Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Τι γνωρίζετε για την πολέντα;

Τι γνωρίζετε για την πολέντα;



polenta

Με τα χαμηλά της λιπαρά, αυτός ο οικονομικός υδατάνθρακας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό υλικό στην κουζίνα σας.

Τι είναι;
H πολέντα δεν είναι τίποτα άλλο από χυλός καλαμποκάλευρου με νερό ή γάλα και είναι πολύ διαδεδομένη στην ιταλική κουζίνα. Ανταγωνίζεται έντονα τα ζυμαρικά και ο λόγος είναι ότι ταιριάζει ιδανικά με βότανα και μυρωδικά, αποτελώντας καλό «όχημά» τους σε μια συνταγή.
Πώς χρησιμοποιείται;
Ο παραδοσιακός τρόπος επιβάλλει ανακάτεμά της για 40 λεπτά μέχρι να γίνει χυλός, πλέον, όμως, κυκλοφορεί στο εμπόριο σε προμαγειρεμένη μορφή και χρειάζεται μερικά λεπτά για να την ετοιμάσετε. Μπορεί να σερβιριστεί ως κρεμώδης πουρές, ενώ αν τη βάλετε στο ψυγείο, έπειτα μπορείτε να την κόψετε σε κομμάτια και να τα ψήσετε στο φούρνο σαν πατάτες. Χρησιμοποιείται, επίσης πολύ στα κέικ, ταιριάζει ιδανικά με γεύσεις εσπεριδοειδών και δεν περιέχει γλουτένη.
Γιατί να την επιλέξετε;
Η πολέντα είναι μια νόστιμη εναλλακτική για όσους δεν καταναλώνουν γλουτένη, αλλά και όσους αναζητούν ενέργεια, χωρίς λιπαρά –αρκεί να μην της προσθέσετε πολύ βούτυρο ή έλαια. Ένα ακόμη πλεονέκτημά της είναι ότι περιέχει περίπου τις μισές θερμίδες σε σχέση με τα ζυμαρικά και το ρύζι.

Εθνοπροδοτικός Αφελληνισμός: Απών Και “Παράνομος” Ο Μακεδονικός Αγώνας Από Τα Ελληνικά Σχολικά Βιβλία Μετά Την Εσχάτη Προδοσία Στο Σκοπιανό Από Την Ανθελληνική Κατοχική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…!

Εθνοπροδοτικός Αφελληνισμός: 

Απών Και “Παράνομος” Ο Μακεδονικός 

Αγώνας Από Τα Ελληνικά Σχολικά Βιβλία 

Μετά Την Εσχάτη Προδοσία Στο Σκοπιανό 

Από Την Ανθελληνική Κατοχική Κυβέρνηση 

ΣΥΡΙΖΑ…! (Photos)


