Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ανθρώπινη πτήση με wingsuit, ζώντας στα άκρα

Ανθρώπινη πτήση με wingsuit, ζώντας στα άκρα

Η πτήση με Wingsuit είναι ένα άθλημα πτήσης του ανθρώπινου σώματος στον αέρα με χρήση μιας ειδικής στολής, που ονομάζεται wingsuit. Η στολή μεγαλώνει την επιφάνεια του ανθρώπινου σώματος για να αυξηθεί σημαντικά η άντωση. Το wingsuit αναπτύχθηκε στα τέλη του 1990 και ενώνει με ύφασμα την επιφάνεια μεταξύ των ποδιών και κάτω από τα χέρια. Μια πτήση wingsuit τελειώνει με ένα άνοιγμα αλεξίπτωτου. Έτσι, ένα wingsuit μπορεί να πετάξει από οποιοδήποτε σημείο που παρέχει επαρκές ύψος για να γλιστρά μέσα στον αέρα.
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τον Jeb Corliss ο οποίος από την παιδική ηλικία είχε χαρακτηριστεί από την περιπέτεια, το φλερτ με τον κίνδυνο και τον έλεγχο του φόβου του. Ήδη από τα 6 του χρόνια παρατηρούσε τα πουλιά που πετάνε και πίστευε ότι κάποια μέρα θα κάνει και αυτός το ίδιο, παρόλο που του εξηγούσαν ότι αυτό είναι αδύνατο.
Όταν έκλεισε τα 18, ο Corliss άρχισε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο στο πλαίσιο της προετοιμασίας για BASE jumping. Τέσσερα χρόνια αργότερα, αφού ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα κατάρτισης, έκανε το πρώτο του άλμα από μια γέφυρα στη Βόρεια Καλιφόρνια. Με το άλμα αυτό ο Corliss ανακάλυψε τη χαρά και το σκοπό της ζωής του. Έχει κάνει άλματα με αλεξίπτωτο από τον πύργο του Eiffel, την Golden Gate Bridge, στους καταρράκτες Angel Falls στη Βενεζουέλα, στους Petronas Towers στην Kuala Lumpur,στη Μαλαισία, και σε μια σπηλιά μέσου βάθους στην Κίνα.
Ο Jeb, όμως, αφού άρχισε την ανθρώπινη πτήση με wingsuit, έχει αφιερώσει τη ζωή του σ’ αυτό και έτσι κατάφερε να κάνει το αδύνατο, πετώντας ελάχιστα πάνω από βράχια και κορυφογραμμές. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς BASE-jumpers και πιλότους wingsuit και έχει γίνει θέμα σε πολλά διάσημα έντυπα και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως: The New York Times, Outside, Popular Mechanics, Smithsonian Air & Space, Men’s Journal, Rolling Stone και 60 Minutes in Australia, ESPN’s E:60, Today, The Colbert Report, Good Morning America.
Οι προκλήσεις για αυτόν δεν σταματούν εδώ, αφού πλέον προετοιμάζεται για κάτι φοβερά δύσκολο και επικίνδυνο, να πέσει από ελικόπτερο με στολή wingsuit και να προσγειωθεί χωρίς αλεξίπτωτο.
Προς το παρόν δείτε μία από τις τελευταίες πτήσεις του.
Για καλύτερη παρακολούθηση βάλτε το βίντεο σε πλήρη οθόνη και στη μέγιστη ποιότητα.
Πηγές: jebcorliss.net/
https://ethernews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μαγνησία: Καταδικαστική απόφαση – Ψαράς ανέσυρε νεκρό αγνοούμενο δύτη και τον ξανά έριξε στην θάλασσα

  Μαγνησία: Καταδικαστική απόφαση – Ψαράς ανέσυρε νεκρό αγνοούμενο δύτη και τον ξανά έριξε στην θάλασσα ΜΑΡΙΑΡΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ/THENEWSPAP...