Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΟΣ

Το Εγχειρίδιον του Καλού Απατεώνος

του Γιάννη Συμιακάκη*

Είμαι ένας ταπεινός επιχειρηματίας. Το όνομά μου δεν θα το δείτε σε καμία από τις γνωστές λίστες με τα λαμόγια. Δεν υπάρχει καν στον τηλεφωνικό κατάλογο.


Η πονεμένη μου ιστορία ξεκινά όταν μέσω γνωστού μου τραπεζικού στελέχους πήρα δάνειο 20 εκατομμυρίων ευρώ με εγγύηση ΑΕΡΑ!

Επειδή έχει παρέλθει 5ετία, δεν θυμάμαι εάν ο αέρας ήταν κοπανιστός ή σκέτος. Πρέπει να δω τον κωδικό στο συμφωνητικό.

Ο τραπεζικός φίλος μου, που τυγχάνει να είναι πολύ κοινωνικός τύπος, έλαβε προμήθεια ενός....
εκατομμυρίου. Πολύ καλό χαρτζιλίκι για μια εισήγηση. Λογικά θα έχει εξυπηρετήσει και δεκάδες ή εκατοντάδες άλλων φίλων του.
Τα 19 εκ. που έμειναν, τα έστειλα να παραθερίσουν για λίγο σε λογαριασμό τραπέζης μακρινού, πλήν δημοφιλούς, εξωτικού νησιωτικού προορισμού.

Με κεφάλαιο 50 χιλ. ευρώ ίδρυσα στο όνομα συγγενικού μου προσώπου, μια εξωχώρια που αγοράζει κόκκινα τραπεζικά δάνεια στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τα 9 εκ. μεταφέρθηκαν σε βαλκανική τράπεζα σε προθεσμιακό λογαριασμό με απόδοση 4% (1.000 ευρώ την ημέρα για κάλυψη μικροεξόδων μου) και με τα υπόλοιπα 10 έγινα κάτοχος πακέτου τοξικών δανείων αξίας 100 εκατομμυρίων (10 σεντ για κάθε ένα ευρώ δανείου).

Στο πακέτο φρόντισα να υπάρχει και το δικό μου κατακόκκινο δάνειο των 20 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο διέγραψα με κόστος 2 εκ.

Από τους οφειλέτες των υπολοίπων εις χείρας μου δανείων (80 εκ.) που διαπραγματεύτηκα προς 20 σεντ στο ευρώ, εισέπραξα 16 εκατομμυριάκια.

Αν λάθεψα σε κάτι, με διορθώνετε!

Να κάνουμε την σούμα:
Τα 9 μύρια που τώρα ξεκουράζονται στην βαλκανική τράπεζα, συν τα 16 που έλαβα από τους οφειλέτες των δανείων, μας κάνουν 25 εκατομμύρια ευρώ. Που είναι όλα δικά μου!
Και δεν χρωστάω μία!!!

Εύχομαι το 2017 να πάνε όλα καλά με υγεία, να έχουμε ευρώ και μνημονιακές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως χρώματος, ώστε να μπορέσω κι εγώ ο φτωχός να δω προκοπή.

Αν γυρίσω τα λεφτά ΜΟΥ δύο τρεις φορές ακόμα, θα μπορέσω να αγοράσω ένα κανάλι, μια ποδοσφαιρική ομάδα, να ιδρύσω μια ναυτιλιακή και -γιατί όχι- να αποκτήσω ένα μικρό νησάκι στο Ιόνιο...

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

1. Η πατέντα είναι διεθνώς γνωστή και δωρεάν προς χρήση αφού έχει λήξει το κοπιράιτ.

2. Ακόμα και εάν βρεθεί το όνομά σας σε κάποια λίστα, θα είναι πολύ διασκεδαστικό να σας καλέσουν στην Επιτροπή της Βουλής να απαντήσετε σε ερωτήσεις του κυρίου Νικολόπουλου και του κυρίου Κασιδιάρη. Σερβίρουν και καλό καφέ.

3. Συνιστώ αποφυγή λύσεων τύπου Αρτέμη Σώρρα με Απολλώνιες Τεχνολογίες για διαστημόπλοια και αεροπλάνα χωρίς καύσιμα για να μην έχετε μπλεξίματα με την ΝΑΣΑ, την ΒΡ, το Πατρινό Καρναβάλι, τις φυλακές και τα ψυχιατρεία.