Θ. Μαλκίδης
Απών και «παράνομος» ο Μακεδονικός Αγώνας από τα Ελληνικά σχολικά βιβλία μετά τη «Συμφωνία» ; 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών και πριν την κύρωση  λεγόμενης <Συμφωνίας> των Πρεσπών, επιτροπή επιστημόνων θα συζητήσει με αντίστοιχη των Σκοπίων ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.
Δηλαδή, τα Σκόπια θα απαιτήσουν μεταξύ των άλλων να αφαιρεθούν από τα ελληνικά σχολικά βιβλία οι αναφορές για τον Μακεδονικό Αγώνα, ο οποίος έτσι και αλλιώς είναι υποβαθμισμένος .
Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο  βιβλίο του Νίκου Μέρτζου «Εμείς οι Μακεδόνες» Γ΄έκδοση 1992 (η πρώτη ήταν το 1986 και η δεύτερη το 1987). Σελίδες 54-55, 
έχρι την δεκαετία του 1960, ο Μακεδονικός Αγώνας απουσίαζε τελείως από τα σχολικά εγχειρίδια της Ελληνικής Ιστορίας, εκτός από το όνομα του Παύλου Μελά – και αυτό σπανίως.  Μέσα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη, ο αείμνηστος Μακεδόνας δάσκαλος Γεώργιος Μούτσιανος χρειάστηκε να υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα για να διδάξει «εκτός διδακτέας ύλης» τον Μακεδονικό Αγώνα στις δύο τελευταίες τάξεις του τότε 1ου Δημοτικού Σχολείου Γ’ Περιφέρειας, κατά την περίοδο 1946-52.
Μέχρι την δεκαετία του 1970 παρέμενε τελείως άγνωστη όχι μόνο στα ελληνικά σχολεία, αλλά και στην εν γένει ελληνική ιστοριογραφία η Επανάσταση του 1878 στην Μακεδονία. Χρειάστηκαν να εργασθούν σκληρά προς τούτο ο αείμνηστος Κλεόβουλος Τσούρκας, ο εκπαιδευτικός Γ. Νοτάρης και ο ερευνητής Ευάγγελος Κωφός, ο οποίος φώτισε πλήρως τα γεγονότα, δημοσιεύοντας το 1969 τα αρχεία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο βιβλίο του «Η Επανάστασις της Μακεδονίας κατά ο 1878».
Μέσα στις  χιλιάδες σελίδες στα Ελληνικά σχολικά βιβλία ιστορίας, από την πρώτη Δημοτικού μέχρι την τρίτη Λυκείου, ο Μακεδονικός Αγώνας έχει θέση μόνο  σε τρεις (!). Επιπλέον Επιτροπή που ήδη έχει συγκροτηθεί  για τα εκπαιδευτικά θέματα, πριν ακόμη κυρωθεί η λεγόμενη <Συμφωνία>, να διαπραγματευθεί με την αντίστοιχη των Σκοπίων, για το εάν θα επιτρέπονται οι ελάχιστες αυτές αναφορές, ακόμη και  οι φωτογραφίες του Παύλου Μελά και των άλλων Μακεδονονομάχων !

