Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Ανακύκλωση με συνοδεία μουσικής στην Ταιβάν

Ανακύκλωση με συνοδεία μουσικής στην Ταιβάν

Το Fur Elise είναι ένα από τις πιο γνωστές μελωδίες του Μπετόβεν. Στη Ταιβάν εδώ και πολλά χρόνια συμβολίζει ένα πραγματικά μοναδικό σύστημα διαχείρισης αποβλήτων. Η Ταιβάν είναι ένα πυκνοκατοικημένο νησί 23 εκατομμυρίων κατοίκων και έχει ένα από τα πιο αποδοτικά 
προγράμματα ανακύκλωσης στον κόσμο. Το 55% των απορριμμάτων των νοικοκυριών και των καταστημάτων , καθώς και το 77% των βιομηχανικών αποβλήτων γίνονται ανακύκλωση. Ήδη από το 2015 λειτουργούν περισσότερες από 1.600 εταιρείες ανακύκλωσης, οι οποίες έχουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα.

Αν και σήμερα είναι πολύ δύσκολο να δει κανείς σκουπίδια ακόμα και σε κάδους απορριμμάτων στην Ταϊπέι. Ωστόσο, αυτό ήταν πολύ δύσκολο να το φανταστεί κανείς  πριν από 25 χρόνια, όταν η Ταϊβάν ήταν γνωστή ως 'Garbage Island'. Και που τότε αποφάσισαν να προσπαθήσουν πολύ σοβαρά για να καθαρίσουν το νησί από τα απόβλητα που προέκυψαν από την άνοδο του βιοτικού επιπέδου και της αυξανόμενης κατανάλωσης.

Οι Ταϊβανέζοι πρέπει να βάζουν τα μικτά τους απόβλητα σε μπλε σακούλες εγκεκριμένες από το νόμο. Αντίθετα, ανακυκλώσιμα υλικά όπως το γυαλί, το αλουμίνιο και το χαρτί μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε είδος σακούλας.

Άνθρωποι περιμένουν να φτάσει το φορτηγό απορριμμάτων.
Η περισυλλογή απορριμμάτων είναι μια τελετουργία για τους Ταιβανέζους. Η κλασσική μουσική που ακούγεται από τα φορτηγά αποκομιδής απορριμμάτων προειδοποιεί τους κατοίκους ότι πρέπει να βγουν έξω με τσάντες που περιέχουν ανακυκλώσιμα και μικτά απόβλητα. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές για τα κινητά που ενημερώνουν τους χρήστες πότε φθάνουν τα φορτηγά και τους προειδοποιούν κάθε φορά που βρίσκονται κοντά τους. Ένα κίτρινο φορτηγό συλλέγει τα μικτά απορρίμματα, ενώ ένα μικρότερο λευκό φορτηγό πίσω του έχει ένα σύνολο δοχείων μέσα στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να ρίξουν τα ανακυκλώσιμα υλικά. Εθελοντές και υπάλληλοι βοηθούν τους ανθρώπους να ταξινομούν σωστά τα σκουπίδια . Κατά τη διάρκεια της περισυλλογής ακούγεται η πολύ χαρακτηριστική μελωδία του Μπετόβεν Fur Elise .
Υπάρχει ακόμη ένας κάδος για τα ακατέργαστα απόβλητα τροφίμων και ένας για τα μαγειρεμένα τρόφιμα. Οι εταιρείες ανακύκλωσης επεξεργάζονται τα ακατέργαστα απόβλητα τροφίμων σε λιπάσματα για τους αγρότες και τα μαγειρεμένα απόβλητα τροφίμων σε τροφή για την κτηνοτροφία.


Στη συνέχεια συγκεντρώνονται και ταξινομούνται αποστέλλονται σε εγκαταστάσεις όπου ταξινομούνται και στη συνέχεια αποστέλλονται σε εταιρείες ανακύκλωσης. Τα φορτηγά περνούν δύο φορές την ημέρα αλλά υπάρχουν επίσης και έξυπνα περίπτερα ανακύκλωσης για γυαλί και πλαστικό τα οποία δίνουν ανταμοιβή για τα τοπικά μέσα συγκοινωνιών .

Σε δημόσιους χώρους, υπάρχουν καθόλου κάδοι απορριμμάτων. Τα μόνα μέρη που διαθέτουν μικρούς κάδους είναι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί και οι στάσεις των λεωφορείων. Εάν οι άνθρωποι παράγουν σκουπίδια ενώ βρίσκονται έξω σε δημόσιους χώρους, τα παίρνουν συνήθως μαζί τους. Υπάρχουν συστήματα για την τιμωρία των παραβατών. Εγκαθιστούν κάμερες σε ορισμένες περιοχές για επιτήρηση. Στην αρχή οι παραβάτες λαμβάνουν προειδοποίηση, αλλά σε δεύτερη παράβαση ανεβαίνουν δημόσια τα βίντεο ως κίνητρο για να μάθουν να τηρούν τους κανόνες. Στη συνέχεια μπαίνουν πρόστιμα μέχρι 200 ​​$ . Ως αποτέλεσμα, στη Ταϊβάν έχουν μάθει να είναι πολύ προσεκτικοί. Η Ταϊβάν μείωσε με επιτυχία την ημερήσια συσσώρευση οικιακών αποβλήτων από 1,14 kg σε μόλις 0,43 kg.

Η Ταϊβάν δεν διέθετε τα οικονομικά μέσα της Ιαπωνίας ή άλλων ευρωπαϊκών κρατών όταν ξεκίνησε το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων. Ωστόσο, κατάφερε να χτίσει ένα πολύ αποδοτικό σύστημα ανακύκλωσης αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, οποία μπορεί να επεξεργαστεί ένα μεγάλο μέρος των απορριμμάτων που παράγει ενώ διατηρεί καθαρούς τους δρόμους της. Αυτό μας διδάσκει ότι η ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής πολιτικής διαχείρισης αποβλήτων είναι ζήτημα βούλησης και όχι μόνο κεφαλαίων.

