Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΝΕ

Βότανα στην υπηρεσία της Υγείας: ποια χρησιμοποιούμε και πού βοηθάνε
HomeNewsΥΓΕΙΑ

Βότανα στην υπηρεσία της Υγείας: ποια χρησιμοποιούμε και πού βοηθάνε

Αλόη βέρα: για έκζεμα, ζάχαρο, δυνάμωμα μαλλιών.
Αρχαγγελική: τονωτική αναιμία, ευστόμαχη, συκώτι, εντερίτιδα, ρευματισμούς,
 αρθριτικά.
Αγριάδα: πέτρες νεφρών, προστάτη, χολή, πολύ διουρητική.
Άγριο τριαντάφυλλο: χοληστερίνη, ζάχαρο, άμυνα οργανισμού, περιέχει 
βιταμίνη C.
Αγριμόνιο: ζαχαροδιαβήτη, φαρυγγίτιδα, πόνοι λαιμού, διάρροια.
Αλεξανδρινά φύλλα: δυσκοιλιότητα.
Αλθαία: μαλακτική, λαρυγγίτιδα, βήχα, φαρυγγίτιδα.
Αχιλλέα: Αιμορροΐδες, κιρσούς, γρίπη, άσθμα, λιποδιάλυση, κυτταρίτιδα.
Αψιθιά: ζάχαρο, διαταραχές έμμηνων, χωνευτική, εμετούς.
Βασιλικός: για καλή μνήμη, πονoκεφάλους, στομαχόπονους.
Βαλεριάνα: ηρεμιστική, νεύρα, αϋπνίες, υστερία.
Βάτος: ζαχαροδιαβήτη, διάρροια, πέτρες στα νεφρά, αρθριτικά, ρευματισμούς.
Γλυκάνισο: κολικούς, αεροφαγία, χώνεψη, λιποδιάλυση, κοιλόπονους.
Γλυκόριζα: αντιφλεγμονώδης, βήχα, κρυολόγημα, άσθμα, γαστρικά έλκη.
Γκίνσενγκ: αφροδισιακό, τονωτικό, δίνει μακροζωία.
Δάφνη: διαλύει τα άλατα του σώματος, για πυρετό.
Δενδρολίβανο: Ελιξίριο νεότητας, τριχόπτωση, πιτυρίδα, καρδιά, συκώτι.
Δίκταμο Κρήτης: στομαχοπαθήσεις, αφροδισιακό, τονωτικό, ζάχαρο.
Εκουιζέτο: προστάτης, κυστίτιδα, πέτρες στα νεφρά, ρευματικά.
Ευκάλυπτος: βήχα, άσθμα, καλή λειτουργία αναπνευστικού, βακτηριοκτόνο.
Εχινάτσεα: άμυνα οργανισμού, διεγερτικό του ανοσοποιητικού, αντιαλλεργικό.
Θυμάρι: Συκώτι, τονωτικό, χωνευτικό, στομάχι, καρδιά, ρευματισμούς.
Καλαμπόκι (φούντα): πέτρες νεφρών, κύστη χολής, ουρικό οξύ, προστάτη.
Καλέντουλα: εμμηναγωγική, κατά εκζέματος και ακμής.
Κάρδαμο/κακουλέ: αφαιρεί φακίδες και πανάδες, καρδιοτονωτικό, περιέχει 
βιταμίνη C.
Κύμινο: αεροφαγία, ορχίτιδα, χιονίστρες, δυσπεψία.
Κυπαρισσάκι: προστάτη, κυστίτιδα, πέτρες νεφρών, ζάχαρο, διουρητικό.
Λεβάντα: γενικό παυσίπονο, καρδιά, πονοκέφαλο, ιλίγγους, αϋπνία, σκόρο.
