Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ -- ΤΙ ΝΑΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ--

Προβλήματα υγείας από τη μη σωστή χρήση του κλιματιστικού: Τι να προσέχετε


Με τον υδράργυρο να «χτυπάει» κόκκινο, η δροσιά του κλιματιστικού, εκτός από ανακούφιση είναι και απαραίτητη για πολλές ομάδες πολιτών με προβλήματα υγείας, ή με εξασθενημένο οργανισμό.
Air condition – Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη ή την μη-σωστή χρήση που κάνουμε πολλές φορές με τα κλιματιστικά, ή ακόμα και για την ελλιπή συντήρησή τους.
Έχει παρατηρηθεί από ιατρικές μελέτες, ότι αυξάνονται οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, μυών και αρθρώσεων σε ανθρώπους που ζουν, ή και εργάζονται σε χώρους με κλιματισμό.
Συγκεκριμένα, αύξηση της νοσηρότητας κατά τους μήνες που γίνεται μεγαλύτερη χρήση των κλιματιστικών, καταγράφηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με πρώτες αιτίες νοσηρότητας την πνευμονία, το άσθμα και την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), ακολουθούμενες από τα καρδιαγγειακά και τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα υγείας στην Ελλάδα με τα οικιακά κλιματιστικά είναι:
Η φαρυγγίτιδα (επίμονη που κρατεί 2 εβδομάδες)
Η ρινίτιδα, λόγω ξηρότητας των βλεννογόνων από τον αέρα που ανακυκλώνεται με το κλιματιστικό
Ο πονοκέφαλος
Η ψύξη μυών
Η επιδείνωση αρθρίτιδας ή νευρίτιδας
Η ξηρότητα δέρματος και η εμφάνιση δερματοπαθειών
Η εμφάνιση αλλεργιών από μύκητες και σκόνη από τα φίλτρα του κλιματιστικού
Η ξηροφθαλμία
Η επιπεφυκίτιδα
Επίσης, από κλιματιστικά σε νοσοκομεία, ξενοδοχεία και χώρους εργασίας, λόγω κακής συντήρησης των συστημάτων αποθήκευσης και μεταφοράς του νερού στον κλιματισμό, μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια που προκαλούν μια επικίνδυνη πνευμονία από το μικρόβιο Legionela (νόσος των Λεγεωνάριων).
Tι πρέπει να κάνουμε, ώστε η χρήση των κλιματιστικών να μην έχει επιπτώσεις στην υγεία μας:
Σωστή συντήρηση κλιματιστικών
Καθαρισμός φίλτρων σε τακτά χρονικά διαστήματα
Ρύθμιση σε 25 βαθμούς Κελσίου (ιδανικές συνθήκες θερμοκρασία 25-26 βαθμούς Κελσίου και 65% υγρασία)
Συχνός αερισμός του χώρου (π.χ. λίγο ανοικτό το παράθυρο συνεχώς)
Όχι απότομες εναλλαγές κρύο – ζεστό και αντίστροφα
Τέλος, αφενός δεν βάζουμε το air condition σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και αφετέρου το σβήνουμε 20 λεπτά πριν βγούμε από το σπίτι ή το αυτοκίνητο, ώστε να προσαρμοστεί ο οργανισμός στην μεταβολή της θερμοκρασίας.
Νόσος των Λεγεωνάριων από τα κλιματιστικά: Αυτά είναι τα συμπτώματα
Η νόσος των λεγεωνάριων είναι μια σοβαρή μορφή πνευμονίας. Μια εκτεταμένη φλεγμονή των πνευμόνων που προκαλείται συνήθως από μόλυνση με ένα βακτήριο γνωστό legionella.
Δεν είναι μεταδοτική ασθένεια η νόσος των Λεγεωνάριων από άτομο σε άτομο μέσω της επαφής. Αντ’ αυτού, οι περισσότεροι άνθρωποι κολλούν τη νόσο από την εισπνοή των βακτηρίων. Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, οι καπνιστές και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην ασθένεια των λεγεωνάριων.
Το βακτήριο της νόσου των λεγεωνάριων προκαλεί επίσης τον πυρετό τύπου Pontiac, μια ηπιότερη ασθένεια που μοιάζει με γρίπη. Χωριστά ή από κοινού, οι δύο ασθένειες ονομάζονται απλά ως “νόσος των λεγεωνάριων”. Ο πυρετός Pontiac συνήθως φεύγει από μόνος του, αλλά αν αφεθεί χωρίς καμία ιατρική θεραπεία, η νόσος των λεγεωνάριων μπορεί να αποβεί θανατηφόρα.
Παρά το γεγονός ότι η έγκαιρη θεραπεία με αντιβιοτικά συνήθως θεραπεύει τη νόσο, μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά τη θεραπεία.
Συμπτώματα
Η νόσος των Λεγεωνάριων από τα κλιματιστικά αναπτύσσεται συνήθως 2 έως 10 ημέρες μετά την έκθεση του ατόμου στο βακτήριο legionella. Τις περισσότερες φορές ξεκινάει με τα ακόλουθα συμπτώματα:
Πονοκέφαλος
Μυϊκός πόνος
Ρίγη
Πυρετός που μπορεί να φτάσει τους 40°C και παραπάνω
Μέχρι τη δεύτερη ή την τρίτη μέρα, ο ασθενής θα αναπτύξει και άλλα συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν:
Βήχας, ο οποίος μπορεί να έχει και βλέννα και, μερικές φορές, αίμα
Δύσπνοια
Πόνος στο στήθος
Συμπτώματα στο γαστρεντερικό σύστημα, όπως ναυτία, έμετος και διάρροια
Σύγχυση, ή άλλες ψυχικές αλλαγές
Αν και η νόσος των λεγεωνάριων από τα κλιματιστικά προσβάλλει κυρίως τους πνεύμονες, μπορεί να προκαλέσει περιστασιακά μολύνσεις σε πληγές και σε άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς.
Μια ήπια μορφή της νόσου των λεγεωνάριων, γνωστή ως πυρετός Pontiac, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους. Ωστόσο, ο πυρετός τύπου Pontiac δεν μολύνει τους πνεύμονες σας και τα συμπτώματα συνήθως εξαφανίζονται μέσα σε δύο έως πέντε ημέρες.
https://ellas2.wordpress.com/