Η Ταϊβάν είναι πλέον παγκόσμιος ηγέτης στην πολιτική για το περιβάλλον και ένας από τους κορυφαίους ανακυκλωτές στον κόσμο. Το προηγούμενο μεγαλύτερο πρόβλημα της Ταϊβάν είναι τώρα το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της, λόγω της εφαρμογής αυτών των προηγμένων πρακτικών διαχείρισης αποβλήτων. Η βιομηχανία ανακύκλωσης τους φέρνει τώρα δισεκατομμύρια δολάρια.



https://www.apenantioxthi.com/

12 αρχές της ανθρώπινης ιδιότητας που θα αλλάξουν τη ζωή σας

12 αρχές της ανθρώπινης ιδιότητας που θα αλλάξουν τη ζωή σας

1. Οι σχέσεις αποτελούν το κλειδί
Είναι προϊόν της εξέλιξης: οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα. Αν και κάθε ένας από εμάς έχει εσωστρεφείς ή/και εξωστρεφείς τάσεις, όλοι χρειαζόμαστε υγιείς σχέσεις, για να επιβιώσουμε μέσα σε αυτό τον κόσμο. Βέβαια, δεν δημιουργούνται όλες οι σχέσεις επί ίσοις όροις. Θα αγαπήσουμε, μισήσουμε, αντιπαθήσουμε, αποδεχτούμε, προδώσουμε, εμπιστευτούμε δεκάδες ανθρώπους στη ζωή μας. Το σημαντικότερο όμως πράγμα που πρέπει να κρατήσουμε είναι να μην ξεγράφουμε από την ιστορία της ζωής μας κανέναν άνθρωπο. Γιατί χρειαζόμαστε ο ένας την παρουσία του άλλου.
2. Η εσωτερική δύναμη είναι αυτή που κάνει τη διαφορά
Ο Miyamoto Musashi, που θεωρείται ο σπουδαιότερος πολεμιστής σαμουράι, είπε κάποτε: «Δεν υπάρχει τίποτα έξω από εσένα, που θα σου επιτρέψει ποτέ να γίνεις καλύτερος, δυνατότερος, πλουσιότερος, γρηγορότερος ή εξυπνότερος. Όλα βρίσκονται μέσα μας. Όλα υπάρχουν εκεί. Μην ψάχνεις τίποτα έξω από εσένα». Η καλλιέργεια της εσώτερης μας δύναμης είναι το ίδιο σημαντική με την υπέρβαση των εμποδίων της ζωής.
3. Η ζωή είναι αβέβαιη
Εμπόδια θα εμφανιστούν- και μερικές φορές στις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μας. Τότε θα έχουμε τρεις επιλογές: να τα προσπεράσουμε, να τα διαπεράσουμε ή να μείνουμε στάσιμοι. Όπως και να έχει, να θυμάσαι ότι κάθε αβεβαιότητα και κάθε εμπόδιο αποτελεί μια ευκαιρία για να ενδυναμώσουμε το χαρακτήρα μας.
4. Η μοναξιά μας επηρεάζει όλους
Εκ φύσεως, κάποιοι από εμάς θα νιώσουμε πιο μόνοι από άλλους· αλλά όλοι θα βιώσουμε κάποια στιγμή την απομόνωση κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Κάθε μα κάθε άνθρωπος χρειάζεται να περάσει στιγμές μοναξιάς, απομόνωσης και απόγνωσης.
5. Κάποιες μέρες είναι καλύτερες από άλλες
Και μόνο το ότι ξυπνάς υγιής και ζωντανός το πρωί, αποτελεί ένα δώρο- μια νίκη. Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν και μέρες που θα εξελιχθούν απαίσιες, τουλάχιστον σου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσεις άλλη μια. Αναγνώρισε αυτό το δώρο και ήλπιζε για ένα καλύτερο αύριο.
6. Δεν πρόκειται να σε συμπαθήσουν όλοι. Και το αντίθετο
Οι προσωπικότητες διαφέρουν· ως εκ τούτου, και οι άνθρωποι διαφέρουν, όμως γι’ αυτό θα δεις πολλούς ανθρώπους στη ζωή σου να συγκρούονται. Το μαγικό σε αυτό όμως είναι ότι υπάρχει πάντα κάποιος διαφορετικός και ενδιαφέρων εκεί έξω που σε περιμένει να τον γνωρίσεις. Μικρή σημασία έχει αν σε αντιπαθήσουν ή αντιπαθήσεις, γιατί όλα είναι στο παιχνίδι.
7. Τα λάθη (ξανά και ξανά) είναι βέβαια
Θα έπρεπε να μας φαίνεται αστείο το ότι κάποιοι άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους τέλειους ή σχεδόν τέλειους (το σύνδρομο του ναρκισσιστή). Ομολογουμένως, κάποιοι από εμάς έχουν κάνει ανήκουστα λάθη. Όμως ένα είναι το σημαντικό εδώ: έμαθες κάτι; Γιατί πρόκειται να ξανακάνεις το ίδιο λάθος- και να έχεις την ευκαιρία να μάθεις από αυτό..ξανά.
8. Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ άδικη
Άνθρωποι που εμπιστευόμαστε θα μας πληγώσουν· άνθρωποι που αγαπάμε θα απαρνηθούν τα συναισθήματα μας· άνθρωποι θα πουν ψέματα, θα χειραγωγήσουν, θα κλέψουν και συνειδητά θα προσπαθήσουν να πληγώσουν. Έτσι είναι η ζωή. Μόνο ένα μικρό μέρος βέβαια, αλλά δεν παύει να υφίσταται. Θα μεγαλώσουμε, θα προσαρμοστούμε, θα γίνουμε πιο δυνατοί. Επειδή είναι αυτό που κάνουμε. Από τις απαρχές μας.
9. Θα πληγωθούμε
Ναι, και αυτό το αγόρι ή κορίτσι στην Τρίτη γυμνασίου που μας παράτησε στη μέση της αυλής. Και αυτό μετράει. Κάνουμε σχέσεις και πληγωνόμαστε. Παντρευόμαστε και χωρίζουμε. Χάνουμε κάποιον. Πληγωνόμαστε. Και όπως ο προηγούμενος νόμος δηλώνει ξεκάθαρα: «Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ άδικη». Και το ίδιο ισχύει και πολλούς υπέροχους ανθρώπους που συχνά βιώνουν το ίδιο ή που εμείς οι ίδιοι άθελα ή ηθελημένα θα πληγώσουμε.
10. Το σώμα και ο νους μας ανήκουν και πρέπει να τα φροντίζουμε
Παρά τα εκατομμύρια και δισεκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν ποτέ ζήσει, κανείς δεν έχει υπάρξει ακριβώς σαν και εσένα, στο νου και στο σώμα. Και είναι σημαντικό να μάθουμε να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας, ώστε να ζήσουμε ήρεμα και ευτυχισμένα. Είσαι μοναδικός. Κατανόησε το και φρόντισε τον εαυτό σου.
11. Είναι στη φύση σου να αμύνεσαι μερικές φορές
…Βέβαια, μπορεί να χάσεις κάποιες ευκαιρίες. αυτό κυρίως αφορά αυτούς που φοβούνται να πάρουν το ρίσκο, περιμένοντας πάντα την «κατάλληλη ώρα και τόπο» για σχεδόν όλα. Όμως μερικές φορές, είναι καλύτερο για σένα να χαμηλώνεις την ασπίδα σου και να δίνεις σε κάποιον ή κάτι μια ευκαιρία. Αλλά το πιο σημαντικό εδώ είναι να προσπαθήσεις να ξεφορτωθείς το βάρος του παρελθόντος. Αυτό το βάρος μπορεί να σου κοστίσει κάτι πραγματικά όμορφο στο μέλλον.
12. Το πάθος είναι δικό μας. Και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε με αυτό
Εντάξει, μπορεί το παιδικό μας όνειρο να γίνουμε αστροναύτες να μην είναι πλέον τόσο ρεαλιστικό. Αλλά πιστεύω ότι σε καθένα από εμάς, σε κάποιους λίγο βαθύτερα, υπάρχει ένα πάθος, που περιμένει να ξεπηδήσει από μέσα μας, για να το χρησιμοποιήσουμε. Η ηλικία, η εκπαίδευση, το εισόδημα, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Αν έχεις ένα βαθιά ριζωμένο πάθος- ασχέτως του πόσο άπιαστο μπορεί να φαίνεται- κράτα το σφιχτά και κάνε κάτι με αυτό.
Πηγή και εδώ
http://anthologion.gr/