Λιναρόσπορος: βήχα, δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες, πέτρες χολής.
Λουΐζα: αδυνάτισμα, αέρια εντέρου, δυσκοιλιότητα, τυμπανισμούς, καλή διάθεση.
Λυκίσκος: ζάχαρο, χοληστερίνη, ηρεμιστικό, αναφροδισιακό.
Μάραθο: πέτρες νεφρών, αδυνάτισμα, λιποδιαλύτης.
Μαντζουράνα: στομαχόπονους, αέρια, αϋπνίες, κοιλόπονο.
Μαστίχα Χίου: ζάχαρο, χοληστερίνη, διουρητική, χρησιμοποιείται στη 
ζαχαροπλαστική.
Μελισσόχορτο: ηρεμιστικό, αϋπνίες, διαλύει ουρικό οξύ, ταχυκαρδίες, 
υπέρταση.
Μέντα: Στομαχικές διαταραχές, γρίπη, ξηρόβηχα.
Μολόχα: μαλακτική για το λαιμό, βήχα, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, γαστρίτιδα, 
άσθμα.
Πράσινο τσάι Κίνας: χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, συκώτι, χολή, καρκίνο 
στομάχου.
Πικρόξυλο: ζάχαρο, χοληστερίνη.
Πασιφλώρα: ηρεμιστική, αϋπνίες, στρες, νεύρα.
Πιπερόριζα: τονωτική, αφροδισιακή.
Πολυκόμπι: πέτρες νεφρών, προστάτη, κύστη, ζάχαρο, αιμορροΐδες, σκώλικες
 εντέρου.
Πολυτρίχι: βρογχίτιδες, τραχειίτιδες, κρυολόγημα, φλεγμονές ουρικών οδών, 
άσθμα.
Σαπουνόχορτο: χολαγωγικό, καθαρτικό, έκζεμα, δερματίτιδα, νεφρά.
Σαλέπι: πονόλαιμο, γρίπη.
Σιναμική: δυσκοιλιότητα.
Σινάπι: βρογχίτιδα, ρευματισμούς, πλευρίτιδα, νευραλγίες, καρδιά.
Σπαθόχορτο: στομαχόπονους, ρευματισμούς, πληγές και κρεατοελιές (λάδι με 
σπαθόχορτο).
Σαμπούκο: γρίπη, φαρυγγίτιδα, κρυολόγημα, βρογχικά, αλλεργικό άσθμα, 
βήχα.
Σκορπιδόχορτο: πέτρες νεφρών, προστάτη, κυστίτιδα.
Τανατσέτο: παράσιτα, χαλαρώνει αιμοφόρα αγγεία, ανακουφίζει πόνους 
περιόδου.
Ταραξάκο: ίκτερο, ρευματισμούς, αιμορροΐδες, ζαχαροδιαβήτη.
Τσάι βουνού: θερμαντικό, γρίπη, βήχα, ηρεμιστικό, αϋπνίες, αναιμία.
Τσουκνίδα: αιμοκαθαρτικό, συκώτι, πέτρες νεφρών, διαλύει ουρικό οξύ, 
αφροδισιακό, περιέχει βιταμίνες A, B, C και μέταλλα.
Ύσσωπος: ζάχαρο, άσθμα, χοληστερίνη, βρογχικά, υπέρταση.
Φασκόμηλο: ζάχαρο, υπόταση, αναιμία, δυναμωτικό, στομάχι, μυϊκούς πόνους,
 γρίπη.
Χαμομήλι: Ηρεμιστικό, αϋπνίες, χωνευτικό, διουρητικό, ρευματισμούς.

