Το ρύζι Venere σε κρέμα πιπεριάς με ψιλοκομμένες πατάτες
Ένας πολύ ζεστός χαιρετισμός σε όλους και εδώ είμαι πίσω για να προσπαθήσω να ενθαρρύνω τη φαντασία σου και τις περιέργειές σου για τον κόσμο των vegan food προτείνοντας ένα πολύ πρωτότυπο πιάτο με βάση το ρύζι Venere , μία από τις αγαπημένες ποικιλίες ρυζιού .
Είναι ένα καφέ ρύζι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες , βιταμίνες και μέταλλα . Έχει το χαρακτηριστικό ότι όταν το μαγείρεμα εκπέμπει μυρωδιά φρέσκου ψωμιού ... φρέσκο από το φούρνο! Θαυμάσια , δεν σκέφτεσαι;
Ελάτε να ξεκινήσετε και να μην χαθείτε στο δρόμο ότι αυτή η πρόταση είναι πολύ απλή 😜👊
Συστατικά (για 2 άτομα) :
160 γρ. Ρυζιού Venere
2 Πιπεριές (μεσαίου μεγέθους)
2 πατάτες μεσαίου μεγέθους
1 σκελίδα σκόρδο στερημένη από την ψυχή
μαϊντανός
αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο
Ελαιολαδο
Σε μια κατσαρόλα, καφέ ένα σκελίδα σκόρδο χωρίζεται σε τέσσερα, αλλά στερείται της ψυχής
Πλένουμε τις πιπεριές μας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού
Τους βάζουμε να τηγανίζουμε σε μια κατσαρόλα ...
... και προσαρμόζουμε το αλάτι
Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε τις πατάτες μας και τις κόψτε σε μικρούς κύβους
Προσέξτε για τις πιπεριές , γιατί όταν αρχίζουν να καφέ, θα είναι καιρός να μειώσετε τη φλόγα ...
... και να τα καλύψει για να συνεχίσει το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά
Εδώ είναι το ρύζι Venere μας , ο πρωταγωνιστής αυτής της συνταγής!
Μετά την τοποθέτηση τόσο βραστό των « νερό ελαφρώς αλατισμένο σε μια κατσαρόλα ...
θα βράσουμε μαύρο ρύζι μας για περίπου 25/30 λεπτά άφθονα
Θα φανεί ότι ασχολείστε με το ζεστό κρασί 😜
Όταν μαγειρευτεί, θα ακούσετε αυτό το φανταστικό άρωμα που προέρχεται από την αρχή της θέσης
Εν τω μεταξύ, ξεπλύνετε τις πατάτες μας σε κύβους με άφθονο νερό (ώστε να χάσουν το άμυλο ) και αφού τους στεγνώσετε προσεκτικά με τη βοήθεια απορροφητικού χαρτιού ...
... θα τα τηγανίζουμε σε άφθονο ηλιέλαιο
Όταν οι πατάτες φθάνουν στο σωστό χρυσό καφέ θα τις βάλουμε σε χαρτί αχυροσφαίρισης ή θα είναι ωραίο για το κοινό απορροφητικό που θα τους στερεί από την υπερβολική ποσότητα πετρελαίου
Εν τω μεταξύ, οι πιπεριές μας θα έχουν φτάσει στο βέλτιστο σημείο μαγειρέματος.
Θα προσθέσουμε ένα κλαδάκι μαϊντανό (το δικό μου παγωμένο γιατί όταν το έχω σε αφθονία, αντί να το πετάω, προτιμώ να το πλένω και να το κρατήσω στον καταψύκτη)
και με τη βοήθεια ενός mini-pimer ...
... ας κόψουμε τις πιπεριές σε μια χοντρή σάλτσα που θα είναι το κύριο καρύκευμα μας για αυτή την πρώτη πορεία.
Επεκτείνουμε στο κέντρο της πλάκας μας ένα μεγάλο μέρος από σάλτσα πιπεριού
Στο υπόλοιπο που έμεινε στο τηγάνι θα προσθέσουμε το ρύζι Venere ...
... ώστε να εναρμονιστεί αρμονικά με τη σάλτσα πιπεριού .
Με τη βοήθεια ενός κόπτη ζαχαροπλαστικής, θα τοποθετήσουμε μια γενναιόδωρη μερίδα ρυζιού στο δίσκο της σάλτσας
Θα τελειώσουμε το πιάτο με την προσθήκη μιας γενναιόδωρης πατάτας σε κύβους , γαρνίρουμε με κάποια βρώσιμη ταξιανθία και δίνουμε λάμψη με ψιλοβρέχει ελαιόλαδο
Το αρωματικό άρωμα του ρυζιού της Αφροδίτης σε συνδυασμό με την τραγανότητα των πατατών θα τονώσουν τον ουρανίσκο σας, που θα σας αφήσει να σας περιποιηθεί η ισχυρή γεύση της σάλτσας πιπεριάς .
Μια αγκαλιά και ένα prox και να θυμάστε ότι το φαγητό vegan δεν σημαίνει να παραιτηθεί από τις γεύσεις καθόλου ... 😉👌
https://inthenameofseitan.wordpress.com/