Εκπληκτικό βίντεο για τη δημιουργία της Σαντορίνης

Εκπληκτικό βίντεο για τη δημιουργία της Σαντορίνης

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, βλέπουμε πως η Σαντορίνη απέκτησε τη σημερινή τηςμορφή που μαγεύει ολόκληρο τον κόσμο…
Η ΣαντορίνηΘήρα ή Στρογγύλη (παλαιότερη ονομασία) είναι νησί που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, νότια της Ίου και δυτικά από την Ανάφη. Απέχει από τον Πειραιά 128 ναυτικά μίλια και 63 ναυτικά μίλια από τη Κρήτη. Ο Αθηνιός, το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, έχει δημιουργηθεί στον ομώνυμο όρμο. Η έκταση της είναι 76,19 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σήμερα η Σαντορίνη είναι ένα από τα διασημότερα τουριστικά κέντρα του κόσμου.
Είναι γνωστή για το ηφαίστειο της. Η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα ήταν το έτος 1950. Τμήματα του ηφαιστείου της Σαντορίνης είναι: Η Νέα Καμένη (1707-1711 μ.Χ.), η Παλαιά Καμένη (46-47 μ.Χ.), το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο(ενεργό) (1650 μ.Χ.), τα Χριστιανά νησιά. Η Σαντορίνη ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίουκαι χαρακτηρίζεται ενεργό ηφαίστειο μαζί με τα Μέθανα, την Μήλο και την Νίσυρο. Η Σαντορίνη καθώς και τα νησιά Θηρασία και Ασπρονήσι είναι απομεινάρια του ηφαιστειογενούς νησιού Στρογγύλη. Η Στρογγύλη ήταν ένας ηφαιστειακός κώνος. Το κεντρικό τμήμα της ανατινάχτηκε μαζί με τον κρατήρα του ηφαιστείου από τη Μινωική έκρηξη που έγινε το 1613 π.Χ. και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουμε καλδέρα της Σαντορίνης και την καταστροφή του προϊστορικού πολιτισμού του νησιού. Στο θαλάσσιο χάσμα που σχηματίστηκε μεταξύ Θήρας και Θηρασίας, που έχει βάθος 1.500 μέτρων, κατά καιρούς βγήκαν στην επιφάνεια ηφαιστειακοί κώνοι που σχημάτισαν τα εξής νησιά: την Παλαιά, τη Μικρή και τη Νέα Καμένη, την Καμένη Γεωργίου του Α΄, την Καμένη του Φουκέ, την Αφρόσσα και τη Δάφνη. Όλα αυτά τα νησιά μεγάλωναν σιγά-σιγά και ενώθηκαν, εκτός από την Παλαιά Καμένη.
Μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο, βλέπουμε πως δημιουργήθηκε το διάσημο νησί των Κυκλάδων. Εκρήξεις αλλά και σεισμοί από 4 διαφορετικά ηφαίστεια έδωσαν στην Σαντορίνη πληθώρα σχημάτων, μέχρι να καταλήξει όπως την ξέρουμε σήμερα, που μαγεύει ολόκληρο τον κόσμο.
Στο βίντεο απεικονίζεται η »γέννηση» αλλά και η διαμόρφωση της Σαντορίνης με την πάροδο του χρόνου που ακόμα και σήμερα βρίσκεται σε δυναμική διαδικασία…
Το βίντεο δημιούργησε και ανέβασε ο χρήστης Nikos Korakakis με βάση έρευνες από διάφορους επιστήμονες, ιδρύματα και πανεπιστήμια. Δείτε το…


Πηγές: newsit.gr, el.wikipedia.org

Η Μεγαλειώδης Στρατηγική Των Ερπετοειδών!