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Η εξέλιξη του πληθυσμού της γης και ο ελληνισμός

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, αν η γονιμότητα παρέμενε στα επίπεδα του 1995, ο πληθυσμός της γης το 2150 θα ήταν 256 δισεκατομμύρια. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Απλά δεν μπορεί να επιβιώσουν ούτε οι άνθρωποι, ούτε τα ζώα, ούτε και ο πλανήτης, όπως τον ξέρουμε, λόγω του «καρκινώματος» της ανθρώπινης αύξησης.

Το πρόβλημα αυτό ελέγχεται προφανώς με τέσσερις τρόπους: 
1) Έλεγχο των γεννήσεων, 
2) πολύνεκρους τοπικούς και παγκόσμιους πολέμους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, 
3) στοχευμένες τεχνητές ή φυσικές εξαπλώσεις θανατηφόρων ιών (η πανώλη και διάφορες άλλες ασθένειες και λοιμοί ανέκοψαν αρκετές φορές την αύξηση του πληθυσμού) και 
4) έντονες χρεοκοπίες κρατών και οικονομικές κρίσεις για δημιουργία υπογεννητικότητας. Η παγκόσμια ολιγαρχία και οι κυβερνήσεις σοβαρών κρατών, κάνουν φυσικά τους προγραμματισμούς τους και τα πειραματικά μοντέλα τους για το επερχόμενο αδιαχώρητο στον πλανήτη.

Σύμφωνα και πάλι με τα υπάρχοντα μαθηματικά μοντέλα, ο πληθυσμός της γης από το 70.000 πΧ μέχρι την ανακάλυψη της καλλιέργειας ήταν περίπου ένα εκατομμύριο, για να φτάσει το 1804, δηλαδή 17 χρόνια πριν την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, στο ένα δισεκατομμύριο. Διπλασιάστηκε στα επόμενα 123 χρόνια, για να φτάσει στα 2 δισεκατομμύρια το 1927. 

Στη συνέχεια τριπλασιάστηκε σε μόλις 33 χρόνια για να φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια το 1960. Τετραπλασιάστηκε δε σε μόλις 14 χρόνια, δηλαδή έφτασε τα 4 δισεκατομμύρια το 1974 και σε 5 δισεκατομμύρια στα επόμενα 13 χρόνια, δηλαδή το 1987. Από εκεί και έπειτα ο πληθυσμός της γης αυξάνεται κατά ένα δισεκατομμύριο ανά 12 χρόνια. Σήμερα δε είναι 7,35 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφών των ΗΠΑ (USA Census Bureau).

Η πρόβλεψη του ΟΗΕ μας λέει ότι ο πληθυσμός της γης θα κλείσει το 2017 στα 7,55 δισεκατομμύρια, το 2021 (200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση) οκταπλασιασμένος στα 8 δισεκατομμύρια περίπου, το 2060 θα είναι 10 δισεκατομμύρια και το 2100 θα είναι περίπου 11,2 δισεκατομμύρια.

Οι Έλληνες κατά το 1821 ήταν 938.765 και στην απογραφή του Καποδίστρια του 1828 βρέθηκαν 753.400. Δηλαδή χάθηκαν στον αγώνα 185.365 Έλληνες ή το 20% του πληθυσμού για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Το 1848 ο ελληνικός πληθυσμός ανήλθε σε 986.731. Το 1870 ανήλθε σε 1.457.894. Το 1907 ανήλθε σε 2.631.952. Το 1920 και με τις συνεχείς προσαρτήσεις εδαφών ανήλθε σε 5.016.889. Το 1940 ανήλθε σε 7.344.860. Το 1951 σε 7.632.801. Το 1961 σε 8.388.553. Το 1981 σε 9.740.417. Το 1991 σε 10.259.900. Το 2001 σε 10.964.020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΤΑΤ η απογραφή του 2011 έδειξε ότι ο νόμιμος πληθυσμός της Ελλάδας είναι 9.904.286 και ο μόνιμος πληθυσμός 10.816.286.


Το 2016, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της συρρίκνωσης του ελληνισμού. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΟΗΕ ο πληθυσμός της Ελλάδας θα συρρικνωθεί το 2100 σε 7,42 εκατομμύρια, δηλαδή στα επίπεδα του 1940 και αυτό το νούμερο προσωπικά το βλέπω πολύ αισιόδοξο.