4. Μην φοβηθείτε να παρκάρετε τα χρήματά σας σε ξένο μέρος (εκτός ΕΕ βέβαια) ακόμα και αν βρίσεται μακριά, διότι παντού στα ξενοδοχεία και στις τράπεζες οι υπάλληλοι μιλάνε ελληνικά. Και δεν θα αισθανθείτε μοναξιά αφού στην ουρά των γκισέ, στα λόμπυ, στα μπαρ, στις ξαπλώστρες και στο μασάζ θα γνωρίσετε όλο τον καλό τον κόσμο -επιχειρηματικό και πολιτικό- από Ελλάδα.

5. Αποφύγετε τους γνωστούς συμβούλους και λογιστές στην Ελλάδα διότι ανάμεσά τους υπάρχουν και απατεώνες που μπορεί να σας εκβιάσουν και να σας μαδήσουν.

6. Κάνετε αίτηση να ενταχθείτε στα ΕΣΠΑ. Κυρίως για εμάς έχουν φτιαχτεί.

7. Αγοράστε κουπόνια όλων των φιλοευρώ κομμάτων από ΚΚΕ έως Χ.Α. διότι μπορεί να σας χρειαστούν.

8. Δωρίστε τρόφιμα και χρήματα στα συσσίτια της Εκκλησίας και του Δήμου σας.

9. Παίξτε το και Μαλάκας και λεβέντης. Είναι υπέρ σας!

10. Τα βράδια να ρουφάτε την κόκα σας και να κοιμάστε ήσυχοι. Η ΜΟΝΗ στραβή που μπορεί να σας συμβεί είναι να πέσετε πάνω σε πατριωτική/δημοκρατική κυβέρνηση. Αν σπάσει ο διάβολος το πόδι του, δεν σας σώζει ούτε ελικόπτερο, ούτε φουσκωτό... 


*Ο Γιάννης Συμιακάκης είναι μέλος του ΕΠΑΜ εξωτερικού (Ιαπωνία)

seisaxthia-epam.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΓΙΓΝΩΣΚΟΥΜΕ !

Οι Έλληνες Δεν Πιστεύουμε, ΓΙΓΝΩΣΚΟΥΜΕ!


Το ρήμα «πιστεύω» απουσιάζει παντελώς από την ορολογία των Αρχαίων Ελληνικών θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Ο όρoς «πίστη» παραπέμπει στην τυφλή αποδοχή ενός αυταρχικού και ανεξέλεγχτου δόγματος ενώ το επίθετο «πιστός» χαρακτηρίζει μόνον τον δούλο.

Οι πρόγονοι μας όμως ήσαν άνθρωποι ελεύθεροι. Δεν «πίστευαν» στις Θεές και τους Θεούς. Απλά τους λά­τρευαν. Και η έννοια της λατρείας μας οδηγεί κατευθείαν σε εκείνην του Έρωτα.

Διότι μόνον ο ερωτευμένος λατρεύει. Μόνον ο ερωτευμένος έλκεται από το κάλλος του υποκειμένου των συναισθημάτων του και το λατρεύει, όπωςακριβώς έλκεται η ψυχή από την ευωδιά και την ωραιότητα του σχήματος και των χρωμάτων του άνθους.


Δεν «πίστευαν» λοιπόν οι πρόγονοί μας στις Θεές και τους Θεούς. Αντίθετα τους λάτρευαν διότι ήσαν ερωτευμένοι μαζί τους. Ήσαν ερωτευμένοι με την απαράμιλλη ομορφιά του ελληνικού τοπίου.
Ερωτευμένοι με το χάραμα, ερωτευμένοι με το δειλινό, ερωτευμένοι με τον γαλάζιο ουρανό, ερωτευμένοι με τα μεγαλόπρεπα βουνά, ερωτευμένοι με την πολύτροπη θάλασσα, ερωτευμένοι με τον χρυσαφένιο ζωοδότη Ήλιο,ερωτευμένοι με τη αργυρόμορφη αινιγματική Σελήνη, ερωτευμένοι με τη γονιμοποιό βροχή, ερωτευμένοι με τη νοτισμένη γη, που την καρπίζει η βροχή στα πλαίσια της θεσπέσιας συνουσίας της καταιγίδας.