magdasblog.gr


Πηγή: https://greek1.blogspot.com/2015/04/votana-stin-ypiresia-tis-ygeias.html#ixzz4ZDSwC639 
®1Greek Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη 
Under Creative Commons License: Attribution 

Follow us: @1_Greek on Twitter | 1greek on Facebook

ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ "ΚΑΛΗ" ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Το παρθένο ελαιόλαδο κάνει την «καλή» χοληστερίνη ακόμα καλύτερη
HomeΥΓΕΙΑ

Το παρθένο ελαιόλαδο κάνει την «καλή» χοληστερίνη ακόμα καλύτερη

  

Τα προστατευτικά, για την καρδιά, οφέλη της «καλής» χοληστερίνης μπορεί να βελτιώσει 
η μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε παρθένο ελαιόλαδοΣτην παραπάνω 
διαπίστωση οδηγούν τα συμπεράσματα μιας ισπανικής έρευνας.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η «καλή» χοληστερίνη (HDL) σχετίζεται με μειωμένο 
καρδιαγγειακό κίνδυνο. Αντίθετα, τα υψηλά επίπεδα τόσο της «κακής» χοληστερίνης ή της 
χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL), όσο και των τριγλυκεριδίων (των λιπιδίων του 
αίματος) σχετίζονται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Μοντσερά Φιτό του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών του 
Νοσοκομείου ντελ Μαρ της Βαρκελώνης, μελέτησαν σχεδόν 300 ανθρώπους με υψηλό 
καρδιαγγειακό κίνδυνο και με μέση ηλικία τα 66 χρόνια.
Για τις ανάγκες της έρευνας δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες. Μία που έκανε παραδοσιακή
 μεσογειακή διατροφή με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (κατά μέσο όρο τέσσερα κουταλάκια τη 
μέρα), μία που έκανε μεσογειακή διατροφή με ξηρούς καρπούς, αντί για ελαιόλαδο και μία 
που απλώς έτρωγε υγιεινά, αλλά όχι μεσογειακά.
Με το τέλος της μελέτης, που κράτησε για ένα χρόνο, και μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε 
ότι μόνο η τρίτη (απλώς υγιεινή) διατροφή μείωσε τόσο την ολική όσο και την «κακή» 
χοληστερίνη (LDL). Καμία από τις τρεις ομάδες δεν εμφάνισε σημαντική αύξηση της «καλής»
 χοληστερίνης (HDL). Ωστόσο, το βασικότερο ποιοτικό εύρημα ήταν ότι η πρώτη ομάδα (με το
 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) είχε πλέον σημαντικά αποτελεσματικότερη λειτουργία της HDL.
Για την ακρίβεια, οι ερευνητές δήλωσαν έκπληκτοι από το ότι η απλώς υγιεινή διατροφή, 
παρόλο που μειώνει το επίπεδο της ολικής και της κακής χοληστερίνης, επιδρά αρνητικά στις 
αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της HDL. Κατ’ επέκταση, όσο μειώνεται η αντιφλεγμονώδης 
ικανότητα της καλής χοληστερίνης, τόσο αυξάνεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.
Κάτι που αξίζει ακόμα να σημειωθεί είναι ότι, η μεσογειακή διατροφή αυξάνει επίσης την 
αντιοξειδωτική προστασία της HDL, βελτιώνοντας την ικανότητά της να αντισταθμίζει την 
οξειδωτική δράση της LDL, η οποία «πυροδοτεί» το σχηματισμό πλακών στις αρτηρίες.
ert.gr


Πηγή: https://greek1.blogspot.com/2017/02/blog-post_929.html#ixzz4ZPC7g7fY 
®1Greek Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη 
Under Creative Commons License: Attribution 

Follow us: @1_Greek on Twitter | 1greek on Facebook

" ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ " ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ

Δενδρολίβανο:Ελιξήριο της νεότητας, σύμβολο ομορφιάς και ευεξίας

HomeΒΟΤΑΝΑ

Δενδρολίβανο:Ελιξήριο της νεότητας, σύμβολο ομορφιάς και ευεξίας


Το δώρο της θεάς Αφροδίτης στους ανθρώπους. Βασικό συστατικό θυμιάματος, 

κατά τη διάρκεια τελετών θυσίας στους βωμούς. 
Το δενδρολίβανο (αρχ. ελλ. ἀπόσπληνος), γνωστό και ως αρισμαρί, στην Κύπρο είναι 
γνωστό με το όνομα λασμαρί, είναι αρωματικός, αειθαλής θάμνος. 


Η λατινική ονομασία του φυτού Rosmarinus officinalis σημαίνει δροσιά της θάλασσας 
και είναι σύνθετη από τις λέξεις ros – δροσιά και marinus – θαλάσσιος, γιατί πιστευόταν ότι 
το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς πότισμα, αρκούμενο μόνο στην υγρασία που έρχεται
 από τη θάλασσα. Το όνομα officinalis προέρχεται από την λατινική λέξη που σημαίνει 
φαρμακευτικός, λόγω των φαρμακευτικών του ιδιοτήτων

Το δεντρολίβανο είναι αυτοφυές και αειθαλές φυτό, γνωστό από την αρχαιότητα στη Ρώμη 

και στην Ελλάδα, που το χρησιμοποιούσαν και στην ιατρική και στη μαγειρική. 


Το δεντρολίβανο έχει εξαιρετικές θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες και για το λόγο
 αυτό χρησιμοποιείται ευρέως και στη φαρμακευτική.


  • Τα φρέσκα φύλλα του, τοποθετημένα σαν κομπρέσα στο μέτωπο, 
  • ξεκουράζουν κι ανακουφίζουν τους πονοκεφάλους. 
  • Αν μουλιάσουμε για λίγο, μέσα σε κρασί, βλαστάρια δεντρολίβανου και 
  • πιούμε το κρασί αυτό, τονώνουμε την καρδιά.
  •  Πλύσεις με νερό, μέσα στο οποίο έχουμε μουλιάσει φύλλα δεντρολίβανου, 
  • δυναμώνουν την τριχοφυία στο κεφάλι και κάνουν καλό στην επιδερμίδα. 