Η κοινοβουλευτική αριστερά συμφώνησε πρωτογενή πλεονάσματα 2+% μέχρι το 2060 και ανάλογη επιτροπεία. Το 2060, ο πληθυσμός της γης θα είναι 10 δισεκατομμύρια και ο ελληνικός κοντά στα 8 μόλις εκατομμύρια. Και αυτό είναι αισιόδοξο, αν και εφόσον καταφέρουν να αντέξουν οι Έλληνες τόσο τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Με λίγα λόγια, το 2100, μπροστά σε έναν παγκόσμιο πληθυσμό που θα τρέχει προς τα 12 δισεκατομμύρια, μπορεί και πολύ πιο πάνω και με μια Τουρκία απέναντι που θα έχει ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια, ο ελληνισμός θα έχει υποχωρήσει και θα είναι πλέον μια ασήμαντη κουκίδα στον παγκόσμιο δημογραφικό χάρτη.

Ό,τι είναι να κάνουμε πρέπει να το κάνουμε τώρα. Διαφορετικά η δική μας γενιά, στα χέρια της οποία άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της μείωσης του πληθυσμού, θα είναι ο καταστροφέας του ελληνισμού και θα μνημονεύεται στα ιστορικά συγγράμματα ως παράδειγμα φοβισμένης κοινωνίας προς αποφυγή.

ΥΓ. Φυσικά μπορεί να υπάρξει και ο αντίλογος, ότι δηλαδή ας μειωνόμαστε για να επιβιώσει ο πλανήτης, αρχίζοντας από εμάς τους Έλληνες. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και αυτός ο αντίλογος. Όλα είναι πιθανά πια να ακουστούν στην κατοχική Ελλάδα των μνημονίων. 

http://koukfamily.blogspot.gr/

πηγή

ΤΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

                    Το ελάττωμα του Έλληνα.

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης. 

Λέγεται συχνά ότι το ιστορικό ελάττωμα του Έλληνα είνα η διχόνοια. Στη σύγχρονη ιστορική συγκυρία ορσιμένοι προσθέτουν τη ροπή στη συνομωσιολογία και τα βεβιασμένα συμπεράσματα στα οποία βασίζεται. Επιχειρώντας να ανιχνεύσω μία κοινή βάση, ένα εφαλτήριο από το οποίο τροφοδοτούνται τα αρνητικά στοιχεία του συλλογικού μας χαρακτήρα, ανεξάρτητα από επίπεδο μόρφωσης ή νόησης, καταλήγω στο ότι ότι μία απαραίτητη προϋπόθεση για αυτά είναι η υπερβολική ταχύτητα της σκέψης, όταν ξεπερνά, κατά πολύ, την ροή των πραγμάτων και τα υπερβαίνει σε βαθμό διαστρεβλωτικό για την πραγματικότητα. 

Θα ξεκινήσω με ένα παράδειγμα. Γνωρίζει κάποιος έναν άνθρωπο μέσω κοινού φίλου και το πρώτο θέμα συζήτησης μετά τις συστάσεις είναι η οικονομική κρίση. Αμέσως μετά την πρώτη πολύ σύντομη φράση τοποθέτησης, η απάντηση από τον άγνωστο -ουσιαστικά- συνομιλητή είναι «σίγουρα, εργάζεσαι με μπλοκάκι». Έμφαση στο «σίγουρα». Μετά την άμεση αρνητική απόκριση, ήρθε το δεύτερο συμπέρασμα: «τότε είσαι ελεύθερος επαγγελματίας». Πάλι αρνητική απάντηση. 

Γιατί αυτή η βία; Η βία δηλαδή από τις πρώτες κι όλας λέξεις να κατηγοριοποιηθεί ο συνομιλητής· η αντοχή μόλις ολίγων δευτερολέπτων να αφιερώνεται στην πραγματική ανάγνωση του περιεχομένου, όχι ως αυτοσκοπός, αλλά μόνο ως δεδομένα με σκοπό να εισαχθεί σε ένα «κουτάκι», ώστε να «γνωρίσουμε» αυτομάτως όχι το πρόσωπο, αλλά όλες τις υπόλοιπες απόψεις του και να απαντήσουμε, ενδεχομένως, με φράσεις όπως «εσείς οι …» και «ξέρουμε τώρα…», εκτός βέβαια αν τοποθοτηθεί στο ίδιο στρατόπεδο. 

Δεν ενδιαφέρει τι λέει κανείς, ούτε καν ποιος το λέει, αλλά περισσότερο για ποιον λόγο το λέει, ποιο συμφέρον κρύβει, τι ρόλο παίζει, τι θέλει να πετύχει. Έτσι γεννάται η καχυποψία και κατόπιν η διχόνοια. Η κατηγοριοποίηση αυτή μπορεί να είναι και τελεσίδικη, για πρόσωπα περισσότερο γνωστά μας με το σκεπτικό «Ο τάδε πήρε την δείνα θέση τότε, άρα δεν μπορεί παρά να πιστεύει αυτά ή εκείνα σήμερα, διότι αυτά λένε οι υπόλοιποι». Αφαιρούνται λοιπόν τα χρώματα και ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο ασπρόμαυρος. 