Στα σημερινά σχολικά βιβλία ιστορίας υπάρχουν τρεις αναφορές στον Μακεδονικό Αγώνα:
1. Στο βιβλίο της ΣΤ δημοτικού στο κεφάλαιο με τίτλο <Από τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 στον Μακεδονικό Αγώνα> (σύνολο, 2 σελίδες με γενικές αναφορές )
2. Στο βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου στο κεφάλαιο <Τα Βαλκάνια των αλληλοσυγκρουόμενων εθνικών επιδιώξεων> (μισή σελίδα)
3.Στο βιβλίο της Γ’ Λυκείου στο κεφάλαιο ΕΘΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (μισή σελίδα)
Και συνεχίζει ο Μέρτζος : 
<<Μέχρι την δεκαετία του 1980, ο Μακεδονικός Αγώνας δεν κάλυψε καμιά αξιόλογη ειδική έκδοση στην ελληνική πρωτεύουσα, αν και πολυάριθμα έργα, Μακεδόνων κυρίως ή άλλων Ελλήνων αγωνιστών της περιόδου 1904-1908, είχαν κυκλοφορήσει με κέντρο την Θεσσαλονίκη, ιδίως την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και, μετά, το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου.
Μέχρι τις αρχές του 1986 η γενική εντύπωση που επικρατεί στην εκτός Μακεδονίας Ελλάδα είναι ότι ο Μακεδονικός Αγώνας διεξήχθη μόνον μεταξύ 1904-08. Η εντύπωση μάλιστα που δίνεται από την Αθήνα με πρόσφατες εκδόσεις, ομιλίες, αναφορές άρθρα κλπ, είναι ότι έστω και σ’ αυτήν την περιορισμένη φάση του 1904-1908, ο Μακεδονικός Αγώνας διεξήχθη βασικά από Ελλαδικούς κυρίως αξιωματικούς και δημοσίους υπαλλήλους, και από άλλους Έλληνες των υποδούλων μερών, κυρίως της Κρήτης, που ήλθαν, πολέμησαν και κράτησαν αυτοί την Μακεδονία ελληνική.
Η ιστορική αλήθεια είναι ότι ο Μακεδονικός Αγώνας, δηλαδή ο Αγώνας του ελληνισμού για να διατηρηθεί η εθνική τατότητα της Μακεδονίας άρχισε το 1878, Φεβρουάριο μήνα, εναντίον των Βουλγάρων επιδρομέων και κράτησε με διάφορες διακυμάνσεις τριάντα ολόκληρα χρόνια. Τον αγώνα έδωσε ο μακεδονικός ελληνισμός με εκπληκτικές θυσίες και ανεκτίμητες προσφορές>>
Το άρθρο 8, παρ. 5 προβλέπει ότι:
«Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, στη βάση της ισότητας, μια Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα. 
Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές. Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό, όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Για το σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ώστε να διασφαλισθεί ότι σε έκαστο από τα Μέρη κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση τη χρονιά μετά την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας δεν περιέχει αλυτρωτικές/αναθεωρητικές αναφορές. Η Επιτροπή επίσης θα εξετάσει οιασδήποτε νέες εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθητικού σχολικού υλικού όπως προβλέπεται σε αυτό το άρθρο. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές ετησίως, και θα υποβάλει μια Ετήσια Έκθεση για τις δραστηριότητες και τις συστάσεις της προκειμένου να εγκριθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, όπως αυτό θα συσταθεί κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 12″.
Έσχατο αλλά όχι τελευταίο: Στα σχολικά βιβλία, από την Α΄ Γυμνασίου μέχρι την Γ΄ Λυκείου, δεν υπάρχει  ΠΟΥΘΕΝΑ ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος…..
https://derkameraddotcom.wordpress.com/

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Βλαβερές μέχρι και οι συσκευασίες του πρόχειρου φαγητού

Βλαβερές μέχρι και οι συσκευασίες 

του πρόχειρου φαγητού

Το ότι θα πρέπει να αποφεύγεις το πρόχειρο φαγητό, εξαιτίας των αστρονομικών ποσοτήτων θερμίδων, κορεσμένων λιπαρών, αλατιού και αγνώστου προελεύσεως συστατικών που περιέχει, το ήξερες. Αυτό που είμαστε σίγουροι πως δεν ήξερες, είναι πως ακόμη και η συσκευασία τους είναι άκρως βλαβερή για την υγεία μας!
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική μελέτη στην επιθεώρηση Environmental Science & Technology Letters, τα περισσότερα ταχυφαγεία χρησιμοποιούν χάρτινες συσκευασίες, οι οποίες, για να είναι πιο ανθεκτικές, έχουν μια ειδική επίστρωση, στην οποία συχνά υπάρχουν φθοριούχες ενώσεις, οι οποίες ονομάζονται PFASs (polyfluorinated and perfluorinated substances, ή αλλιώς πολυφθοριωμένες και υπερφθοριωμένες ουσίες στα ελληνικά) και οι οποίες συνδέονται με αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία.
Μάλιστα το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρει πως αυτές οι φθοριούχες ενώσεις είναι δυνατό να επιδράσουν στα έμβρυα και τα παιδιά, οδηγώντας σε μεταβολές στον ρυθμό ανάπτυξης, στη μάθηση και στη συμπεριφορά. Επίσης, μπορούν να διαταράσσουν τις ορμόνες του οργανισμού μας, επηρεάζοντας τη γονιμότητα, να αυξήσουν τη χοληστερόλη, να εξασθενίσουν το ανοσοποιητικό και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου.
Απλά και μόνο η επαφή της συσκευασίας με το φαγητό αρκεί για να διαρρεύσουν οι συγκεκριμένες ουσίες και να περάσουν στο γεύμα μας. Μάλιστα όσο πιο ζεστό είναι το φαγητό και για όσο περισσότερη ώρα παραμένει σε επαφή με τη συσκευασία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα PFASs που απελευθερώνεται. Εάν δεν έχεις τρομάξει μετά από όλα αυτά και δεν έχεις ήδη απαρνηθεί μια για πάντα το αγαπημένο σου fast food, τότε πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα σε κάνει να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες!
olivemagazine
https://www.pentapostagma.gr/