Η Μεγαλειώδης Στρατηγική Των Ερπετοειδών!

grand-στρατηγική


Το παρόν άρθρο έχει ως στόχο να εξοικειώσει τον αναγνώστη με τα εργαλεία που θα αυξήσουν το επίπεδο της ευαισθητοποίησης στο φαινόμενο της απαγωγής και θα του επιτρέψει να αποφύγει τις συμφορές που είναι κοινές σε πολλούς απαχθέντες.
Το όνομά μου είναι James Bartley και είμαι συνάδελφός της Eve Lorgen. Είμαι απαχθέντας. Είμαι φοιτητής της στρατιωτικής ιστορίας και έχω μελετήσει την απόκρυφη σχέση με το φαινόμενο των UFO.

Εμείς οι άνθρωποι κατοικούμε σε αυτό που βρίσκεται ουσιαστικά κάτω από την σφαίρα επιρροής των ερπετοειδών.
Ο συμβολισμός της ερπετοειδούς επικυριαρχίας είναι παντού γύρω μας. Η φαλλική λατρεία και η περιθωριοποίηση της θηλυκής αρχής μείωσαν την ανθρώπινη φυλή σε αυτό που είναι σήμερα, ένα μπερδεμένο θορυβώδες κοπάδι προβάτων.
Η μεγαλειώδης στρατηγική των ερπετοειδών ήταν να διαιρέσουν και να κατακτήσουν το ανθρώπινο γένος αξιοποιώντας τα έμφυτα τρωτά σημεία και τις αδυναμίες μέσα μας. Ξέρω ότι αυτό είναι ένα πικρό χάπι που πρέπει να καταπιούμε, αλλά πρέπει να είμαστε αρκετά ώριμοι για να δούμε τα γεγονότα όπως πραγματικά είναι και να μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να παραμείνουμε σκλαβωμένοι στην αέναη πνευματική δουλεία εξαιτίας της δικής μας άγνοιας και των ευσεβών πόθων. Η στρατηγική του διαίρει και βασίλευε είναι πρόδηλη τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και σε παγκόσμια μακροκοσμική κλίμακα .
Έχουμε υποστεί μια μακροπρόθεσμη διαδικασία γενετικής και ψυχικής χειραγώγησης. Η ανθρώπινη διάρκεια ζωής έχει μειωθεί τεχνητά για να διευκολύνει την ανακύκλωση των ψυχών μας για σκοπούς γνωστούς μόνο στους ερπετοειδείς που βλέπουν το ανθρώπινο γένος ως πόρο. Οι σκοτεινοί θεοί του κόσμου γνωρίζουν καλά το γεωλογικό ημερολόγιο αυτού του πλανήτη και έχουν προετοιμαστεί αναλόγως.
Σε αυτό που έχουμε εμπλακεί δεν είναι τίποτα λιγότερο από πνευματικό πόλεμο σε μια κοσμική και πολυδιάστατη κλίμακα. Αυτό που διακυβεύεται είναι οι ψυχές μας. Μπορούμε είτε να επιλέξουμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση της πνευματικής δουλείας και πνευματικής υποδούλωσης ή μπορούμε να ανακυκλωθούμε και πάλι και οι απόγονοί μας να αρχίσουν από το μηδέν χωρίς να γνωρίζουν τι έχει συμβεί πριν. Ο Μεσαίωνας μας επισκέπτεται ξανά.

Πνευματικός Πόλεμος

Ως Πνευματικοί Πολεμιστές πρέπει να είμαστε αρκετά ώριμοι για να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ερπετά και οι ακόλουθοί τους γνωρίζουν τις αδυναμίες και τα τρωτά μας καλύτερα από ό, τι εμείς οι ίδιοι. Πολλοί απαχθέντες, δεν έχει σημασία πόσο μεταφυσικά προσανατολισμένοι  είναι, πρέπει να υπομείνουν τεράστια δυστυχία στη ζωή τους. Οι απαχθέντες συνήθως αντιμετωπίζουν το ένα συναισθηματικό ή ψυχολογικό τραύμα μετά το άλλο χωρίς ποτέ να συνειδητοποιήσουν, έστω για μια στιγμή, πως ένα μεγάλο μέρος της αρνητικότητας στη ζωή τους έχει επιβληθεί εξωτερικά.
Μηχανισμοί σκανδάλης έχουν προγραμματιστεί στους απαχθέντες για να τους αποσπούν την προσοχή από την δική τους αλήθεια απέναντι στα ερπετά και τους άλλους σκοτεινούς θεούς αυτού του κόσμου. Ομοίως ορισμένα άτομα αποστέλλονται στη ζωή μας ειδικά για να σπείρουν σύγχυση και διχόνοια. Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για το ποιος ή τι θα επιτρέψουμε στα βιώματά μας.
Υπάρχει μια θεμελιώδης αποκρυφιστική βάση για πολλά από τα φαινόμενα απαγωγής .. Υπάρχουν πτυχές αυτού του φαινομένου που είναι πανομοιότυπες με την δαιμονική προσβολή και δαιμονική κατοχή, την μαγεία και τα μάγια.
Η συνεχιζόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων από την μια, υπό την Deep Black World of the Intelligence/Security apparatus και της κοινότητας Αεροδιαστημικής με μη-ανθρώπινη νοημοσύνη έχει μια αποκρυφιστική βάση η οποία ήταν χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια χρόνια στα σκαριά.Δεν υπάρχει τίποτα νέο για τους ανθρώπους που αλληλεπιδρούν με μη-ανθρώπους και εργάζονται για αυτούς.