Το ίδιο συμβαίνει και με τα γεγονότα. Αντίστοιχη βία να ενταχθούν αυτομάτως σε ένα προκατασκευασμένο μακροσκοπικό πλαίσιο ερμηνείας του κόσμου. Καμία διάθεση να παραμείνει μία είδηση, μία πληροφορία, ορφανή, μετέωρη, ώστε να αναζητηθούν πιθανές ερμηνείες αργότερα, όταν ίσως αποκτήσουμε ευρύτερη οπτική, ή και ποτέ, διότι δεν υπάρχει λόγος να μπορούμε να εξηγούμε τα πάντα. Όχι, πρέπει αμέσως να επιβεβαιωθούν οι πρότερες πεποιθήσεις μας. Ο κόπος για να εκπονηθεί το σχέδιο που απορρέει από όλα αυτά, δεν λαμβάνεται υπόψιν. 

Λέγεται ότι τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα είναι συνήθως τα ίδια με τα θετικά του στοιχεία, όμως δοσμένα σε υπερβολικό βαθμό. Η ταχύτητα της σκέψης είναι θετικό χαρακτηριστικό, διότι χωρίς αυτήν δεν μπορεί να προχωρήσει η αέναη θεώρηση των πραγμάτων από εναλλακτικές γωνίες. Συσχετίζεται και με τη νοημοσύνη να σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή πώς βλέπει το ίδιο φαινόμενο κάποιος άλλος, με άλλες αξίες, άλλες προσλαμβάνουσες ή έστω άλλη οπτική γωνία. Αποτελεί πτώσητης ικανότητας, να διοχετεύεται στο να τρέχει η σκέψη σε συμπεράσματα με ιλλιγγιώδη ταχύτητα , αντί να περιστρέφεται ψύχραιμα και κυκλικά ώστε να αντιληφθεί τον κόσμο καλύτερα. Μία θεωρία που απλώς «σώζει τα φαινόμενα» δεν είναι απαραίτητα απόλυτη ή ορθή.

Δημοσιεύθηκε στην Εστία 27-06-2017


http://koukfamily.blogspot.gr/

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΥΟ

Θα άφηνες την πόρτα του σπιτιού σου ανοιχτή ; Αν όχι , τότε γιατί δεν προσέχεις στο διαδίκτυο ;

Θα άφηνες ποτέ την πόρτα του σπιτιού σου ανοιχτή ; Αν όχι , τότε γιατί δεν προσέχεις στο διαδίκτυο ;
Με αφορμή τα όσα γίνονται από την εξάπλωση των ransomware ιών τους τελευταίους μήνες αλλά και διάφορες ιστορίες στο διαδίκτυο σχετικά με την έλλειψη παιδείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρωτηθήκαμε  αν πραγματικά είμαστε έτοιμοι για την εποχή που έρχεται και σίγουρα δεν θα είναι εύκολη.
Από την μια, η έκθεση στα social media και η έλλειψη παιδείας πάνω στη χρήση τους ιδίως για τους νέους έχουν αυξήσει κινδύνους διαφόρων ειδών, ψυχολογικούς, σωματικούς ακόμα και εγκληματικούς. Τους ψυχολογικούς φαντάζομαστε όλοι τους αντιλαμβανόμαστε, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που λειτουργούν κέντρα απεξάρτησης από τα social media ενώ οι σωματικοί έγιναν πρόσφατα γνωστοί όταν ένα παιχνίδι προκλήσεων εξαπλώθηκε στο διαδίκτυο μέσω του facebook
Θα αναρωτιέστε πως συνδέονται τα social media με την εγκληματικότητα . Δεν ξέρουμε πραγματικά πόσες φορές έχουμε διαβάσει περιπτώσεις κλοπής επειδή κακοποιοί είδαν που είχε κάνει check in το θύμα, μακριά από το σπίτι του προφανώς. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι κίνδυνοι που μας διαφεύγουν, το ζήτημα όμως είναι απλό, πρέπει να προσέχουμε πριν πατήσουμε το κουμπί «Δημοσίευση» καθώς ότι ανεβάζουμε μένει για πάντα στο διαδίκτυο. Πρέπει επίσης σίγουρα να προσέχουμε τι μοιραζόμαστε με όσους «μας ακολουθούν» ή είναι «φίλοι μας», ποτέ δεν ξέρεις τι βλέπει κανείς για εμάς.
Από την άλλη η προστασία από κυβερνοεπιθέσεις. Πολλοί ρωτάνε «καλά, εμένα θα χτυπήσουν; Σιγά, τι έχω για να μου κλέψουν;». Και εκεί την πατάνε οι περισσότεροι, γιατί πρώτον από τη στιγμή που χρησιμοποιείς το διαδίκτυο και έχεις email και λογαριασμούς σε site και forum εκτίθεσαι ενώ χρησιμοποιώντας όλα αυτά κινδυνεύει ο υπολογιστής, το κινητό, το tablet σου κ.λπ.
Αρχικά πρέπει να μάθουμε να παίρνουμε backup, τι θα γίνει αν χάσεις φωτογραφίες ή αρχεία από τον υπολογιστή σου που δεν μπορείς να ξαναβρείς; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές  ή ακόμα και τα ίδια τα Windows έχουν επιλογή για backup και δεν είπαμε να στήσετε έναν NAS Server στο σπίτι αλλά και ένας εξωτερικός δίσκος κάνει μια χαρά τη δουλειά του.
Αγοράστε ένα Antivirus ή Internet Security, ότι πληρώνεις παίρνεις που λένε οπότε με τις δωρεάν εφαρμογές για προστασία που ενδεχομένως να χρησιμοποιούμε σίγουρα δεν είμαστε καλά προστατευμένοι. Τέλος, προσέξτε τι αρχεία ανοίγετε και από ποιους, αν δεν ξέρετε τον αποστολέα, αν δεν γνωρίζετε τι μπορεί να σας έχει στείλει κάποιος μην παίρνετε το ρίσκο να κάνετε κλικ, ή να ανοίξετε αρχεία, διαγράψτε αμέσως ύποπτες επικοινωνίες.
Και κάτι τελευταίο, έχει αποδειχθεί πως όλες οι κυβερνοεπιθέσεις ξεκινούν από την χρήση αδύναμων κωδικών. Κι όμως, αν χρησιμοποιείς το όνομά σου, την ημερομηνία γέννησής σου, την πινακίδα ή το τηλέφωνό σου είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή ένας άγνωστος να σου χτυπήσει την πόρτα και πριν προλάβεις να απαντήσεις να μπει μέσα.
Με δεδομένο ότι το 70% των νοικοκυριών σήμερα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και έχει έναν τουλάχιστον Η/Υ, το ερώτημα είναι: θα αφήνατε την πόρτα του σπιτιού σας ανοιχτή;
https://www.safer-internet.gr/

