Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016



Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Lascaux



σπήλαιο Lascaux
Lascaux (Lascaux Caves) είναι ο καθορισμός ενός σύνθετου σπηλαίων στην περιοχή Dordogne της νοτιοδυτικής Γαλλίας φημίζεται για την Παλαιολιθική ζωγραφιές των σπηλαίων της.
Ζωγραφιές των σπηλαίων του Lascaux είναι διάσημο λόγω της εξαιρετικής ποιότητας, το μέγεθος, την πολυπλοκότητα και την αρχαιότητα τους.
Εκτιμάται ότι είναι πάνω από 17.000 ετών , οι πίνακες αποτελούνται κυρίως από μεγάλα ζώα, αφού κατάγονται από την περιοχή. Είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της τέχνης από την Ανώτερη Παλαιολιθική περίοδος.
Στις 12 Σεπτεμβρίου, το 1940, η είσοδος στο σπήλαιο Lascaux ανακαλύφθηκε από τον 18-year-old Marcel Ravidat . Ravidat επέστρεψε στη σκηνή με τρεις φίλους, Jacques Marsal, Georges Άγκνελ, και Simon Coencas, και εισήλθε στο σπήλαιο μέσω ενός μακρύ άξονα. Οι έφηβοι ανακάλυψαν ότι τα τοιχώματα του σπηλαίου καλύφθηκαν με απεικονίσεις ζώων.
Lascaux είσοδο
Το συγκρότημα σπήλαιο άνοιξε για το κοινό το 1948. Από το 1955, το διοξείδιο του άνθρακα, θερμότητα, υγρασία, και άλλους ρύπους που παράγονται από 1.200 επισκέπτες ανά ημέρα είχε εμφανώς καταστραφεί τα έργα ζωγραφικής. Το σπήλαιο ήταν κλειστό για το κοινό το 1963, προκειμένου να διατηρήσει την τέχνη.
Οι τοίχοι του σπηλαίου είναι διακοσμημένα με περίπου 600 βαμμένα και που τα ζώα και τα σύμβολα και σχεδόν 1.500 χαρακτικά .
Lascaux ζωγραφικής σπήλαιο
Οι περισσότερες από τις μεγάλες εικόνες έχουν ζωγραφισμένο πάνω στους τοίχους, χρησιμοποιώντας κόκκινο, κίτρινο, και μαύρο χρώμα  από ένα πολύπλοκο πλήθος μεταλλικών χρωστικών.
Πάνω από 900 μπορούν να αναγνωριστούν ως ζώα, και 605 από αυτά έχουν προσδιοριστεί ακριβώς .Από αυτές τις εικόνες, υπάρχουν 364 έργα ζωγραφικής των ιπποειδών καθώς και 90 έργα ζωγραφικής των ελάφια. Εκπροσωπούνται επίσης είναι βοοειδή και bison, το καθένα αντιπροσωπεύει 4 έως 5% των εικόνων. Μια επιπόλαια γνώση άλλων εικόνων περιλαμβάνει επτά αιλουροειδή, ένα πουλί, μια αρκούδα, έναν ρινόκερο, και έναν άνθρωπο.
Lascaux-σπηλιά-ζωγραφική-2
Δεν υπάρχουν εικόνες των ταράνδων, έστω και αν αυτή ήταν η κύρια πηγή τροφής για τους καλλιτέχνες .
Δωμάτια στη σπηλιά περιλαμβάνουν τη μεγάλη αίθουσα των ταύρων, την πλευρική Passage, ο άξονας του Νεκρού,
το Επιμελητήριο Χαρακτικά, το Βαμμένο Gallery, στον κυρίως ναό και το Επιμελητήριο Felines.
Το πιο διάσημο τμήμα του σπηλαίου είναι η Μεγάλη Αίθουσα των Μπουλς, όπου απεικονίζονται οι ταύροι, τα ιπποειδή, και ελάφια . Τα τέσσερα μαύρα ταύροι ή βόδια, είναι τα κυρίαρχα στοιχεία μεταξύ των 36 ζώων που εκπροσωπούνται εδώ. Ένας από τους ταύρους είναι 5,2 μέτρα (17 πόδια), το μεγαλύτερο ζώο που βρέθηκε μέχρι σήμερα στην τέχνη των σπηλαίων. Επιπλέον, οι ταύροι φαίνεται να είναι σε κίνηση.
Lascaux αίθουσα των ταύρων
Διακλάδωση προς τα δεξιά του Great Hall of the Bulls είναι η πλευρική Πέρασμα , το οποίο συνδέει την μεγάλη αίθουσα των ταύρων με το υπόλοιπο των θαλάμων. Οι τοίχοι σε αυτόν τον τομέα έχουν επιδεινωθεί λόγω διάβρωσης προγενέστερους ανακάλυψη του τόπου, αφήνοντας λίγα έργα ζωγραφικής ή χαρακτικής άμεσα ορατές.
Lascaux πέρασμα σπηλαίου

