Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΟ ΣΗΚΟΥΑΝΑ



Ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τον 

ποταμό Σηκουάνα





Σηκουάνα
Ο Σηκουάνας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός που ρέει πλήρως στο Γαλλία .
Ο Σηκουάνας είναι ένα 777 χιλιόμετρα (483 μίλια) μακριά ποταμού και αποτελεί σημαντικό εμπορικό ναυσιπλοΐας.
Η πηγή του Σηκουάνα είναι ένα χωριό που ονομάζεται Πηγή-Seine , 30 χιλιόμετρα (19 μίλια) βορειοδυτικά της Ντιζόν στη βορειοανατολική Γαλλία.
Ο Σηκουάνας πηγή βρίσκεται σε ύψος 471 μέτρα (1.545 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Ένας αριθμός που συνδέονται στενά μικρά αυλάκια ή εσοχές παρέχουν τα νερά πηγής, με μια τεχνητή σπηλιά που ορίζονται για να επισημάνετε και να περιέχει θεωρείται κύρια πηγή . Το σπήλαιο περιλαμβάνει ένα άγαλμα μιας νύμφης που συμβολίζει τον ποταμό.
γρι πηγή του ποταμού
Από την πηγή του, το Σηκουάνα ροές από νοτιοανατολικά προς βορειοδυτικά . Είναι ρέει μέσω τηςΤρουά, το Παρίσι, την επαρχία της Νορμανδίας και της πόλης της Ρουέν, που εισέρχονται στο Μάγχη σε εκβολές μεταξύ Χάβρης και Ονφλέρ.
Στο στόμα του, είναι περισσότερο από 16 χιλιόμετρα (10 μίλια) πλάτος .
Ο Σηκουάνας είναι ένα από τα πιο πλωτούς ποταμούς στη Γαλλία , υπήρξε μια μεγάλη εμπορική αρτηρία από τους ρωμαϊκούς χρόνους.
τράτα
Είναι πλωτός από ποντοπόρα πλοία όσο Ρουέν, 120 χιλιόμετρα (75 μίλια) από τη θάλασσα. Πάνω από το 60% του μήκους της, όσο Βουργουνδίας, είναι διαπραγματεύσιμο με την εμπορική ποταμόπλοια και σχεδόν όλο το μήκος του είναι διαθέσιμο για σκάφη αναψυχής.
Η περιοχή της λεκάνης είναι 78.910 τετραγωνικά χιλιόμετρα (30.470 τετραγωνικά μίλια), 2 τοις εκατό των οποίων είναι δάσος και το 78 τοις εκατό καλλιεργήσιμη γη.
Η μέση ροή του ποταμού είναι πολύ χαμηλή , μόλις λίγα κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, αλλά πολύ είναι δυνατόν υψηλότερες ροές κατά τη διάρκεια περιόδων βαριά απορροή.
Σηκουάνα
Η ποιότητα των υδάτων του ποταμού Σηκουάνα ήταν αρκετά φτωχή και στο παρελθόν, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί και ο σολομός του Ατλαντικού έχουν επιστρέψει στο ποτάμι.
Της κύρια παραποτάμους είναι το Aube, το Γιόν, το Loing, το Εσόν, το Eure, το Marne, το Aisne και το Oise που έχει την πηγή της στο Βέλγιο.
Ο Σηκουάνας ρέει για 13 χιλιόμετρα από το Παρίσι από τα ανατολικά προς τα δυτικά στα 27 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το μέσο βάθος του Σηκουάνα σήμερα στο Παρίσι είναι περίπου 9,5 μέτρα (31 πόδια).
Επειδή το ποτάμι ρέει μέσα από το κέντρο του Παρισιού, αυτό χωρίζει την πόλη σε την Αριστερή Όχθη, ή Rive Gauche , και η δεξιά όχθη , ή Rive Droite .
Σηκουάνα εναέρια
Το Ile de la Cité είναι ένα από τα δύο εναπομείναντα φυσικό νησιά στο Σηκουάνα μέσα στην πόλη του Παρισιού
(η άλλη είναι η Ile Saint-Louis). Είναι το κέντρο του Παρισιού και η θέση όπου επανιδρύθηκε η μεσαιωνική πόλη.
Ile de la Cité
Από το Λούβρο στο Πύργο του Άιφελ , την πλατεία Place de la Concorde και το Μεγάλο και το Petit Palais, την εξέλιξη του Παρισιού και την ιστορία του μπορεί να δει κανείς από τον Σηκουάνα . Οκαθεδρικός ναός της Νοτρ Νταμ και Sainte Chapelle είναι αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, ενώ οι μεγάλες πλατείες και λεωφόρους που χτίστηκε από Baron Haussman για τον Ναπολέοντα ΙΙΙ επηρεάζεται τέλη του 19ου και του 20ου αιώνα, τον αστικό σχεδιασμό σε όλο τον κόσμo.
Σηκουάνα Παρίσι
Ο Σηκουάνας είναι γνωστή για τα ρομαντικά σκάφη της αξιοθέατα, που ονομάζεται " Bateaux mouches," που παρασύρει πάνω και κάτω από τον ποταμό στο Παρίσι.
mouches bateaux Σηκουάνα
Φράγματα και κλειδαριές κρατήσει κανονικά το επίπεδο του νερού συνεπείς, ιδιαίτερα στην περιοχή του Παρισιού, όπου η κυκλοφορία του Σηκουάνα είναι ιδιαίτερα βαρύ, εν μέρει λόγω των τουριστικών και λοιπών σκαφών αναψυχής.
Υπάρχουν 37 γέφυρες στο Παρίσι και δεκάδες άλλα που καλύπτουν το ποτάμι έξω από την πόλη .
Το Pont Neuf είναι η αρχαιότερη μόνιμη γέφυρα του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι. Χτίστηκε με διακοπές στο έργο, 1578-1607.
pont neuf
Το Pont de Normandie είναι ένα από τα μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρες στον κόσμο, η οποία συνδέει την Χάβρη στην Ονφλέρ. Το συνολικό μήκος του είναι 2,143.21 μέτρα (7.032 πόδια) - 856 μέτρα (2.808 πόδια) μεταξύ των δύο προβλήτες.
Γέφυρα της Νορμανδίας
Η πόλη της Τρουά στο βόρειο-κεντρική Γαλλία, που αρχικά χτίστηκε σε ένα μεγάλο νησί στον Σηκουάνα, υπήρξε έδρα επισκόπου από το τέταρτο αιώνα και διαθέτει ένα εξαιρετικό κέντρο της παλιάς πόλης, με τον καθεδρικό ναό, πολλές αξιόλογες εκκλησίες και πολλά ενδιαφέροντα ξύλο κατά το ήμισυ κτίρια .
Τρουά
Rouen είναι μια πόλη στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα, στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας. Παλαιότερα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ευημερούσες πόλεις της μεσαιωνικής Ευρώπης. Ρουέν είναι γνωστή για το Αστρονομικό Ρολόι και τον καθεδρικό ναό της Ρουέν. Ο καθεδρικός ναός ήταν κάποτε το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο και ενέπνευσε μια εντυπωσιακή σειρά από πίνακες Κλοντ Μονέ.
Ρουέν
Το όνομα "Σηκουάνας" προέρχεται από τη λατινική Sequana , η Γαλλο-ρωμαϊκή θεά του ποταμού .
Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον ποταμό Σηκουάνα:  Χάβρη [παρακάτω φωτογραφία]  Οι τράπεζες του Σηκουάνα, στο Παρίσι  Παλάτι και Πάρκο των Βερσαλλιών  Σαρτρ Καθεδρικός Ναός  παλάτι του Φοντενεμπλό  Provins