Αυτές είναι οι 20 κορυφαίες τροφές για την καρδιά


Αυτές είναι οι 20 κορυφαίες τροφές για την καρδιά

Καθώς η μέση διάρκεια ζωής των ανθρώπων αυξάνεται, οι προληπτικές δράσεις για την καλύτερη υγεία της καρδιάς γίνονται ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα.
Τα προβλήματα στην καρδιά, όπως η καρδιακή νόσος, είναι η κύρια αιτία θανάτου στις περισσότερες χώρες. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα συχνά προκαλούνται από το υψηλό επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα, η οποία συμβάλλει στην συσσώρευση πλάκας στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και οδηγεί σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Η τακτική σωματική άσκηση και η διατροφή που εστιάζει στην μείωση των προβλημάτων στην καρδιά, μπορεί να σας βοηθήσει να μην έχετε ποτέ στην ζωή σας καρδιακά νοσήματα.
Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη βάση δεδομένων θρεπτικών ουσιών του οργανισμού ESHA, οι αναλυτές της HealthGrove βρήκαν τις 25 κορυφαίες τροφές για πιο υγιή καρδιά και τις κατέταξαν με βάση έναν γενικό δείκτη.
Ο δείκτης αυτός εξετάζει την αναλογία των “καλών” θρεπτικών ουσιών (εκείνες που καταπολεμούν την υψηλή χοληστερόλη) με τις “κακές” θρεπτικές ουσίες (εκείνες που επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς).
Για τον υπολογισμό της βαθμολογίας της κάθε τροφής, η HealthGrove διαίρεσε το ποσοστό της ημερήσιας απαιτούμενης πρόσληψης σε σελήνιο, βιταμίνη Β3, μαγνήσιο και ασβέστιο (“καλά” θρεπτικά συστατικά) με το ποσοστό της αντίστοιχης πρόσληψης σε λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη (“κακά” θρεπτικά συστατικά).
Δείτε την τελική λίστα, όπου εκείνες οι τροφές που έπιασαν βαθμολογία πιο κοντά στο 100, θεωρούνται και οι καλύτερες για την καρδιά:
Τροφή Βαθμολογία Θερμίδες/μερίδα Υδατάνθρακες (γρ) Πρωτεΐνη (γρ) Λιπαρά (γρ)
Τόφου 88,7 80 2,2 8,1 5,2
Φύκια «Αγάρ” 88 43 11,5 0,9 0,0
Σπόροι παπαρούνας 87,6 15 0,8 0,5 1,2
Ασπράδι αυγού 85,8 26 0,3 5,8 0,0
Τζίντζερ 85,1 6 1,3 0,2 0,1
Κιτρινό-πτερος τόνος 84,3 111 0,0 24,8 0,5
Λιναρό-σπορος 84,2 37 2,0 1,3 3,0
Τυρί παρμεζάνα 84,1 21 0,2 1,9 1,4
Σιμιγδάλι 84 150 30,4 5,3 0,4
Μανιτάρια Shiitake 83,9 44 11,3 1,4 0,1
Τροφή Βαθμολογία Θερμίδες/μερίδα Υδατάνθρακες (γρ) Πρωτεΐνη (γρ) Λιπαρά (γρ)
Αντζούγιες 82,5 95 0,0 13,0 4,4
Σπόροι Chia 81,3 204 17,7 6,9 12,9
Κανέλα 81,2 6 2,1 0,1 0,0
Ελβετικό τυρί 81 27 0,7 6,0 0,0
Λιαστή ντομάτα 80,2 52 11,2 2,8 0,6
Καφέ ρύζι 78,8 171 35,7 3,7 1,4
Μύδια 77,8 146 6,3 20,2 3,8
Σουσάμι 77,7 2,6 8,4 6,4 17,9
Γάδος (ψάρι) 77,5 247 0,0 53,4 2,0
Ηλιόσπορος 76,7 204 7,0 7,3 18,0
https://www.pentapostagma.gr/

