστεί για να είναι σε θέση να κατανοήσουν ή να κατέχουν αντικείμενα).
Η γλώσσα σε έναν γίγαντα anteater να προεξέχουν περισσότερο από 60 εκατοστά (2 πόδια) για να συλλάβει το θήραμα.
anteater γλώσσα
Με μια θερμοκρασία του σώματος κυμαίνεται μεταξύ 33 και 36 ° C (91 και 97 ° F), anteaters έχουν από τα χαμηλότερα θερμοκρασίες σώματος οποιουδήποτε θηλαστικού.
Η anteater του στομάχου , παρόμοιο με το στομάχι ενός πουλιού, έχει σκληρύνει πτυχώσεις και χρησιμοποιεί ισχυρές συσπάσεις να αλέσει τα έντομα? μια διαδικασία της πέψης επικουρείται από μικρές ποσότητες κατάποση άμμο και χώμα.
Anteaters είναι πολύ προσεκτικοί για να αποφύγει την επικίνδυνη και επιθετική μυρμήγκια Στρατιώτη.
Μια ομάδα anteaters ονομάζεται παρέλαση .
Η λατινική tearm για anteaters, Vermilingua σημαίνει " σκουλήκι γλώσσα ".
Οι anteaters είναι πιο στενά με τις βραδύποδες από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα των θηλαστικών. Δίπλα τους στενότερους συγγενείς τους είναι αρμαδίλοι .
Το όνομα « μυρμηγκοφάγος " είναι επίσης κοινώς εφαρμόζεται σε μη συνδεδεμένους μεταξωτές κορδέλες, numbat, echidnas, πανγκολίνους και ορισμένα μέλη της Oecobiidae
.Interesting facts about anteaters | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα ποιοτικό άλμα στην Δικαιοσύνη

  Για ένα ποιοτικό άλμα στην Δικαιοσύνη Αντικλείδι Το σύστημα της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα το 2024, πέραν του ότι δεν έχει κατακτήσ...