Οι πρόγονοί μας γνώριζαν ότι κινητήριος δύναμη κάθε έκφρασης της Ζωής είναι η ερωτική έλξη και για τούτο λάτρευαν τον Θεό Έρωτα. Κι επειδή το πρώτο όπλο της ερωτικής έλξης είναι το Κάλλος, οι πρόγονοί μας λάτρευαν την ομορφιά. Οι πρόγονοί μας ήξεραν ότι το μέσο για την κατανόηση του Σύμπαντος Κόσμου είναι η ευφυΐα του νου. Κι επειδή το υπέρτατο κόσμημα του νου είναι η Γνώση, οι πρόγονοί μας λάτρευαν τη σοφία.

Τρεις λέξεις αρκούν για να περικλείσουν όλο τον πλούτο των λατρευτικών συναισθημάτων και όλη την ουσία των αρχαίων θρησκευτικών πεποιθήσεων:Φιλοπατρία, Φιλοκαλία, Φιλοσοφία.


Έρως προς την Πατρίδα, έρως προς το Κάλλος, έρως προς την Σοφία. Και οι ερωτευμένοι πρόγονοί μας με την Πατρίδα, το Κάλλος και τη Σοφία έπλασαν αναρίθμητους μύθους προκειμένου να προσφέρουν στις επόμενες γενιές – και σε μας εν τέλει με τρόπο ποιητικό άρα καλαίσθητο και διαχρονικό όλο το απόσταγμα αναρίθμητων αιώνων λαϊκής γνώσης και εμπειρίας. Ιδού η αξία των μύθων. Και οι μύθοι βέβαια μας μιλούν για τις Θεές και τους Θεούς


Τι ήσαν λοιπόν οι Έλληνες Θεοί;

Μήπως πλάσματα της φαντασίας και των «ατελών» θρησκευτικών πεποιθήσεων των προγόνων μας ή μήπως κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό;

Μήπως υπέρτατες οντότητες που φώτισαν με τις διδασκαλίες τους, τους απολίτιστους προγόνους των προγόνων μας;

Μήπως «σπεπτομορφές» ικανές να παρεμβαίνουν στην καθημερινότητα;

Μήπως γοητευτικοί ήρωες ψεύτικων ιστοριών;

Μήπως άψυχα ξύλινα, πέτρινα ή μεταλλικά αγάλματα ωραiων ανδρών και γυναικών;

Μήπως χαμερπής εσμός ασυγκράτητων ερωτύλων που συνουσιάζονταν αδιάκοπα και γεννούσαν ομοίους τους;

Μήπως αρχαιότατοι ευγενείς πρόγονοι των προγόνων μας που ωφέλησαν με τα έργα τους τις ανθρώπινες κοινωνίες;

Ή μήπως ποιητικές εκφράσεις των φυσικών δυνάμεων οι οποίες συνιστούν, ορίζουν και διασφαλίζουν τη λειτουργία του! Σύμπαντος Κόσμου;

Οι Έλληνες Θεοί δεν ορίζονται εύκολα. Περικλείουν έναν τόσον απροσμέτρητο πλούτο εννοιών, γνώσεων και συναισθημάτων, ώστε τόμοι ολόκληροι εμπεριστα­τωμένων διατριβών δεν θα αρκούσαν προκειμένου να τον κατα­γράψουν.

Οι Έλληνες Θεοί είναι πολύμορφοι, πολυποίκιλοι, πολυεπίπεδοι.

Την μια στιγμή εμφανίζονται ως τρυφεροί σύντροφοι στα όνειρα των παιδιών, ικανοί να τους εμπνεύσουν, διαμέσου της γοητείας της μυθικής αφήγησης, ύψιστα ιδανικά, καθοριστικά για όλο τους τον βίο, την επομένη παρουσιάζονται ως πρόθυμοι φίλοι και αρωγοί στην κάθε καθημερινή δυσχέρεια των ενηλίκων που τους επικαλούνται, κι έπειτα εμφανίζονται σε όσους το επιθυμούν, ως σοφότατοι και πάντα φιλικοί ιεροφάντες, ικανοί να αποκαλύψουν στους μύστες πλήθος ψηγμάτων αιώνιας κο­σμικής σοφίας.

Οι Έλληνες Θεοί δεν βρίσκονται εκτός του Σύμπαντος Κό­σμου ούτε κατασκεύασαν τον Κόσμο.

Ο Κόσμος τούτος υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει από μόνος του. Οι Θεές και οι Θεοί απλά τον κατοικούν και τον φροντίζουν.