Χάβρη
Το 885 μ.Χ. , οι Βίκινγκς χρησιμοποιείται το Σηκουάνα για να εισβάλει στη Γαλλία, κωπηλασία εκατοντάδες longboats και έναν στρατό 40.000 ισχυρό ενδοχώρα στην καρδιά της χώρας.
Μετά το κάψιμο στην πυρά της Ιωάννας της Λωραίνης το 1431, η τέφρα της ρίχτηκαν στο Σηκουάνα από το μεσαιωνικό πέτρινο Mathilde γέφυρα στη Ρουέν, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν unserious ανταπαιτήσεις.
Σύμφωνα με την διαθήκη του, ο Ναπολέων , ο οποίος πέθανε το 1821, ήθελε να ταφεί στις όχθες του Σηκουάνα. Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.
Ο Σηκουάνας - μαζί με γειτονικές πόλεις και χωριά - υπήρξε η έμπνευση και το θέμα των ζωγράφων για αιώνες , και κανένας περισσότερο από τους ιμπρεσιονιστές.
Λόγω άρρηκτη σύνδεσή του στο Παρίσι, αυτό το απαλά ρέει ναυσιπλοΐας έχει εξάψει τη φαντασία του κόσμου ως ένα από τα πιο ρομαντικά και εμπνέει τους ποταμούς της Ευρώπης

.Interesting facts about the Seine River | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουκρανία: Η Ρωσία επελαύνει στην ανατολική Ουκρανία πιο γρήγορα από ποτέ

  Ουκρανία: Η Ρωσία επελαύνει στην ανατολική Ουκρανία πιο γρήγορα από ποτέ Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην κατάληψη μιας σημαντικής πόλης στην...