Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ CONDADINA



ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ CONDADINA

20170919_210704


Καλημέρα σε όλους, σήμερα πρόκειται να προτείνω να φτιάξετε ένα εύκολο και καλό πιάτο με ζυμαρικά, ταλτατέλες με σάλτσα contadina, ζυμαρικά με ένα χαμηλό κόστος και γρήγορο  χρόνο προετοιμασίας. Συνταγή για κάθε περίσταση ή μέρα.
Πληροφορίες:
  1. Χαμηλή δυσκολία
  2. Χρόνος προετοιμασίας 30-35 λεπτά
  3. Δόση για 4 άτομα
  4. Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  1. 150 γρ. πράσινο φασόλι (κατεψυγμένο ή φρέσκο, χρησιμοποιούμε το φρέσκο αλλά ​​πρέπει να βράσει πριν).
  2. 150 γρ. μανιταριών
  3. 50 γρ. αποξηραμένη ντομάτα
  4. 250 γρ στήθος κοτόπουλου
  5. μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  6. 2 σκελίδες θρυμματισμένου σκόρδου
  7. 50 ml του ελαιολάδου
  8. καλό αλάτι και μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
  9. 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  10. 200 ml κρέμας για το μαγείρεμα
  11. μερικά φύλλα μαϊντανού για να διακοσμήσετε
  12. 40 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  13. 30 ml λευκό κρασί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεκινάμε με το κόψιμο του στήθους κοτόπουλου σε λωρίδες, το σοτάρουμε με ελαιόλαδο και σκόρδο, βάζουμε το ανάλογο αλάτι και μαύρο πιπέρι, μετά από περίπου 5 λεπτά και μόλις γίνει χρυσοκίτρινο, σβήνουμε τη φωτιά.
Τώρα σε ένα άλλο τηγάνι μαγειρεύουμε το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το φασόλι (χρησιμοποιούμε το κατεψυγμένο που μπορούμε να το φτιάξουμε έτσι), τις αποξηραμένες ντομάτες και τα μανιτάρια που έχουμε προηγουμένως καθαρίσει και χωρίσαμε σε λωρίδες, βάζουμε το ανάλογο αλάτι, και σβήνουμε  με το λευκό κρασί Σε περίπου 5-6 λεπτά, προσθέτουμε το κοτόπουλο συν την κρέμα που αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να φτάσει η σάλτσα στην επιθυμητή πυκνότητα, περίπου χρειάζονται άλλα 5 λεπτά.
Τώρα μαγειρεύουμε τις ταλιατέλες σε αλμυρό νερό για 5 - 6 λεπτά, τις παίρνουμε al dente, και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, με χαμηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο παρμεζάνα και μαϊντανό και  όταν βγάλουμε το κρεμώδες ζυμαρικό κλείνουμε το μάτι και ασχολούμαστε με τη διακόσμηση του πιάτου ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Μπράβο σας...Ετοιμάσατε ένα υπέροχο πιάτο και είσαστε έτοιμοι να το απολαύσετε και  όπως πάντα για οποιαδήποτε ερώτηση ή αμφιβολία μπορείτε να γράψετε σε αυτό το blog.
Δείτε τη φωτογραφία του τελικού πιάτου. Σας χαιρετώ  μέχρι την επόμενη συνταγή, με κάτι νέο και γευστικό.
20170919_210704

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετά τη Σαχάρα η κλιματική αλλαγή «πρασινίζει» και την Ανταρκτική

  Μετά τη Σαχάρα η κλιματική αλλαγή «πρασινίζει» και την Ανταρκτική πηγή φωτό. (Dan Charman) Εντυπωσιακή εικόνα από αυτό που συμβαίνει στην ...