Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ





ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ  ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ






νυχτερίδα
Οι νυχτερίδες είναι τα μόνα θηλαστικά ικανά για πραγματική πτήση.
Οι νυχτερίδες μπορούν να βρεθούν σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο, εκτός από τις πολικές περιοχές και ακραίες ερήμους.
Υπάρχουν περίπου 1.200 διαφορετικά είδη νυχτερίδων .
Αυτά χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες : megabats και microbats.
Megabats ονομάζονται επίσης νυχτερίδες φρούτων, Παλαιού Κόσμου νυχτερίδες φρούτων ή μοιάζουν με αλεπούδες είναι μεσαίου και νυχτερίδες μεγάλου μεγέθους. Πολλοί τρώνε φρούτα, γύρη ή νέκταρ?κάποιοι τρώνε τα μικρά ζώα της γης, και κάποια τρώνε τα ψάρια.
Microbats είναι μικρότερες νυχτερίδες που τρώνε κυρίως τα έντομα. Αλλά δεν είναι όλα megabats είναι μεγαλύτερα από ό.τι microbats.
Η μέση διάρκεια ζωής τους είναι συνήθως μέχρι 20 χρόνια . Πέντε είδη έχουν καταγραφεί που ζουν πάνω από 30 χρόνια στην άγρια φύση.
Η μεγάλη flying fox ( Pteropus vampyrus ) είναι το μεγαλύτερο είδος της νυχτερίδας . Ζυγίζει 0,65 έως 1,1 κιλά (1,4-2,4 κιλά) και έχει άνοιγμα φτερών έως και 1,8 μέτρα (6 πόδια). Μήκους κεφάλι-σώμα του είναι 27-32 εκατοστά (11-13 ίντσες).
μεγάλο flying fox
Γουρούνι-nosed νυχτερίδα Kitti του ( Craseonycteris thonglongyai ), επίσης γνωστή ως η νυχτερίδα μέλισσα είναι το μικρότερο είδος της νυχτερίδας και θεωρείται μικρότερο θηλαστικό του κόσμου .Αυξάνεται σε μόνο περίπου 3 εκατοστά (1,25 ίντσες) και ζυγίζει περίπου 2 γραμμάρια (0,07 ουγκιές).
ρόπαλο μέλισσα
Το στόμα του σαν ένα ρόπαλο είναι παρόμοιο με εκείνο ενός αρουραίου ή αλεπού. Έχουν μεγάλα, μυτερά αυτιά και καφέ, γκρι ή μαύρη γούνα.
Τα φτερά των νυχτερίδων είναι πιο διακριτικό - και ίσως το πιο αξιοσημείωτο - χαρακτηριστικό τους.Οι νυχτερίδες έχουν μακριά χέρια με ιδιαίτερα μακριά δάχτυλα. Αυτά συνδέονται με την πλάτη και τα πόδια του ρόπαλο με μια λεπτή, ισχυρή μεμβράνη από μαλακό, βελούδινο δέρμα, τα οποία αποτελούν τα φτερά τους.
φτερά νυχτερίδας
Νυχτερίδες στη φωλιά κρέμονται ανάποδα , δεδομένου ότι τα ελαφριά οστά στα πίσω πόδια τους, δεν μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος τους σε όρθια θέση και τυλίγουν τα φτερά  γύρω τους σαν ένα μανδύα ενώ ξεκουράζονται..
ρόπαλο ανάποδα
Κουρνιάζουν στα δέντρα, σπήλαια, ορυχεία και αχυρώνες - οπουδήποτε που παρέχει καταφύγιο από τις καιρικές συνθήκες, την προστασία από τα αρπακτικά ζώα και απομόνωση για την εκτροφή των νεογέννητων..
Μερικά είδη είναι μοναχικά, ενώ άλλα σχηματίζουν αποικίες με πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα .Η μεγαλύτερη γνωστή αποικία βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική, όπου 20 εκατομμύρια νυχτερίδες διαμένουν στο εσωτερικό του Bracken Bat Cave στο Τέξας.
νυχτερίδες
Οι νυχτερίδες είναι νυκτόβια ζώα , πράγμα που σημαίνει ότι κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι ξύπνιες τη νύχτα. Είναι πιο ενεργά κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος. Κάποιες μπορεί να πετάξουν μέχρι και 50 χιλιόμετρα (31 μίλια) για να βρουν τροφή κατά τη διάρκεια τως νυχτερινών μετακινήσεων τους.
Οι microbats χρησιμοποιούν echolocation για να βρουν έντομα  για τα γεύματά τους. Είναι σε θέση να «βλέπουν» τον κόσμο τους και να εντοπίζουν το θήραμα με την εκπομπή από σύντομες εκρήξεις υπερήχων που αναπηδούν στα αντικείμενα και  επιστρέφουν στο αυτί ως ηχώ.
ρόπαλο echolocation
Όπως τα φρούτα δεν πετούν, megabats (νυχτερίδες φρούτων) στερούνται συγκρότημα echolocation.Αντ 'αυτού, βασίζονται σε άριστη όραση και μια καλή αίσθηση της όσφρησης για να βρουν την τροφή τους.
Οι νυχτερίδες εκτελούν τους ζωτικούς οικολογικούς τους ρόλους της επικονίασης των λουλουδιών και διασποράς σπόρους φρούτων. Είναι επίσης οικονομικά σημαντικές , δεδομένου ότι καταναλώνουν επιβλαβη έντομα, μειώνοντας την ανάγκη για παρασιτοκτόνα.
ρόπαλο και λουλούδια