20 ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

20 περιπτώσεις παρκαρίσματος για γέλια και για κλάματα



Υπάρχουν δύο κατηγορίες οδηγών. Εκείνοι που καταφέρνουν να παρκάρουν και στις πιο δύσκολες και απαιτητικές θέσεις με τρεις μόνο κινήσεις και εκείνοι που κάθε παρκάρισμά τους είναι καταστροφικό.

Βέβαια, ένα κακοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο μπορεί άνετα να προσφέρει γέλιο (εξαιρούνται οι περιπτώσεις που έχει κλείσει τον δρόμο, δεν μπορείς να στρίψεις ή σε έχει «κλείσει»).

Οι παρακάτω περιπτώσεις αποτελούν ένα συνδυασμό από οδηγούς που δεν μπορούν να παρκάρουν ούτε σε θέση που χωράει φορτηγό και εκείνων που παρκάρουν ακόμα και με κλειστά μάτια.



Η κλασσική περίπτωση «πήρα το δίπλωμα βράδυ»

Via Imgur

Είναι είτε ο «Θεός του παρκαρίσματος» ή πολύ καλός χτίστης

Via Reddit

Σημασία έχει να έχεις καλό στόχο

Via Imgur




Η ευθεία είναι πάντοτε ο πιο σύντομος δρόμος

Via Imgur

Μάλλον δεν είδε την ειδική σηματοδότηση για ασφάλτωση του δρόμου

Via Reddit

Κάποιος βιαζόταν

Via Reddit

Όχι μόνο θες να παρκάρεις σε τρεις θέσεις αναπήρων αλλά θες να τους τρίψεις και στη μούρη ότι έχεις λεφτά για να έχεις το δικό σου τζετ σκι

Via Imgur

«Ναι, ναι, καλά το πας! Όπα, Όπα!»

Via Imgur

Με αυτές τις 4 θέσεις παρκαρίσματος, όλος ο κόσμος είναι δικός σου

Via Imgur

Είτε πρόκειται για έναν τεχνίτη του παρκαρίσματος ή για κάποιον που τρελαίνεται να χτίζει σπίτια γύρω από ένα αυτοκίνητο

Via Reddit

Κανείς δεν διάβασε τις οδηγίες;
Imgur

Δεν ξέρω αν πρόκειται για καταστροφή ή για κάτι πραγματικά φανταστικό

Via Imgur

Αυτός ο οδηγός ήθελε να είναι δίκαιος
Imgur

Χωράει παντού, χωρίς πολλά πολλά
Imgur

Αυτό πάει να πει αυτοπεποίθηση

Via Reddit

Τόσα λάθη σε μόνο μία φωτογραφία

Via Imgur

Δεν χρειάζεται καν να σηκώσεις χειρόφρενο. Θα σταματήσει αυτόματα

Via Reddit

Ήταν σκοτεινά και κάτι του ξέφυγε

Via Reddit

Το πάρκαρα και σε λίγο θα έρθω να το πάρω

Via Reddit
Τι;; Σοβαρά τώρα... Τι έγινε;

Via Reddit



Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 21 Times Someone Was A Parking Master, Or A Parking Disaster που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.


krasodad


ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ
http://diasostesrodou.blogspot.gr/

Ω ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑ ΤΙΠΟΤΕ..