Είναι δυναμικά μέλη του Σύμπαντος Κόσμου, αναντικατάστατες συνιστώσες της λειτουργίας του.
Ή – επαναλαμβάνω – ποιητικές εκφράσεις των φυσικών δυνάμεων οι οποίες συνιστούν, ορίζουν και διασφαλίζουν τη λει­τουργία του Σύμπαντος Κόσμου!..

Tου Μάριου Βερρέτα (από το βιβλίο του «ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ«)



ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ "ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ "

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.... Μαργαρίνη, μια πλαστική ουσία!



Όπως και η γιαγιά μου πριν από μένα, δεν είχε ποτέ μαργαρίνη στο σπίτι. Ίσως χάρη σε αυτήν, το ένστικτό μου μου είπε πάντα ότι το βούτυρο είναι καλύτερο για σας.
ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ΓΙΑ ΣΑΣ - Η ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΗ
 Τώρα κατά πόσο το βούτυρο από τις βιομηχανίες είναι υγιεινό είναι άλλο θέμα!

Από ότι λένε το βούτυρο τύπου κερκύρας είναι το καλύτερο!!! )

Δεν είναι μόνο η γεύση στο βούτυρο που είναι ασύγκριτα καλύτερη, είναι ένα φυσικό προϊόν που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν στο φαγητό και το μαγείρεμα για αιώνες χωρίς να καταστρέφει την υγεία τους.

Γιατί το άλλαξαν για την μαργαρίνη, μια συνθετική και άκρως δυσάρεστης γεύσης παρασκευή που συνδέεται με πρόσθετα και φθηνά, χαμηλής ποιότητας έλαια εξευγενισμένα σε βιομηχανική κλίμακα;




Ειδικά, αν σας πω ότι χωρίς χρωματισμούς η μαργαρίνη δεν έχει κάν κίτρινο χρώμα, αλλά στην πραγματικότητα μια ανορεκτική απόχρωση λασπωμένου γκρί. Η προτίμησή μου για το βούτυρο ξεκίνησε με το ένστικτο, ότι τα τελευταία χρόνια έχει υποστηριχθεί από ένα αυξανόμενο σώμα επιστημονικών ερευνών που όχι μόνο δείχνει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να σταματήσουμε να τρώμε βούτυρο, αλλά επίσης οδηγεί σε ένα αναπόφευκτο συμπέρασμα: ότι δεκαετίες συμβουλών κυβερνητικής υγείας, ιδιαίτερα όσον αφορά τις καρδιακές παθήσεις, τα επίπεδα χοληστερόλης και την κατανάλωση λιπών και ελαίων, είναι σαφώς λανθασμένα.


Είναι τόσο λάθος, που στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι για την υγείας μας οφείλουν τώρα μια συγγνώμη.


Μας έχουν εξαπατήσει στο να πιστεύουμε ότι η μαργαρίνη θα ήταν καλύτερη για εμάς από ό, τι το βούτυρο. Η φρυγανιά του πρωινού έχει καταστραφεί εδώ και δεκαετίες από καλόκαρδες νοικοκυρές νομίζοντας ότι έκαναν το καλύτερο για τους συζύγους και τα παιδιά τους με τη μετάβαση από το βούτυρο στην μαργαρίνη.


Διότι, αναλύοντας ξανά μια μελέτη που διεξήχθει αρχικά στα τέλη της δεκαετία του εξήντα και πιο πρόσφατα του εβδομήντα, οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί από εμάς έχουν πιστέψει ότι είναι η αλήθεια για χρόνια.
Η μαργαρίνη δεν είναι καλύτερη για σας από ό, τι το βούτυρο. Στην πραγματικότητα, η μαργαρίνη είναι περισσότερο επιβλαβής για την υγεία σας από ό, τι το βούτυρο.
Τα επιστημονικά στοιχεία είναι εντυπωσιακά και σε πλήρη αντίθεση με τις εδώ και δεκαετίες επίσημες συμβουλές ότι πρέπει όλοι να μειώσουμε την κατανάλωση μας από τα ζωικά λίπη.