Το 70% του συνόλου των νυχτερίδων τρώνε έντομα . Τα περισσότερα από τα άλλα είδη νυχτερίδων καταναλώνουν φρούτα και νέκταρ . Μερικά είδη νυχτερίδων τρώνε τα ψάρια, καθώς και σαύρες, βατράχια, πουλιά, τρωκτικά, ακόμα και άλλες νυχτερίδες! Και μόνο τρία είδη δειπνούν με το αίμα των θηλαστικών.
Είδη που πίνουν αίμα ζουν στο Μεξικό , την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική. Αυτές οι νυχτερίδες κάνουν μια μικρή, σχήματος V περικοπή στο δέρμα του ζώου με μια μπουκιά και στη συνέχεια να γλείφουν το αίμα. Ένα χημικό στο σάλιο του ρόπαλο βοηθά στό σχηματισμό θρόμβων στο αίμα πριν από το ρόπαλο γίνει το φαγητό.
νυχτερίδα τρώει το αίμα
Μερικές νυχτερίδες μεταναστεύσουν σε θερμότερα κλίματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ άλλοι πέφτουν σε χειμερία νάρκη . Ένα είδος ταξιδεύει 3.900 χιλιόμετρα (2.400 μίλια) κάθε χρόνο!Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς οι νυχτερίδες προσανατολίζονται σε αυτές τις μεγάλες αποστάσεις για να βρουν την ίδια σπηλιά που χρησιμοποιούσαν το προηγούμενο έτος.
Οι περισσότερες νυχτερίδες έχουν μια περίοδο αναπαραγωγής , η οποία είναι την άνοιξη για τα είδη που ζουν σε ένα εύκρατο κλίμα. Η αρσενική νυχτερίδα μπορεί να τραγουδήσει, να εμφανίσει  τα φτερά της, ή να επεκτείνει τις μακριές τρίχες στην κορυφή του κεφαλιού για να προσελκύσει έναν σύντροφο, ανάλογα με το είδος.
Οι περισσότερες ενήλικες θηλυκές νυχτερίδες έχουν μόνο ένα μωρό , - κουτάβι,- ανά έτος, αν και δίδυμα ή τετράδυμα μπορεί να συμβούν σε μερικά είδη. Όλες οι νυχτερίδες ζουν με το γάλα από τη γέννηση έως και έξι μηνών. Γυναίκα νυχτερίδες νοσοκόμα τα μικρά τους μέχρι να είναι μεγέθους σχεδόν των ενηλίκων, επειδή ένα νεαρό νυχτεριδάκι δεν μπορεί να αναζητεί τροφή από μόνη του, έως ότου να αναπτυχθούν πλήρως τα φτερά του.
μωρά ρόπαλο
Γεράκια και κουκουβάγιες τακτικά σκοτώνουν και τρώνε νυχτερίδες. Τα φίδια και αρπακτικά θηλαστικά, όπως νυφίτσες και τα ρακούν αναρριχώνται σε φωλιές νυχτερίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάνουν επίθεση στις νυχτερίδες όταν κοιμούνται. Σε ορισμένα μέρη, οι νυχτερίδες είναι ακόμη σκοτώθηκε από τα μικρά πουλιά που πετούν σε σπηλιές ρόπαλο και να ραμφίζουν στο θάνατο.
Οι νυχτερίδες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τάξη των θηλαστικών (μετά τα τρωκτικά), που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του συνόλου των ταξινομημένα είδη θηλαστικών ανά τον κόσμο .