  • Αφέψημα από τα φύλλα του, χρησιμοποιείται για ιαματικά λουτρά, σε άτομα 
  • που πάσχουν από αρθριτικά και ρευματισμούς.
  •  Επίσης, πλύσεις της στοματικής κοιλότητας με αυτό, βοηθούν στη θεραπεία 
  • ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας. 
  • Οι ρίζες του, εάν βράσουν μέσα σε κρασί, είναι ένα καλό αφέψημα κατά της 
  • δυσεντερίας.

Το 2012, μία μελέτη των Mark Moss και Lorraine Oliver στο Πανεπιστήμιο Northumbria στο
 Newcastle εντόπισε μια ένωση στο δεντρολίβανο την 1,8 κινεόλη που σχετίζεται με τις 
γνωστικές επιδόσεις και τη συγκέντρωση. Περαιτέρω μελέτες από τον Mark Moss και την
 ομάδα του έχουν βρει βελτιώσεις μνήμης μέχρι το εκπληκτικό ποσοστό 75% από την διάχυση 
των αιθέριων ελαίων δεντρολίβανου.

Η μυρωδιά του δενδρολίβανου βελτιώνει την ικανότητα του εγκεφάλου να 

ανακαλεί τα περασμένα γεγονότα και να θυμάται τι να κάνει στο κοντινό μέλλον 
υποστηρίζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Northumbria.
Κατά τη διεξαγωγή των σχετικών πειραμάτων οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κάνουν τεστ 

μνήμης σε ένα χώρο αρωματισμένο με άρωμα δενδρολίβανου. Άλλοι συμμετέχοντες έκαναν
 τα ίδια τεστ σε ένα δωμάτιο με άρωμα λεβάντας, ενώ μια ακόμη ομάδα έκαναν τα τεστ σε 
ένα χώρο με καθαρό αέρα χωρίς αρώματα.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι βρίσκονταν στο δωμάτιο με το άρωμα δενδρολίβανου 

παρουσίασαν μια βελτίωση στη μακροπρόθεσμη μνήμη τους και στην ικανότητά τους να 
κάνουν απλούς υπολογισμούς, ενώ η ικανότητα ανάκλησης πληροφοριών βελτιώθηκε κατά 
15%.

Χωρίς αυτά τα αποτελέσματα να σημαίνουν ότι το άρωμα του δενδρολίβανου μπορεί να 

καταστεί ικανοποιητικό μέσο αντιμετώπισης της άνοιας, από την άλλη μεριά σύμφωνα με τον
 Dr Mark Moss επικεφαλής του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Northumbria ο
 οποίος μελετά τη δράση του δενδρολίβανου τα τελευταία χρόνια, το εν λόγω άρωμα 
μπορούμε να το δούμε ως ένα τονωτικό του υγιούς εγκεφάλου. Η δράση του αυτή αποδίδεται
 στο αιθέριο έλαιο κινεόλη που περιέχεται στο δενδρολίβανο.

Η καταγωγή του είναι από τις περιοχές της Μεσογείου αλλά σήμερα εκτός από τις περιοχές 
αυτές καλλιεργείται ως καλλωπιστικό για τα ωραία κυανά άνθη του σε όλη σχεδόν την 
Ευρώπη και τις εύκρατες περιοχές της Αμερικής. Ολόκληρο το φυτό και ειδικότερα τα φύλλα
 και τα γαλάζια άνθη, περιέχουν άχρωμο ή κιτρινωπό λεπτόρρευστο αιθέριο
 έλαιο – ροσμαρινέλαιο. Τα άνθη του προτιμώνται από τις μέλισσες και γίνονται πηγή για 
την παραγωγή μελιού.

Λέγεται πως είναι ένα από τα δύο βότανα που πήραν οι πρωτόπλαστοι μαζί τους, όταν 
εκδιώχτηκαν από τον Παράδεισο. Γι’ αυτό και ο Θεός του έδωσε ιδιαίτερες θεραπευτικές 
δυνάμεις, ώστε να ανακουφίζει την ανθρωπότητα. 

Θεωρείται σύμβολο ενθύμησης, ανάμνησης και δικαιοσύνης, καθώς πίστευαν ότι 

φυτρώνει μόνο στις αυλές των δίκαιων ανθρώπων.