~ Ω να μην αγαπούσα τίποτε..~

imageΏ να μην αγαπούσα τίποτε, να μη μισούσα τίποτε και να πήγαινα μακρυά από τους ανθρώπους και κοντά στα θεριά – πέρα στην έρημο. Κι εκεί μόνος με την ψυχή μου την αμέρωτη ν’ αντικρύσω τον ουρανό. Να δυναμώσω τη σκέψη μου με τη θέα της απέραντης ερήμου και να γενώ στοιχείο της καταιγίδας κι ένα φύσημα του σιμούν και να ενωθώ με το αμίλητο πνεύμα της ερήμου και να βαφτίσω βάφτισμα φωτιάς την ψυχή μου, στα χρώματα που οργιάζουν κάθε βράδυ κι ακολασταίνουν κάτω στη δύση.
~~~
Ώ να μην αγαπούσα τίποτε και να χόρταινα τη νοσταλγία τη μεγάλη που νοιώθει για την έρημο η ψυχή μου!
~~~
Τρεμουλιαστή και όμορφη με κοκκινισμένα μάτια, από το κλάμα ίσως, εμπήκεν απόψε στο δωμάτιό μου. Σαν νάβλεπα αϊδόνι, να μπαίνει σε φωλιά γερακιού. Ένας οίκτος, μια αγάπη κι ένας οίκτος εγλύστρησαν μέσα μου κι εμαλάκωσαν τα λόγια μου. Γιατί είσαι χλωμή, αγάπη μου; Όχι, δεν έκλαψες; Ά παρακάλεσες τον Θεό για μένα; Ένα γέλοιο άγριο εξέσκισε την καρδιά μου. Δεν είπα τίποτε. Ά δύστυχη, νάξερες τι, είπα μέσα μου!
~~~
Μου έφερε κρίνα, μιάν ανθοδέσμη. Έπιασε το κεφάλι μου και μ’ έσφιγγε στα στήθη της σιωπηλή και κάτι ψιθύριζαν τα χείλη της. Φοβούμαι πως ήταν προσευχή. Ένα άρωμα βαρύ ανέβαινε από τη σάρκα της θερμό και άσεμνο κι έμπαινε στο κορμί μου.
~~~
Της είπα να σωπάσει. Εμάδησα τα κρίνα κι εζήτησα τα χείλη της. Θέλω την κοινωνία του κορμιού Σου απόψε. Το άδυτο και το άγιο Βήμα της σάρκας Σου ποθώ. Λειτουργός του Αληθινού Θεού θα προσφέρω θυσία απόψε και θάναι ναός το σώμα Σου, και ύμνοι τα παραληρήματά μας, κι έκσταση θρησκευτική και υπερκόσμια η κάμαρα μετά την ηδονή μας. Θα μεταλάβω όλων Σου των κινημάτων και όλων Σου των κυρτοτήτων και όλων των μυστηρίων του κορμιού Σου. Και όταν εξαντλημένη γύρεις μεσ’ στα λευκά σεντόνια και αποκάμουνε τα μπράτσα Σου να σφίγγουν, θάλθω να γονατίσω μπροστά Σου, ώ Αγία τράπεζα της ηδονής – και θα σμίξω τα χέρια μου και θα προσευχηθώ..
~~~
Και θ’ ανοίξω έπειτα τα μάτια Σου και θα διαβάσω μέσα εκεί στα γαλανά των βάθη το μυστήριο που μου κρύβεις.
Ν. Καζαντζάκης
.. Οφις και κρίνο ..
https://elenahalivelaki.wordpress.com/

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΟ 3 ΕΥΡΩ !!

ΦΡΙΚΗ (σήμερα) στην Ευελπίδων! ΠΩΣ ένας άνθρωπος ΠΕΘΑΝΕ για ένα μεγαρόσημο 3€!



ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ 

Σήμερα επισκέφτηκα τα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσω φάκελο με δικαιολογητικά για την ανανέωση της εγγραφής μου στον πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Προορισμός μου ήταν το γραφείο πρωτοκόλλου του κτιρίου 6 στον 1ο όροφο. Φθάνοντας βρέθηκα πίσω από έναν ευτραφή κύριο απροσδιόριστης ηλικίας, που βρισκόταν εκεί για τον ίδιο λόγο. Θα μπορούσε να είναι 55, 60 ή και 65 ετών. Βάδιζε κουρασμένα, υποτονικά. Η αναπνοή του δύσκολη και μακρόσυρτα σφυριχτή.

Χρειάζεται κι ένα μεγαρόσημο των τριών ευρώ που θα κολλήσετε στην αίτηση σας, είπε η κυρία πίσω από τον υπολογιστή, απευθυνόμενη και στους δυό μας. Κατεβήκαμε στο ισόγειο και ζητήσαμε μεγαρόσημα από την κοπέλα που φωτοτυπούσε δικογραφίες.

Δυστυχώς δεν έχω, μας απάντησε. Θα βρείτε απέναντι στο κτίριο 9. Μπροστά ο ευτραφής κύριος και πίσω του εγώ πήγαμε στο 9. Εκεί υπάρχει μια θυρίδα του δικηγορικού συλλόγου, που εξέδιδε γραμμάτια και πουλούσε μεγαρόσημα. Η υπάλληλος μας ρώτησε αν είμαστε δικηγόροι και, όταν η απάντηση μας ήταν αρνητική, αρνήθηκε να μας πουλήσει, λέγοντας μας ότι προμηθεύει αποκλειστικά δικηγόρους. Μας παρέπεμψε στο κτίριο 11.