Ο όρος « τυφλή ως ρόπαλο " δεν είναι πραγματικά ακριβείς, δεδομένου ότι δεν είναι ένα από τα περίπου 1.200 είδη νυχτερίδων είναι εγγενώς τυφλή.
Μια μητέρα νυχτερίδα μπορεί να εντοπίσει την κουτάβι από το άρωμα του και να ακούγεται από τα εκατομμύρια σε μια φωλιά.
Βαμπίρ νυχτερίδες εγκρίνει ορφανά νέους .
Οι περισσότερες νυχτερίδες απογειωθεί από πτώση από μια κρεμαστή θέση, και πολλοί δεν μπορεί να απογειωθεί από το έδαφος.
νυχτερίδες ανάποδα
Μεξικού Long-ουρές είναι μία από τις ταχύτερα νυχτερίδες , και έχουν καταγραφεί πετούν στα 96 χιλιόμετρα (60 μίλια)  ανά ώρα , σε υψόμετρο πάνω από 3.000 μέτρα (10.000 πόδια).
Bat οστά δάχτυλο είναι πολύ ευέλικτο , με χόνδρο που στερείται το ασβέστιο και άλλα μέταλλα πιο κοντά τις άκρες έτσι ώστε να μπορεί να λυγίσει χωρίς κατακερματισμού.
Φτερά νυχτερίδας είναι φορτωμένο με τα αιμοφόρα αγγεία , τα οποία τους βοηθούν να επουλωθούν γρήγορα, αν τραυματιστούν.
Νυχτερίδες ανήκουν στην ταξινομική σειρά Chiroptera , που σημαίνει " φτερό χέρι ."
Σε ευρωπαϊκών πολιτισμών , νυχτερίδες έχουν από καιρό συσχετιστεί με τη μαγεία, μαύρη μαγεία και το σκοτάδι.
νυχτερίδες μυστηριώδης
Σε Μεσοαμερικανικό μυθολογία κατά την Κλασική-Σύγχρονη εποχή, νυχτερίδες συμβόλιζε τη γη των νεκρών, η οποία θεωρείται ότι είναι η υπόκοσμο.
Μεταξύ ορισμένων Ιθαγενείς Αμερικανούς , όπως το Creek, Cherokee και Apache, η νυχτερίδα είναι ένα πνεύμα απατεώνας.
Δεν είναι όλοι οι μύθοι γύρω από νυχτερίδες είναι αρνητικά , οι κινεζικές λαϊκές παραδόσεις ισχυρίζεται ότι η νυχτερίδα είναι ένα σύμβολο μακροζωίας και ευτυχίας, και είναι εξίσου τυχερός στην Πολωνία, τη γεωγραφική Μακεδονία και μεταξύ των Kwakiutl και τους Άραβες.
Η νυχτερίδα είναι ένα πρωτεύον ζώο που συνδέεται με φανταστικούς χαρακτήρες της νύχτας, δύο κακοποιούς, όπως Δράκουλα , και ήρωες, όπως ο Batman .
Τρεις πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ένα επίσημο κράτος ρόπαλο . Τέξας και την Οκλαχόμα αντιπροσωπεύονται από τη μεξικανική ρόπαλο ελεύθερη ουρά? Βιρτζίνια αντιπροσωπεύεται από την Βιρτζίνια big-eared ρόπαλο

.Interesting facts about bats | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λίγο πριν παραδοθώ…

Λίγο πριν παραδοθώ… – Sasa Ken – 2 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Προσπαθώντας να αφήσω το παρελθόν μας πίσω και να απομακρύνω τις σκέψεις μου γ...