Πηγή: https://greek1.blogspot.com/2017/02/blog-post_927.html#ixzz4Z7zqGQw3 
®1Greek Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη 
Under Creative Commons License: Attribution 
Follow us: @1_Greek on Twitter | 1greek on Facebook

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ

7 λόγοι για να τρώτε κουκούτσια σταφυλιού
HomeΥΓΕΙΑ

7 λόγοι για να τρώτε κουκούτσια σταφυλιού

Μία από τις κύριες ωφέλειες των κουκουτσιών σταφυλιού προέρχεται από την περιεκτικότητά
τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες OPC, που αναστέλλουν τη δραστηριότητα των κακοηθών
 κυττάρων. Αυτό προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση του δέρματος και των οργάνων, των ιστών
 και των κυττάρων.

Επειδή είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, το εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού μπορεί
 να βοηθήσει στον τερματισμό της ζημιάς στα κύτταρά σας και να αποτρέψει την εμφάνιση
 καρκίνου στο μαστό, στο δέρμα ή στον προστάτη.

Πολλοί άνθρωποι που τρώνε τακτικά σταφύλια κάνουν το λάθος να πετάνε τα μικρά
κουκούτσια τους, επειδή η γεύση τους δεν είναι τόσο ωραία όσο το σαρκώδες μέρος του
φρούτου.
Η αλήθεια είναι ότι σήμερα γνωρίζουμε πως είναι σπατάλη να χάνουμε τη μεγάλη 
ποσότητα θρεπτικών ουσιών που περιέχονται στα κουκούτσια.
Πολλές εταιρείες καλλυντικών και φαρμακοβιομηχανίες χρησιμοποιούν αυτά τα μικροσκοπικά
κουκούτσια για να παράγουν φυσικές θεραπείες για διάφορες ασθένειες.
Προτείνεται όμως τα κουκούτσια να καταναλώνονται σε ωμή μορφή επειδή, παρά την πικρή
γεύση τους, μπορούν να εξασφαλίσουν στο σώμα σας σημαντικές ωφέλειες για τη
βελτιστοποίηση της λειτουργίας του.
Σε εσάς που ακόμα φτύνετε τα κουκούτσια, το πολύ σημαντικό μέρος των σταφυλιών,
 θέλουμε να παρουσιάσουμε στο σημερινό άρθρο 7 λόγους που πρέπει να αρχίσετε να
 τρώτε κουκούτσια σταφυλιών σήμερα. Είναι εκπληκτικά!
1. Τα κουκούτσια σταφυλιών είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες
Τα κουκούτσια σταφυλιών είναι πλούσια σε χημικές ουσίες που είναι γνωστές ως φαινολικές
ενώσεις, προανθοκυανιδίνες και τοκοφερόλη, των οποίων οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες
μπορούν να προστατέψουν το σώμα σας από τη βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες
 ρίζες.
Συγκεντρώνουν επίσης μια σημαντική ποσότητα βιταμίνης C και βήτα-καροτίνης, που είναι
γνωστό ότι αντισταθμίζουν πολλούς από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν
 να επηρεάσουν άμεσα την υγεία σας.
2. Βοηθούν στον καθαρισμό του αίματος
2-aimosfairia
Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε
 θρεπτικές και αντιοξειδωτικές
 ουσίες, τα κουκούτσια σταφυλιού
 μπορούν επίσης να συμβάλουν 
στον καθαρισμό του αίματος
 απομακρύνοντας τις άχρηστες
 ουσίες από φάρμακα και άλλα
βλαβερά στοιχεία που
συσσωρεύονται στο αίμα.
Λόγω αυτού, είναι μια
αποτελεσματική λύση για
ανθρώπους που κινδυνεύουν
από καρδιακή νόσο επειδή,
μεταξύ άλλων, διεγείρουν την καλή
 κυκλοφορία του αίματος και προλαμβάνουν το σχηματισμό θρόμβων.
3. Προλαμβάνουν τον καρκίνο
Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, δεν προκαλεί έκπληξη το
γεγονός ότι τα κουκούτσια σταφυλιού συνιστώνται για την καταπολέμηση του καρκίνου του
 μαστού, του δέρματος και του προστάτη.
Η δράση τους κατά των ελευθέρων ριζών συμβάλλει στον τερματισμό των βλαβών στα
κύτταρα, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της συγκεκριμένης νόσου.
4. Μειώνουν τις επιπτώσεις του καπνίσματος
3-epiptoseis-kapnisma
Τόσο οι καπνιστές όσο και οι
 παθητικοί καπνιστές ωφελούνται
από τα κουκούτσια σταφυλιού για
την καταπολέμηση των βλαβερών
 επιπτώσεων της εισπνοής τοξικών
 χημικών ενώσεων.
Χάρη στην ικανότητα των
κουκουτσιών σταφυλιού να
καθαρίζουν το αίμα, μεγάλο μέρος
των βλαβερών άχρηστων ουσιών
 αποβάλλεται και αυτό συμβάλλει
 στον προστασία του σώματος.