Ασπαρτάμη: Κρίθηκε ασφαλής σε 90 χώρες ενώ προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες

Ασπαρτάμη: Κρίθηκε ασφαλής σε 90 χώρες ενώ προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες

Ασπαρτάμη: Κρίθηκε ασφαλής σε 90 χώρες ενώ προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες

Μια νέα μελέτη για την ασπαρτάμη έχει τη δυνατότητα να αναζωπυρώσει την -εδώ και δεκαετίες- παλιά διαμάχη που αφορά την επικινδυνότητα αυτής της τεχνητής γλυκαντικής ουσίας. Ήδη από το 1996, πολλοί είχαν αναφερθεί για την πιθανή σχέση ανάμεσα στην ασπαρτάμη και την αύξηση του ποσοστού όγκου στον εγκέφαλο. Μάλιστα, η νευροτοξικότητα και η καρκινογένεσή της έχουν επιβεβαιωθεί στην βιοϊατρική βιβλιογραφία. Και παρόλα αυτά, η ασπαρτάμη έχει εγκριθεί για χρήση σε χιλιάδες καταναλωτικά προϊόντα σε περισσότερες από 90 χώρες. Εξακολουθεί να καταναλώνεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο καθημερινά, παρά το γεγονός ότι έχει τεκμηριωθεί πως προκαλεί περισσότερες από 40 δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία.
Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Bioscience», έχει στόχο να ελέγξει την υπόθεση ότι η χρόνια κατανάλωση ασπαρτάμης μπορεί να προκαλέσει νευρολογικές βλάβες σε εκτεθειμένους πληθυσμούς.
Πιο αναλυτικά, διαπίστωσαν ότι η μακροχρόνια (90 μέρες) χορήγηση της ασπαρτάμης σε αρουραίους, σε ποσότητες μόνο 50% πάνω από τα επίπεδα που η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θεωρεί ασφαλή για την ανθρώπινη κατανάλωση, είχαν σαν αποτέλεσμα την αλλοίωση του αίματος και του εγκεφαλικού ιστού, καθώς επίσης και εγκεφαλικές βλάβες.
Η ασπαρτάμη διασπάται σε τρία συστατικά: ασπαρτικό οξύ, μεθανόλη και φαινυλαλανίνη. Ενώ το ασπαρτικό οξύ είναι μια πολύ γνωστή διεγερτική τοξίνη, η φαινυλαλανίνη παρουσιάζει σοβαρές ανησυχίες για την υγεία μόνο στα άτομα που έχουν ένα συγκεκριμένο είδος γενετικής διαταραχής, γνωστή και ως «phenyletonuria». Η μεθανόλη, από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά πιο προβληματική, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνεται φυσικά σε σημαντικές ποσότητες στη διατροφή του ανθρώπου.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανασκόπηση:
Μέχρι πριν από 200 χρόνια, η μεθανόλη ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο συστατικό της ανθρώπινης διατροφής και εξακολουθεί να καταναλώνεται σπάνια σε σύγχρονους αυτο-παραγωγικούς πολιτισμούς. Με την εφεύρεση της κονσέρβας το 1800, τα κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά, των οποίων η περιεκτικότητα σε μεθανόλη υπερβαίνει κατά πολύ την αντίστοιχη περιεκτικότητα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, έγιναν αρκετά πιο διαδεδομένα. Η πρόσφατη εισαγωγή της διαιτητικής ασπαρτάμης, μιας τεχνητής γλυκαντικής ουσίας με 11% μεθανόλη κατά βάρος, έχει επίσης αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση μεθανόλης.