Κάτω από την Εξουσία: Οικοδεσπότες Ερπετοειδών

Οι περισσότεροι απαχθέντες δεν γνωρίζουν καν ότι έχει συμβεί κατοχή και ότι ένας σημαντικός αριθμός των ατόμων που εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα UFO είναι κυριολεκτικά οικοδεσπότες εξωγήινων φορέων - ερπετών και άλλων κακόβουλων οντοτήτων. Αυτοί οι οικοδεσπότες διδάσκουν στο κοινό, γράφουν βιβλία και μιλούν στην εκπομπή του Art Bell

Γιατί, λοιπόν, ο μέσος όρος των απαχθέντων έχει άγνοια αυτού του πέμπτου στοιχείου που υπάρχει μέσα μας;

 Επειδή οι περισσότεροι απαχθέντες εξακολουθούν να ψάχνουν για την αλήθεια έξω από τον εαυτό τους και όχι μέσα τους. 

Όπως προαναφέρθηκε: Είμαστε τα προϊόντα μακροπρόθεσμης χειραγώγησης της γενετικής και ψυχικής μήτρας σχεδιασμένη να μας κρατάει ατομικά και συλλογικά σε κατάσταση υποδούλωσης απέναντι στους ερπετοειδείς και τους σκοτεινούς θεούς αυτού του κόσμου.

Αντιληπτικότητα και Ωριμότητα

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν μηχανισμοί σκανδάλης μέσα μας που είναι προγραμματισμένοι μέσα μας που έχουν δημιοργηθεί ακριβώςγια να μας κρατούν σε διαρκή δουλεία.

Είτε είστε ιδιαίτερα ευάλωτοι στο υπερβολικό φαγητό, στην κατάχρηση ουσιών (ιδίως μεταμφεταμίνης ή κρυσταλλικής μεταμφεταμίνης που είναι το ναρκωτικό που προτιμούν οι σκοτεινοί θεοί) στην ασυδοσία, στις έμμονες αγάπες κτλ. 

Όλα προέρχονται από την ίδια πηγή. Είναι όλα προβλέψιμα. 

Αυτό που είναι επίσης προβλέψιμο είναι ότι θα υπάρχουν «άνθρωποι» στη ζωή σας που θα σας χαρακτηρίζουν ως «φοβισμένα άτομα» και «πνευματικά καθυστερημένα" απλώς και μόνο επειδή έχετε την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό να θέλετε να ανακαλύψετε την αλήθεια των βιωμάτων σας. 

Μην ακούτε αυτά τα ανεμοδαρμένα φερέφωνα της Νέας Εποχής. 

Οι τελευταίοι είναι απλώς χρήσιμοι ηλίθιοι. Είναι μέλη του "Muppet Show" που προσπαθούν να σας κρατήσουν υπό τον έλεγχο της σκοτεινής πλευράς. 

Τώρα είναι η ώρα να διακηρύξουμε την προσωπική μας κυριαρχία και να αποτινάξουμε το ζυγό της πνευματικής υποδούλωσης και της κοσμικής υποτέλειας και να δώσουμε στα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας μια πιθανότητα να πολεμήσουν για να ξεφύγουν από αυτό το χάος.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
https://revealedtheninthwave.blogspot.com/
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Τα άγρια φαγώσιμα χόρτα της Ελλάδας!

Τα άγρια φαγώσιμα χόρτα της Ελλάδας!