Ο ευτραφής κύριος ψιλοτσακώθηκε με την κυρία ζητώντας να μάθει τον λόγο της ταλαιπωρίας του. Γιατί δεν πουλούσαν μεγαρόσημα σε μη δικηγόρους. Άκρη δεν έβγαλε. Έδειχνε εμφανώς εκνευρισμένος. Καθώς στράφηκε προς την έξοδο και κινήθηκε προς το κτίριο 9, άκουγα την αναπνοή του να δυσκολεύει. Σαν να έβραζε, σαν να έβγαζε βρυχηθμούς. Είχε δύσπνοια. Και ταυτόχρονα μονολογούσε ακατάληπτα.

Μόλις μπήκαμε στο ισόγειο του κτιρίου 11 και κατευθύνθηκε στην κυρία που προμήθευε μεγαρόσημα, αντί για ομιλία έβγαλε ένα ρόγχο και σωριάστηκε στο δάπεδο. Τρόμαξα κι έσκυψα από πάνω του να δώ τι συνέβη. Το ίδιο έκαναν κι άλλοι παριστάμενοι. Αδυνατούσε να αναπνεύσει. Έβγαζε επαναλαμβανόμενα μουγκρητά σαν ρόγχο ανθρώπου που πνίγεται. Βγήκα για λίγο έξω και τηλεφώνησα στο 166 ζητώντας επειγόντως ασθενοφόρο κι εξηγώντας την κατάσταση του παθόντος. Σε δύο λεπτά που ξαναμπήκα στην είσοδο, ο ευτραφής κύριος είχε πάψει να αναπνέει. Κάποιος του έπιασε το χέρι να διαπιστώσει αν είχε σφυγμό. Δεν είχε, ήταν νεκρός. Κείτονταν εκεί μπροστά μας. Δεν θα ήθελα να είμαι εκείνος που θα έψαχνε για την ταυτότητα του και το κινητό του, ώστε να αναγγείλει το δυσάρεστο συμβάν στους οικείους του. Κι έτσι έφυγα.

Στο δρόμο της επιστροφής ήταν αδύνατο να πάψω να σκέπτομαι την τραυματική αυτή εμπειρία. Μπορεί ο δυστυχής να είχε προβλήματα υγείας, προβλήματα από το πάχος του, μπορεί να είχε ταλαιπωρηθεί από το πρωί, μπορεί να έπαιξαν τον ρόλο τους η υψηλή θερμοκρασία και η άπνοια. Διατηρώ όμως τη βεβαιότητα ότι τον σκότωσε το δημόσιο. Οι στυγνοί γραφειοκράτες λειτουργοί του. Η αναλγησία, η αδιαφορία και η τυπολατρία των γραφειοκρατών. Θα μπορούσε να διαθέτει μεγαρόσημα η κυρία στο πρωτόκολλο, να τα χορηγεί. σε μάς τους άσχετους, τους μή δικηγόρους, που δεν συναλλασόμαστε τακτικά με δικαστήρια και δεν γνωρίζουμε ότι θα τα χρειαστούμε για μία αίτηση. Θα μπορούσε να μας προμηθεύσει η κυρία του δικηγορικού συλλόγου. Αλήθεια ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έπρεπε να το κάνει σε μη δικηγόρους. Τι είναι τα μεγαρόσημα φίλτατοι, χρυσάφι; Που το κρύβουμε και το δίνουμε μόνο στο συνάφι μας;

Παράλογη χώρα, παράλογοι άνθρωποι, παράλογες συμπεριφορές.

George Billinis

http://www.press-gr.com/

Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

H AΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

H AΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η αρμονία των σφαιρών του Πυθαγόρα και το Σύμπαν

Στον ρυθμό της κοσμικής μουσικής που πρώτοι «άκουσαν» οι μυστικιστές μαθηματικοί του 
6ου π.Χ. αιώνα εξακολουθεί να χορεύει η σύγχρονη Κοσμολογία.

Ενας Έλληνας καθηγητής Μουσικής και Πληροφορικής, με πανεπιστημιακές σπουδές στη
 Φυσική και ερευνητικό έργο στα Πυθαγόρεια Μαθηματικά απέδειξε ότι η «αρμονία των 
σφαιρών», η περίφημη πυθαγόρεια θεωρία, έχει ακριβή εφαρμογή σε όλους τους γνωστούς 
μας σήμερα πλανήτες.
Ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, διευθυντής του Τομέα Τεχνολογίας Ηχου, 
Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του 
Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράλαμπος Σπυρίδης ανακοινώνει στο επιστημονικό συμπόσιο 
«Φιλοσοφία και Κοσμολογία» τους αριθμούς που εκφράζουν σε αστρονομικές μονάδες τις 
αποστάσεις των πλανητών από τον Ηλιο πιάνοντας το νήμα από τους Πυθαγορείους.
Ο κ. Σπυρίδης διατυπώνει «μια καθολική, εξαιρετικά απλή και κομψή σχέση» που
 εμπεριέχει μόνον τους αριθμούς 1, 2, 3, 4 της «ιερής τετρακτύος» των Πυθαγορείων 
και το άθροισμά τους, τον «τέλειο» αριθμό 10.
Η «τετρακτύς» ήταν η βάση της πυθαγόρειας διδασκαλίας που πρέσβευε ότι οι ήχοι των
 ουράνιων σωμάτων συνθέτουν μία κοσμική μουσική, γιατί οι αποστάσεις και οι ταχύτητες των