Επιπλέον, η ασπαρτάμη μεταβολίζεται σε μεθανόλη, μια ιδιαίτερα τοξική ουσία, και στη συνέχεια στην καρκινογόνο φορμαλδεΰδη και στο μυρμηκικό οξύ, τα οποία είναι εξαιρετικά τοξικά για το κεντρικό νευρικό σύστημα. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η φυσιολογική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι περίπου 37 βαθμοί Κελσίου και ότι η ασπαρτάμη μετατρέπεται σε τοξικούς μεταβολίτες σε θερμοκρασίες περίπου 30 βαθμούς Κελσίου, το εύρημα ότι η ασπαρτάμη είναι νευροτοξική στα ζώα δεν αποτελεί έκπληξη. Οι συντάκτες της νέας μελέτης συμπέραναν ότι οι παρατηρούμενες δυσμενείς αλλαγές του εγκεφάλου οφείλονται στην παραγωγή οξειδωτικού στρες σε εγκεφαλικές περιοχές.
Η ασπαρτάμη, φυσικά, είναι ένα συνθετικό χημικό που δεν υπάρχει στη φύση, και υπάρχει κατά κύριο λόγο επειδή φυτά σαν τη Στέβια, με σημαντικές, κλινικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές ιδιότητες, μπορούν να καλλιεργηθούν εύκολα στην αυλή, χωρίς όμως να αποδίδουν αρκετά και να παράγονται από λίγους.
Αλλά, η ασπαρτάμη δεν είναι η μόνη τοξική γλυκαντική ουσία στην αγορά. Ολοένα και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η σουκραλόζη, γνωστή με την ονομασία «Splenda», είναι επίσης ικανή για την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, προκαλώντας φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου, όπως είναι η νόσος «Crohn» και η ελκώδης κολίτιδα, οι ημικρανίες και οι βλάβες του DNA.
Το κόλπο είναι να καταναλώνουμε φυσικά συστατικά, των οποίων η γλυκύτητα δεν σχετίζεται με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Εδώ είναι κάποιες φυσικές εναλλακτικές λύσεις, μαζί με τον αριθμό των δυνητικών οφελών για την υγεία που συνδέονται με την καθεμία από αυτές: Μέλι (69), Ξυλιτόλη (21), Ερυθριτόλη (2), Στέβια (16)
Πηγές: www.greenmedinfo.com/blog/newly-confirmed-aspartame%E2%80%99s-brain-damaging-effects
https://ethernews.com/

Η γλώσσα του σώματός σου καθορίζει ποιος είσαι



Η γλώσσα του σώματός σου καθορίζει ποιος είσαι

Αποτέλεσμα εικόνας για Η γλώσσα του σώματός σου καθορίζει ποιος είσαι

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Η γλώσσα του σώματος επηρεάζει πώς μας βλέπουν οι άλλοι, αλλά μπορεί επίσης ν’ αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας. Η κοινωνική ψυχολόγος Έιμι Κάντι ισχυρίζεται ότι οι «στάσεις δύναμης» – το να στεκόμαστε σε μια πόζα αυτοπεποίθησης, ακόμη κι όταν δεν νιώθουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας – μπορεί να μπορεί να επιδράσει στις πιθανότητες επιτυχίας μας.









Διάρκεια: 21′:02″
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν φύλαξες καβάτζες!

  Δεν φύλαξες καβάτζες! 1 Μαΐου 2024 Με διάλεξες, ποτέ δεν ρώτησες ποιος άνεμος με έφερε μπροστά σου! Σιώπησες από αγάπη, σιώπησα από φόβο μ...