Λαμβάνοντας ένα δείγμα μεσήλικων ανδρών της Αυστραλίας που είχαν βιώσει είτε μια καρδιακή προσβολή ή είχαν υποφέρει από στηθάγχη, οι μισοί είχαν ενημερωθεί να μειώσουν την πρόσληψη ζωικού λίπους και να την αντικαταστήσουν με κενταύριο (το οποίο είναι παρόμοιο με το ηλιέλαιο) και μαργαρίνη, ενώ οι υπόλοιποι μισοί συνέχισαν να τρώνε κανονικά.

Εάν η ανίερη συμμαχία των κυβερνητικών διατροφολόγων και η βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων ήταν σωστές — και η μαργαρίνη ήταν πραγματικά καλύτερη για σας, δεδομένου ότι ισχυρίζονται εδώ και δεκαετίες - θα περίμενε κανείς οι άνδρες που άλλαξαν θεραπεία σε κενταύριο να ζουν περισσότερο και να έχουν καλύτερη αποτελέσματα στην υγεία .

Το ακριβώς αντίθετο αποδείχθηκε ότι είναι αληθινό. Εκείνοι που έτρωγαν περισσότερο, τα παράγωγα προϊόντα με κενταύριο, είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων.


Ξαφνικά, η μαργαρίνη δεν φαίνεται να είναι η υγιής επιλογή, ενώ εκείνες οι ακριβές εκστρατείες μάρκετινγκ την υποστηρίζουν για να είναι.


Αρχικά, η ευρέως αποδεκτή σοφία είναι ότι τα κορεσμένα λίπη είναι βλαβερά για σας - μια ιδέα στην οποία τόσες πολλές συμβουλές για την υγεία λέγονται — φαίνεται όλο και περισσότερο επισφαλής.


Τόσο γρήγορη είναι η μετατόπιση της επιστημονικής σκέψης ότι υπάρχει μια αυξανόμενη πεποίθηση ότι τα φυσικά κορεσμένα λίπη - όπως αυτά που περιέχονται σε γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας, σε αντίθεση με εκείνα που περιέχονται στο περιθώριο - μπορεί πραγματικά να αποδειχθούν ότι είναι καλύτερα για σας.


Βεβαίως, αυτά τα λίπη έχουν ήδη αναγνωριστεί ως βασικά συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών, που είναι απαραίτητα για την παραγωγή ορισμένων ορμονών και έχουν ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην μεταφορά και την απορρόφηση ορισμένων βιταμινών και μετάλλων.


Μάλιστα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια μετα-μελέτη (η μελέτη των μελετών, αν θέλετε) από την Αμερική, που καλύπτει σχεδόν 350.000 άτομα, κατέληξε σε ένα σοκαριστικό συμπέρασμα, και ότι λίγα χρόνια νωρίτερα θα είχε γίνει πρωτοσέλιδο.





Τώρα, όμως, απλώς επιβεβαίωσε ό, τι ένα αυξανόμενο σώμα της επιστημονικής γνώμης πιστεύει ήδη - ότι υπάρχει, και δεν είχε ποτέ, οποιαδήποτε καλά στοιχεία που συνδέουν την πρόσληψη των διαιτητικών κορεσμένων λιπών τις παρεμποδισμένες στεφανιαίες αρτηρίες και τις καρδιακές παθήσεις.


Υπήρχε, βέβαια, με την πεποίθηση ότι το ακριβώς αντίθετο ήταν αλήθεια και ότι εκατομμύρια από εμάς πείστηκαν να εγκαταλείψουν το βούτυρο και να στραφούν στην μαργαρίνη. Τώρα,ίσως, βλέπετε γιατί οι σύμβουλοι δημόσιας υγείας θα πρέπει να είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου εξηγώντας μας.


Το βούτυρο, λοιπόν δεν είναι κακό για σας. Στην πραγματικότητα, είναι υγιές, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, ευεργετικά κορεσμένα λίπη, το είδος της χοληστερόλης που είναι ζωτικής σημασίας για τον εγκέφαλο και την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και διάφορες φυσικές ενώσεις με αντιμυκητιακές, αντιοξειδωτικές, ακόμα και αντικαρκινικές ιδιότητες.


Η μαργαρίνη, αντίθετα, ήταν πάντα πολύ χειρότερη, εκτός απο τα κέρδη που άρπαζαν οι κατασκευαστές και ποτέ δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδεχθούν.

Αρχικά, ξεκίνησε με τα «υδρογονωμένα λίπη», τα οποία ήταν τόσο πυκνά που το στερεό σκυρόδεμα δεν θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερη εργασία φραξίματος των στεφανιαίων αρτηριών σας. Ειλικρινά, αυτή η ουσία ήταν θανατηφόρα.