Posted by ypotheto 
8b07b-xortafirst
Στην Ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν πολλά άγρια χόρτα που τρώγονται.
Πολλοί δεν τα γνωρίζουμε εκτός από ένα δυο είδη, που ίσως έχουμε ψωνίσει
για να φτιάξουμε χόρτα ή πίτες. Τα άγρια χόρτα που φυτρώνουν στους
αγρούς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες C, φλαβονοειδή,
πολυφαινόλες, ω-3 λιπαρά οξέα και σε α-λινολενικό οξύ, συστατικά που
συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού.
.
.
.
Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω μερικά για την πιο εύκολη αναγνώρισή, την αξιοποίηση και την χρήση τους.
Πολυετές φυτό που φτάνει πάνω από 1 μέτρο ύψος. Βρίσκεται αυτοφυές σε
όλες τις θερμές περιοχές της Ελλάδας. Μαζεύονται οι τρυφεροί βλαστοί, τα
φύλλα της και οι ανθοκεφαλές, την άνοιξη πριν ανθίσουν. Μαγειρεύονται
βραστές με άλλα λαχανικά ακόμα και με κρέας. Μαγειρεύονται ακόμα με αυγά
ομελέτα και μπορούν να γίνουν και τουρσί.
Αγριοζοχός (Πικρίθρα, Κουφολάχανο)-Urospermum picroides
Ετήσιο φυτό που φτάνει τα 20-50 εκατοστά. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους. Το σχήμα τους και οι
διαστάσεις των φύλων του δεν είναι σχεδόν ποτέ το ίδιο. Τα φύλλα του
είναι σκουροπράσινα οδοντωτά και μακριά με παχύ κόκκινο μίσχο και
κεντρικό νεύρο. Μαζεύεται από τις αρχές του χειμώνα μέχρι το τέλος της
άνοιξης. Η γεύση τους είναι λίγο πικρή και τρώγονται βραστά με μπόλικο
λεμόνι ή μαζί με αρνί ή κατσίκι.
Αντράκλα (Γλιστρίδα, τρέβα, χοιροβότανο) – Portulaca Oleracia
Ετήσιο φυτό που φτάνει τα 20 εκατοστά. Το συναντάμε σχεδόν παντού
σε ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους. Πολλαπλασιάζεται πολύ
εύκολα για αυτό θεωρείτε και ζιζάνιο. Τα φύλλα της είναι σκουρωπά
πράσινα, σαρκώδεις και παχιά. Λέγεται ότι αν μασήσεις μερικά φρέσκα
φύλλα και τα βάλεις κάτω από τη γλώσσα σου ξεδιψάς. Έχει πολύ βιταμίνη C
και σίδηρο και μια διατροφική έρευνα στην Κρήτη έδειξε ότι η κατανάλωσή
της, όπως και η τσουκνίδα βοηθάει την καρδιά. Μαζεύονται οι τρυφερές
κορφές τους από αρχή καλοκαιριού μέχρι το φθινόπωρο. Τρώγεται κυρίως ωμή
σε χωριάτικες σαλάτες και γίνεται ωραία και μαγειρευτό γιαχνί
κατσαρόλας. Γενικά μπορεί να αντικαταστήσει τα μαρούλια σαν πράσινο
λαχανικό, αλλά τρώγεται και μόνη της σαν σαλάτα με κρεμμύδια και ξύδι.Βλίτο (βλίστρος, γλίντρος, βλιταράκι) – Amaranth
Ετήσιο
φυτό που φτάνει τα 80 εκατοστά. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους. Αποτελεί μεγάλο ζιζάνιο στις
καλλιέργειες γιατί πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Ο σπόρος
του μπορεί να φυτρώσει και μετά από δέκα χρόνια. Μαζεύονται οι τρυφερές
κορφές τους από αρχή καλοκαιριού μέχρι το φθινόπωρο. Πρέπει να το
κλαδεύουμε συχνά για να πετάει από τα πλάγια πριν προλάβει να κάνει
σπόρους. Τρώγονται βραστά με ξύδι ή λεμόνι και σε συνδυασμό με σκόρδο ή
τσιγαριστά με διάφορα άλλα λαχανικά όπως οι κολοκυθοκορφάδες. Φτιάχνεται
μέχρι και γιαχνί με πατάτες και χρησιμοποιείτε και για πίτες μαζί με
άλλα χόρτα.Βολβοί-(Κουρκουτσέλια, κρεμμυδούλες, σκυλοκρέμμυδα)-Mouscari comosum
Πολυετή φυτά που φτάνουν τα 15 εκατοστά. Τα συναντάμε παντού σε
ακαλλιέργητους τόπους. Ανθίζουν από Φεβρουαρίου έως Μάρτιο. Τα βλαστάρια
με τα άνθη τους τρώγονται τσιγαριστά σε ομελέτες και οι βολβοί τους
μαζεύονται αργότερα και μαγειρεύονται βραστοί με λάδι και ξύδι ή
γίνονται τουρσί.
Βρούβες (Λαψάνες, αγριοόβρουβες, πικρόβρουβες)
Ετήσια φυτά που φτάνουν τα 60 εκατοστά Τα συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους. Τα φύλλα τους είναι πράσινα
μακριά.
Μαζεύονται τα φύλλα το χειμώνα για πίτες και τα λεγόμενα βρουβοβλάσταρα νωρίς την άνοιξη για βραστά με ξύδι ή λεμόνι.
Ζοχός (Τσόχος, Σφογκός)-Sonchus oleraceus
Ετήσιο φυτό που φτάνει τα 40-80 εκατοστά. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους. Τα φύλλα του είναι
ανοιχτοπράσινα οδοντωτά και περιέχουν γαλακτώδη χυμό. Μαζεύεται από τις
αρχές του φθινοπώρου μέχρι το τέλος της άνοιξης. Η γεύση τους είναι λίγο
γλυκιά και τρώγονται βραστά με μπόλικο λεμόνι και μπαίνουν και σε
χορτόπιτες μαζί με άλλα χόρτα και μυρωδικά.
Καλέντουλα-Calendula officinalis
Ετήσιο φυτό που φτάνει τα 50 εκατοστά Τη συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους τόπους. Μαζεύονται τα πέταλα από τα άνθη της, από το
χειμώνα έως την άνοιξη που ανθίζει. Χρησιμοποιείτε σε δερματικές
παθήσεις και σε φαγητά για να δίνει κίτρινο χρώμα και άρωμα.
Καλόγερος (περδικονύχι, χτενάκι, βελονιά, πιρουνάκι)-Erodium cicutarium
Ετήσιο
φυτό που φτάνει τα 60 εκατοστά Το συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους. Μαζεύεται τρυφερός τον