5. Τα κουκούτσια σταφυλιού έχουν αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Οι αντιβακτηριακές τους ιδιότητες μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη μικροβίων, να
 προλάβουν και να αντιμετωπίσουν διάφορα είδη λοιμώξεων.
Έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη δράση που μπορεί να συμβάλει στη μείωση της σοβαρότητας
διαταραχών όπως:
  • Αρθρίτιδα.
  • Δερματίτιδα.
  • Κατακράτηση υγρών.
  • Έλκη.
  • Ιγμορίτιδα.
  • Λοιμώξεις του ουροποιητικού σωλήνα.
6. Προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση
4-rytides-matia
Μία από τις κύριες ωφέλειες των
κουκουτσιών σταφυλιού
προέρχεται από την περιεκτικότητά
 τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες
OPC, που αναστέλλουν τη
 δραστηριότητα των κακοηθών
κυττάρων. Αυτό προλαμβάνει 
την πρόωρη γήρανση του 
δέρματος και των οργάνων, των
 ιστών και των κυττάρων.
Χάρη σε αυτό, όταν καταναλώνετε
 κουκούτσια σταφυλιών σε τακτική
 βάση, το σώμα σας παραμένει νεότερο και με λιγότερες ρυτίδες, αποφεύγοντας την πρόωρη
 γήρανση του δέρματος.
7. Προστατεύουν τους πνεύμονες
Η αντιβακτηριακή και η αντιισταμινική δράση των κουκουτσιών σταφυλιού καταπολεμά τις
αλλεργίες, ενισχύοντας και προστατεύοντας τους πνεύμονές σας προκειμένου να προληφθεί
 η λοίμωξη και άλλες νόσοι που μπορούν να παρεμποδίσουν τη λειτουργία τους.
Επειδή τα κουκούτσια σταφυλιού ενισχύουν επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα, μειώνουν
 τον κίνδυνο να πάθετε γρίπη, κρυολογήματα και άλλες παθήσεις που συνδέονται με το
αναπνευστικό σύστημα.
Πώς πρέπει να καταναλώνετε τα κουκούτσια σταφυλιού;
5-koukoutsi-stafyli
Μπορείτε να τρώτε τα κουκούτσια
μαζί με τον καρπό του σταφυλιού,
 αν θέλετε.Όμως υπάρχουν και 
καταστήματα φυσικών τροφών 
και βοτάνων που πουλάνε 
εκχύλισμα ή κάψουλες
 κουκουτσιών σταφυλιού, ώστε
να μπορείτε να τα περιλαμβάνετε
 πιο τακτικά στη διατροφή σας.
Η μέγιστη συνιστώμενη ποσότητα
είναι 300 mg την ημέρα, όμως
μπορείτε να τρώτε όσα σταφύλια θέλετε χωρίς να ανησυχείτε.
Μερικοί θαυμάσιοι τρόποι να συμπεριλάβετε τα κουκούτσια σταφυλιού στη διατροφή σας είναι
 σε συνταγές για:
  • Smoothies.
  • Σούπες.
  • Κοκτέιλ.
  • Επιδόρπια.
Ας τα δοκιμάσουμε! Η γεύση μπορεί να μην είναι η καλύτερη, όμως δεν είναι ούτε και
ανυπόφορη. Τώρα που γνωρίζετε όλες τις ωφέλειες που μπορούν να έχουν τα κουκούτσια
σταφυλιού για το σώμα σας, γιατί δεν ξεκινάτε να τις αξιοποιείτε από τώρα;
medicalland.gr


Πηγή: https://greek1.blogspot.com/2016/07/7.html#ixzz4ZNyIn3rw 
®1Greek Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη 
Under Creative Commons License: Attribution 

Follow us: @1_Greek on Twitter | 1greek on Facebook

Πώς ήταν η Μακρινίτσα το 1975 μέσα από φιλμ της εποχής

  Πώς ήταν η Μακρινίτσα το 1975 μέσα από φιλμ της εποχής Από το αρχείο του δρ. Γ. Χατζηδάκη Δημοσιεύθηκε  23/01/2025 09:05 Σκαρφαλωμένη στο ...