Θεωρείται από μερικούς για να είναι το αποκορύφωμα της παλαιολιθικής τέχνης των σπηλαίων, τοΒαμμένο Gallery είναι μια συνέχεια του Great Hall of the Bulls. Αυτό το ευθύγραμμο γκαλερί είναι πάνω από 22 μέτρα (72 πόδια) μακρύ και οδηγεί σε αδιέξοδο. Οι τοίχοι του Βαμμένο Gallery απεικονίζουν πολλά άλογα, βούβαλος, ibexes, καθώς και ένα ελάφι στην είσοδο της γκαλερί και βίσονα στο πίσω μέρος.
Lascaux ζωγραφισμένα γκαλερί
Το Επιμελητήριο Χαρακτικά ή η Αψίδα είναι ένα μικρότερο ροτόντα γεμάτη με πάνω από 600 χαρακτικά και πίνακες ζωγραφικής. Τα χαρακτικά κυριαρχούν, και χωρίζονται σε τρία τμήματα. Στο κάτω τρίτο των τοίχων είναι βούβαλος, πάνω απ 'αυτούς είναι ελάφια, και καλύπτουν το σύνολο του θόλου είναι άλογα. Υπάρχει περισσότερη αλληλοεπικάλυψη των αριθμών εδώ από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο θάλαμο, γεγονός που καθιστά δύσκολο να γίνει με ακρίβεια τα διάφορα στοιχεία.
Lascaux χαρακτικά σπηλιά
Στον άξονα του Νεκρού βρίσκεται το μόνο φιγούρα ενός ανθρώπου στους τοίχους του Lascaux. Αυτή η ζωγραφική, με τίτλο "Scene of the Dead Man", είναι ένα τρίπτυχο ενός βίσονα, ένας άνθρωπος, και ό, τι φαίνεται να είναι μια ρινόκερου. Ο άνθρωπος φαίνεται να είχε μια σύγκρουση με τον βίσονα, και απεικονίζεται ξαπλωμένη μπρούμυτα στο έδαφος με ένα σπασμένο δόρυ δίπλα του.
Lascaux σπηλιά άξονα του νεκρού
Το Nave μετρά 18 μέτρα (59 πόδια) σε μήκος, και οι μέσοι όροι 6 μέτρα (20 πόδια) σε πλάτος. Οι περισσότερες από τις εικόνες στο Nave είναι χαρακτικά, λόγω της απαλότητας του βράχου.Αξιοσημείωτες περιοχές της διακόσμησης περιλαμβάνουν: τον πίνακα του Αποτύπωμα (σημειώνεται για τα συνοδευτικά σύμβολα και τα σημάδια της), την επταμελή επιτροπή ibexes, η ομάδα της Μεγάλης Μαύρη αγελάδα [φωτογραφία παρακάτω] (θεωρείται ως η πιο όμορφη σκηνή στη σπηλιά), ο διαγραμμένος Bison (καλύτερο παράδειγμα Magdalenian χρήση των προοπτικών), και η Ζωφόρος του Κολύμβησης αρσενικών ελαφιών, που απεικονίζεται κολύμπι σε ένα φανταστικό ρεύμα.
Lascaux Σπήλαιο μαύρη αγελάδα
Περίπου 25 μέτρα (πόδια), το Επιμελητήριο των Felines διαφέρει από άλλες γκαλερί Lascaux του από τα στενά του διαστάσεις και απότομη κλίση που κάνει την κίνηση δύσκολη. Από τα στοιχεία 51 ζώων σε αυτό το άλμπουμ, το άλογο είναι το κυρίαρχο είδος, με είκοσι εννέα παραστάσεις, ακολουθούμενη από εννέα βίσονες, τέσσερις ibexes και τρία ελάφια. Δεν υπάρχουν βούβαλος. Εικόνες αιλουροειδών είναι πιο παρόντες εδώ, με έξι παραστάσεις, από ό, τι στο υπόλοιπο του σπηλαίου.
Lascaux αιλουροειδών θάλαμο σπηλαίου
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το σπήλαιο είχε χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ως κέντρο για το κυνήγι και θρησκευτικές τελετές .
Lascaux II , ένα αντίγραφο του Great Hall of the Ταύροι και Βαμμένο Gallery που βρίσκεται 200 μέτρα μακριά από το αρχικό, άνοιξε το 1983, έτσι ώστε οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα ζωγραφισμένα σκηνές χωρίς να βλάπτουν τα πρωτότυπα. Απομιμήσεις άλλα έργα τέχνης Lascaux μπορεί να δει κανείς στο κέντρο της προϊστορικής τέχνης στο Le Thot, Γαλλία.
Lascaux Cave είναι γνωστή ως " την προϊστορική Καπέλα Σιξτίνα ."
Η Σύμβαση της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO κήρυξε το σπήλαιο Lascaux ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 1979, ως μέρος μιας ομάδας προϊστορικές τοποθεσίες και σπήλαια στην περιοχή
.Interesting facts about Lascaux | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν φύλαξες καβάτζες!

  Δεν φύλαξες καβάτζες! 1 Μαΐου 2024 Με διάλεξες, ποτέ δεν ρώτησες ποιος άνεμος με έφερε μπροστά σου! Σιώπησες από αγάπη, σιώπησα από φόβο μ...