χειμώνα μέχρι την άνοιξη πριν ανθίσει.Χρησιμοποιείτε κυρίως σε πίτες
αλλά και σε ομελέτες με λαχανικά.
Κάπαρη-Capparis spinosa
Πολυετές φυτό που φυτρώνει σε όλη την Ελλάδα. Ανθίζει το καλοκαίρι και
από αυτή μαζεύονται τα μπουμπούκια της πριν ανθίσουν. Ξεπικρίζονται σε
νερό και διατηρούνται σε άλμη ή ξύδι αναλόγως πως τα θέλουμε.
Χρησιμοποιείτε σε τουρσιά και σαλάτες.
Διετές φυτό που μπορεί να φτάσει το 1 μέτρο ύψος. Φυτρώνει παντού και
είναι εξαπλωμένο σε όλη την Ελλάδα. Τα φύλλα και τα βλαστάρια του
βράζονται και τρώγονται μόνα τους ή με άλλα χόρτα, όπως και του ήμερου
(είναι και αντικαρκινικά). Χρησιμοποιούνται ακόμα σε χορτόπιτες για να
δώσουν άρωμα(μυρίζουν περίπου σαν τον μαϊντανό). Φυσικά τρώγεται και η
ρίζα του όπως και του απλού καρότου.
Καυκαλήθρα (Μοσχολάχανο, καυκαλίδα)-Tordylium apulum
Ετήσιο φυτό που φτάνει τα 20 εκατοστά Τη συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους τόπους. Μαζεύονται τα φύλλα και οι τρυφερές κορφές της
από το χειμώνα έως την άνοιξη που ανθίζει. Τη χρησιμοποιούμε κυρίως σε
πίτες αλλά και σαν μυρωδικό σε φασολάδες και σάλτσες.
Λάπαθο(Λάπατο, ξυνολάπατο, ξινήθρα)-Rumex
Ετήσιο
φυτό που φτάνει τα 50 εκατοστά. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους τόπους. Έχει γύρω στα 5 είδη πολύ διαδεδομένα στην
Ελλάδα.
Τα φύλλα του είναι σκουροπράσινα και έχουν μια ελαφριά ξινή γεύση.
Μαζεύεται από τις αρχές του φθινοπώρου μέχρι το τέλος την άνοιξη. Το
χρησιμοποιούμε κυρίως σε πίτες αλλά και σαν λαχανικό με κρέας.
Μάραθος (Μάλαθρο, Φινόκιο)-Foeniculum vulgare
Πολυετές φυτό που φτάνει τα δύο μέτρα. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους τόπους. Μαζεύονται τα φρέσκα φύλλα από το χειμώνα έως το
τέλος της άνοιξης. Το χρησιμοποιούμε σε λαχανόπιτες αλλά και σαν
μυρωδικό σε φρέσκιες σαλάτες και σάλτσες.
Μολόχα-Malva sp.
Ετήσιο
φυτό που φτάνει τα 90 εκατοστά. Τη συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους τόπους. Μαζεύονται τα φύλλα και οι τρυφερές κορφές της
από το χειμώνα έως την άνοιξη που ανθίζει. Τα φύλλα τρώγονται βραστά με
άλλα χόρτα, ή γίνονται ντολμαδάκια.Μπόραγκο-Borago officinalis
Ετήσιο φυτό που φτάνει τα 40 εκατοστά. Τα συναντάμε παντού σε
ακαλλιέργητους αλλά και καλλιεργημένους τόπους. Φυτρώνει από μόνο του
στην νότια Ευρώπη. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε όλους τους τύπους εδάφους
ακόμα και σε γλάστρες. Ανθίζει από την άνοιξη έως το καλοκαίρι. Τα άνθη
και τα φύλλα του τρώγονται σε σαλάτες και δίνουν μια δροσερή γεύση απαλή
σαν του αγγουριού. Είναι φαρμακευτικό αλλά και μελισσοκομικό φυτό.
Προφυλάξεις: Τα φύλλα του αλλά όχι τα άνθη του, περιέχουν μικρές
ποσότητες αλκαλοειδών που μπορούν να βλάψουν το συκώτι αν φαγωθούν σε
μεγάλες ποσότητες. Όσοι έχουν προβλήματα συκωτιού θα πρέπει να το
αποφεύγουν.
Μυρώνι (Κτενόχορτο της Αφροδίτης)-Scandix pectin veneris
Ετήσιο φυτό που φτάνει τα 20 εκατοστά. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους τόπους. Μαζεύονται τα φύλλα από το χειμώνα έως την άνοιξη
που ανθίζει. Το χρησιμοποιούμε κυρίως σε πίτες αλλά και σαν μυρωδικό σε
φρέσκιες σαλάτες και σάλτσες.
Ξινήθρα- Oxalys acetosella/ Oxalys pes‐caprae (ξινήθρα με διπλά άνθη)
Τη
ξινήθρα τη συναντάμε παντού, γιατί εξαπλώνεται πολύ εύκολα και μπορεί
να γίνει ενοχλητικό ζιζάνιο. Περιέχει καλιούχο οξαλικό άλας και μπορεί
να αποβεί δηλητηριώδης αν φαγωθεί σε μεγάλη ποσότητα. Χρησιμοποιείτε σε
σούπες, σάλτσες και λαχανόπιτες σε μικρές ποσότητες, για να δώσει ξινή
γεύση.
Παπαρούνα-Papaver rhoeas
Ετήσιο
φυτό που φτάνει τα 30-60 εκατοστά। Τη συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους τόπους. Τα φύλλα της είναι ανοιχτοπράσινα Μαζεύεται
ολόκληρη από το χειμώνα έως την άνοιξη πριν ανθίσει. Τη χρησιμοποιούμε
κυρίως σε λαχανόπιτες μαζί με άλλα χόρτα ή και βραστή σαλάτα.Πετρομάρουλο (Αγριομάρουλο)-Lactuca serriola
Διετές
φυτό που μπορεί να φτάσει το 1 μέτρο. Φυτρώνει παντού σε όλες τις
περιοχές της Ελλάδας. Έχει χοντρό κεντρικό βλαστό με αγκάθια. Οι βλαστοί
και τα φύλλα του περιέχουν γαλακτώδη χυμό, ο οποίος είναι ηρεμιστικός
και φτιάχνει την διάθεση.Το ώριμο μεγάλο φυτό είναι ελαφρώς τοξικό. Τα τρυφερά φύλλα του όταν
είναι ακόμα μικρό, βράζονται και τρώγονται μόνα τους ή με άλλα χόρτα.
Ραδίκια άγρια (Πικροράδικο, πικραλίδα)-Cichorium intybus
Πολυετή φυτά που φτάνουν ένα μέτρο. Τα συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους τόπους. Μαζεύονται από το φθινόπωρο με τις πρώτες βροχές
έως την άνοιξη.Βράζονται και τρώγονται με λαδολέμονο ή μαγειρεμένα με
κρέας.
Ρόκα (Αζούματο)-Eruca sativa
Ετήσιο φυτό που φτάνει τα 60-80 εκατοστά। Τη συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους. Τα φύλλα της είναι πράσινα