Αντιμέτωποι με τα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, οι γίγαντες εταιρείες επεξεργασμένων τροφίμων διστακτικά γύρισαν πίσω στα εργαστήρια τους για να αναδιατυπώσουν το προϊόν τους.


Αυτή τη φορά, καυχήθηκαν, ότι η μαργαρίνη θα γίνεται με «εστεροποιημένα» φυτικά έλαια (μια θεραπεία που αναδιατάσσει τα μόρια λίπους υπό υψηλή θερμοκρασία και πίεση, με τη χρήση ενζύμων ή οξέων ως καταλυτών).
Κατέστησαν τα έλαια λιγότερο πυκνά και ως εκ τούτου, ήλπιζαν, ότι θα ήταν λιγότερο 

επιβλαβή για την υγεία μας

.

Γιατί πρέπει να πιστέψουμε στους κατασκευαστές για δεύτερη φορά αφού δεν έχουν ιδέα - καθώς ποτέ δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την τεράστια ζημιά που είχε γίνει για την παγκόσμια υγεία με τα υδρογονωμένα λίπη τους - που σήμερα απαγορεύονται σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ, λόγω της ανησυχίας σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία μας.


Το καλύτερο κομμάτι εδώ και 20 χρόνια, είναι τα συστατικά της μαργαρίνης, ή «οι διαδόσεις» , όπως οι εταιρείες επεξεργάσιμων τροφίμων που προτιμούν να λένε, ότι μπορεί να έχουν αλλάξει, αλλά επιχειρήματα για τις επιπτώσεις στην υγεία δεν έχουν.


Πάρτε παράδειγμα τα αποκαλούμενα για την χοληστερόλη- όπως Benecol και ProActiv. Ναι, χρησιμοποιούν χημικές ουσίες - στερόλες και στανόλες - για να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, αλλά το κάνουν σε μια εποχή που αρχίζουν να φαίνονται οι πεποιθήσεις σχετικά με τη χοληστερόλη ως επισφαλής, όπως αυτές για τα κορεσμένα λίπη.


Υπάρχουν αναδυόμενες επιστημονικές αποδείξεις ότι οι συνολικές προοπτικές για την υγεία μπορεί να είναι καλύτερες για τα άτομα με τα άνω του μετρίου επίπεδα χοληστερόλης.


Για άλλη μια φορά, οι πεποιθήσεις που έχουν διαμορφώσει τις επίσημες υπαγορεύσεις της υγείας επί δεκαετίες έχουν βγεί απο το κεφάλι τους. Χρειάζεται επειγόντως να γίνει περισσότερη έρευνα , αλλά βέβαια πρέπει να προηγηθεί η απολογία . «Κάναμε λάθος - συγγνώμη,« θα ήταν μια καλή αρχή.


Όσο για τα λεγόμενα υβριδικά αλείμματα, όπως τα Lurpak, για παράδειγμα - βούτυρο που αναμειγνύεται με λίγο φυτικό έλαιο μπορεί να είναι βολικό για επάλειψη, αλλά είναι αρκετά άσκοπο σε μια χώρα όπου, για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, το βούτυρο για επάλειψη διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου σε ενα πιάτο βουτήρου.
Έτσι, τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να τρώμε βούτυρο (με μέτρο, φυσικά) ή ακόμη και να αρχίσουμε να τρώμε ξανά, αν είμαστε ένας από τα εκατομμύρια που εξαπατήθηκαν και να αλλάξουμε την ανθυγιεινή και δυσάρεστη μαργαρίνη.




Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά. 


Γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης; Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον 
1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.
6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει ποιο νόστιμα.
7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (trans fatty acids).
9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφάνια νόσου.
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).
11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.
14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.
Το πολύ ενδιαφέρον μέρος: 
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. 
Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της.
Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωσης (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.
Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας. Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν. 
Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. 
Γιατί; 
Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην Ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.

Κι έγινα ο καθρέφτης σου… πώς νιώθεις;

  Κι έγινα ο καθρέφτης σου… πώς νιώθεις; – Θώμη Μπαλτσαβιά – GynaikaEimai 15 Ιανουαρίου 2025 Υπάρχουν πολλά στάδια που πέρασα με σένα και τη...