 πλανητών και των απλανών αστέρων διέπονται από τους ίδιους αριθμητικούς λόγους που 
παράγουν και τη συμφωνία των ήχων.
Οι συμφωνίες των ήχων που παράγουν αρμονικό αποτέλεσμα έχουν μορφή απλών αριθμητικών 
σχέσεων: 2/1 (οκτάβα), 3/2 (πέμπτη), 4/3 (τετάρτη). Επομένως κατά τους Πυθαγορείους 
το μυστικό της μουσικής και της κοσμικής αρμονίας κρύβεται στις σχέσεις των 
τεσσάρων πρώτων φυσικών αριθμών (1, 2, 3, 4).
Ο Πυθαγόρας είναι ο πρώτος φιλόσοφος που συνδέει την Αστρονομία με τη 
Μουσική, υποστηρίζοντας ότι στο αρμονικό και σφαιρικό σύμπαν τα πάντα
 διέπονται από απλούς νόμους, που μπορούν να εκφρασθούν με τους αριθμούς της 
«ιερής τετρακτύος».
Με τη θεωρία της αρμονίας των σφαιρών, που συνδυάζει την κοσμική αρμονία με 
τη μουσική αρμονία, ο μεγάλος φιλόσοφος επιχείρησε να εξηγήσει τη θέση και την
 κίνηση των πλανητών στον ουράνιο θόλο. Χρησιμοποιώντας μουσικούς όρους, δηλαδή 
εύφωνα μουσικά διαστήματα, καθόρισε υπό μορφήν κλίμακας τις μεσοπλανητικές αποστάσεις.
Ακολούθως, αντιστοιχίζοντας τα μουσικά διαστήματα σε μετρικές αποστάσεις, κατόρθωσε 
πρώτος να υπολογίσει σε Δελφικά στάδια τις μεσοπλανητικές αποστάσεις των «ουρανίων 
γεννητών», όπως ονόμασε τα ουράνια σώματα ο Πλάτωνας παίρνοντας το νήμα από τον 
Πυθαγόρα.
Ο Πυθαγόρας τον 6ο π.Χ. αιώνα δέχθηκε ότι η μουσική απόσταση μεταξύ Γης και 
Σελήνης είναι ένας τόνος και η μετρική απόσταση μεταξύ τους είναι 126.000 
Δελφικά στάδια, δηλαδή 22.371.300 μέτρα.
Σχεδόν 24 αιώνες μετά δύο Γερμανοί αστρονόμοι, ο Γιόχαν Μπόντε και ο Τίτιους, προσδιορίζουν
 τις θέσεις των γνωστών τότε πλανητών του ηλιακού μας συστήματος με ικανοποιητική
 ακρίβεια. Η εμπειρική ανακάλυψή τους, ανερμήνευτη μέχρι σήμερα, έμεινε γνωστή ως 
κανόνας των Μπόντε-Τίτιους.
Μέχρι τον Κρόνο ο κανόνας όχι μόνο δούλευε ικανοποιητικά αλλά και έμμεσα 
συνέβαλε στην ανακάλυψη της ζώνης των αστεροειδών ανάμεσα στον Αρη και τον
 Δία και του πλανήτη Ουρανού στα τέλη του 18ου αιώνα.
Ο κανόνας των Γερμανών αστρονόμων έπαψε να δίνει αξιόπιστα αποτελέσματα όταν 
επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί στους «νεότερους» πλανήτες και στη ζώνη πέρα από τον 
Πλούτωνα, μία από τις συναρπαστικότερες περιοχές του ηλιακού συστήματος, γεμάτη 
αντικείμενα από βράχο και πάγο που περιστρέφονται γύρω από τον Ηλιο σε τεράστιες 
αποστάσεις.
Ο καθηγητής Σπυρίδης, μελετώντας επί σειρά ετών τις πλατωνικές απόψεις «περί των θείων 
γεννητών», τις οποίες συγκέρασε με την «αρμονία των σφαιρών» του Πυθαγόρα, ανακάλυψε 
ότι ο κανόνας των δύο Γερμανών αστρονόμων του 18ου αιώνα αποτελεί μία μαθηματική 
έκφραση της πυθαγόρειας μουσικής των σφαιρών.
Στο συμπόσιο του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αποδείξει ότι κατάφερε να επεκτείνει την 
ακριβή εφαρμογή της πυθαγόρειας θεωρίας σε όλους τους γνωστούς πλανήτες, ενώ θα
 υποδείξει συγκεκριμένες θέσεις «πλανητικών» αντικειμένων μετά τον Πλούτωνα.

Στον ρυθμό της κοσμικής μουσικής που πρώτοι «άκουσαν» οι μυστικιστές 

μαθηματικοί του 6ου π.Χ. αιώνα εξακολουθεί να χορεύει η σύγχρονη Κοσμολογία.
facebook.com


Πηγή: https://greek1.blogspot.com/2017/02/h_13.html#ixzz4lQ2CwIcs 
®1Greek Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη 
Under Creative Commons License: Attribution 

Follow us: @1_Greek on Twitter | 1greek on Facebook

Και μια μεγάλη αλήθεια… οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν

  Και μια μεγάλη αλήθεια…  οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν – Joanna Sou – GynaikaEimai 15 Ιανουαρίου 2025 «Αν δεν φτιάξεις αυτά τα δύο πρ...