και ο μίσχος της μακρύς και λευκός. Μαζεύονται τα φύλλα και οι τρυφερές
κορφές της όλες τις εποχές του χρόνου. Ανθίζει από άνοιξη μέχρι και το
καλοκαίρι. Τα άνθη της προσελκύουν τις μέλισσες. Κόβουμε συχνά τα φύλλα
της για να εμποδίσουμε την ανθοφορία. Τρώγεται σκέτη σαν ξιδάτη σαλάτα ή
με μαρούλι, λάχανο, ντομάτα.
Σέσκουλο (Σέσκλο, γλυκορίζι)-Beta vulgaris
Πολυετές φυτό που φτάνει μέχρι τα 50-60 εκατοστά. Το συναντάμε σχεδόν
παντού σε ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους. Τα φύλλα τους είναι
σκουροπράσινα γυαλιστερά και το νεύρο τους λευκό και χοντρό.
Καλλιεργείτε και γι αυτό μαζεύεται, άνοιξη και φθινόπωρο. Η γεύση τους
είναι λίγο γλυκιά και τα φύλλα τρώγονται βραστά κοκκινιστά, ή γίνονται
ντολμαδάκια και μπαίνουν και σε χορτόπιτες μαζί με άλλα χόρτα και
μυρωδικά
Σινάπι
Ετήσιο φυτό που φτάνει τα 60-80 εκατοστά. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους. Τα φύλλα του είναι πράσινα
ανοιχτά.
Μαζεύονται τα φύλλα το χειμώνα για πίτες ή βραστά με ξύδι. Από το μαύρο σινάπι παράγεται η μουστάρδα.
Σκόλυμος (σκολιάμπρι, σκόλιαντρος, σκόλυμος, ασπράγκαθο)-Scolymus hispanicus
Ο
σκόλυμος είναι πολυετής φυτό, που μπορεί να φτάσει το 1 μέτρο. Έχει
βαθιά χοντρή ρίζα και χοντρό κεντρικό βλαστό. Ανθίζει το καλοκαίρι και
το βρίσκουμε παντού σε όλη την Ελλάδα. Τρώγονται τα τρυφερά φύλλα του το
χειμώνα και την άνοιξη, βραστά όπως τα χόρτα μόνα τους ή με μυρωδικά.
Το Φθινόπωρο μπορούμε να μαζέψουμε και να φάμε και τις ρίζες του
βραστές.
Σκόρδο άγριο-Allium sativum
Πολυετές φυτό που φτάνει τα 60 εκατοστά. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους τόπους. Μαζεύετε ολόκληρο από το χειμώνα έως το τέλος της
άνοιξης. Το χρησιμοποιούμε σε λαχανόπιτες αλλά και σαν μυρωδικό σε
φρέσκιες σαλάτες και σάλτσες.
Σπαράγγια/Οβριές-Asparagus
Πολυετές φυτά που φτάνουν το ενάμιση μέτρο. Τα συναντάμε σχεδόν παντού
σε ακαλλιέργητους τόπους και κυρίως κάτω από ακαλλιέργητες ελιές.
Μαζεύονται οι τρυφεροί βλαστοί τους, δηλαδή τα νέα βλαστάρια που
βγαίνουν από το Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο. Τρώγονται βραστά και πίνεται
και το ζουμί τους που είναι διουρητικό, και σε ομελέτες ή σε μακαρονάδες
με σάλτσα.
Στρύφνος (Στρύχνος, βρομόχορτο, αγριοντοματιά)-Solanum nigrum
Οικογένεια: Σολανίδη (Solanaceae).
Ετήσιο φυτό που φτάνει τα 60 εκατοστά. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους τόπους. Το φυτό κυρίως στους καρπούς του περιέχει
σολανίνη που είναι τοξική, αλλά με το βράσιμο γίνετε ακίνδυνη.Μαζεύονται
οι τρυφερές κορφές του όλο το καλοκαίρι. Το χρησιμοποιούμε κυρίως μαζί
με βραστά τσιγαριστά λαχανικά, όπως τα βλίτα, τα φασόλια και τα
κολοκυθάκια.
Ταράξακον το φαρμακευτικόν(Αγριοράδικο, πικραλίδα)-Taraxacum officinale
Οικογένεια: Σύνθετα (Compositae).
Πολυετές αυτοφυές φυτό που φυτρώνει σε όλο τον κόσμο και φτάνει τα 25
εκατοστά ύψος. Το συναντάμε σε ακαλλιέργητους τόπους και σε χωράφια σαν
ζιζάνιο. Πολλαπλασιάζετε εύκολα από τους σπόρους του την άνοιξη. Τα
φύλλα του είναι οδοντωτά, ανόμοια μεταξύ τους και μικρότερα από το κοινό
ραδίκι cichorium. Τα άνθη του ξεπετάγονται από μικρούς βλαστούς από τη
βάση του φυτού είναι μικρά, οδοντωτά και έχουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα
αγριοράδικα μαζεύονται από τον χειμώνα μέχρι την άνοιξη και τρώγονται
ωμά σε σαλάτες ή βραστά, σκέτα ή με κρέας . Ακόμη τα φύλλα του μπορούν
να χρησιμοποιηθούν σε λαχανόπιτες μαζί με άλλα χόρτα.
Τέλος το taraxacum είναι ισχυρό διουρητικό και μειώνει την ποσότητα των
υγρών μέσα στο σώμα, αλλά αντίθετα με τα άλλα διουρητικά που προκαλούν
απώλεια καλίου, τα φύλλα του περιέχουν μεγάλες ποσότητες καλίου που τις
παρέχουν στον οργανισμό. Η ρίζα και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για
την πρόληψη αλλά και την καταπολέμηση της πέτρας στη χολή.
Τσουκνίδα-Urtica dioica
Ετήσιο φυτό που φτάνει τα 80 εκατοστά. Τη συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους. Μαζεύονται τα νέα φύλλα το
χειμώνα μέχρι την άνοιξη πριν ανθίσει για πίτες ή τσιγαριστά .
Χοιροβότανο
Ετήσιο φυτό που φτάνει τα 20 εκατοστά. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε
ακαλλιέργητους τόπους. Τα φύλλα του είναι σκούρα πράσινα
χνουδωτά.Μαζεύεται το χειμώνα μέχρι την άνοιξη για βραστά μόνο του ή με
άλλα χόρτα.Χρησιμοποιείτε και για πίτες μαζί με άλλα χόρτα.
https://olympia.gr/

Και μια μεγάλη αλήθεια… οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν

  Και μια μεγάλη αλήθεια…  οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν – Joanna Sou – GynaikaEimai 15 Ιανουαρίου 2025 «Αν δεν φτιάξεις αυτά τα δύο πρ...