Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΒΑΤΡΑΧΙΑ
βάτραχος
Οι βάτραχοι ανήκουν σε μια ομάδα ζώων που ονομάζεται αμφιβίων.
Είναι γνωστή για τους ικανότητες άλματα, croaking ήχους, διογκώνοντας μάτια και γλοιώδες δέρμα .
Υπάρχουν περίπου 4.800 είδη βατράχων γύρω από ολόκληρο τον κόσμο.
Οι βάτραχοι ζουν σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική .
Βάτραχοι συνήθως ζουν σε δασικές και υγροτόπων περιοχές. Ζουν σε νερό, μέσα εδαφοκάλυψης, στα δέντρα και
μερικές φορές σε λιβάδια, καθώς και ερήμους.
Η διάρκεια ζωής ενός βατράχου είναι 1 για να 30 χρόνια . Το ακριβές χρονικό διάστημα εξαρτάται από το είδος του βατράχου.
Οι βάτραχοι έρχονται σε πολλά μεγέθη και χρώματα .
Ο βάτραχος Γολιάθ ( Conraua Γολιάθ ) είναι ο μεγαλύτερος βάτραχος που ζουν στη Γη . Τα δείγματα μπορεί να αυξηθεί έως και 32 εκατοστά (12,6 ίντσες) σε μήκος από το ρύγχος μέχρι την εξαερισμού, και ζυγίζουν έως 3,25 κιλό (7,17 λίρες).
Γολιάθ βάτραχος
Το μικρότερο βάτραχος είναι ο χρυσός βάτραχος ( Psyllophryne didactyla ), το οποίο είναι ένα μικροσκοπικό 1 εκατοστό (0,39 ίντσες) και μόνο περίπου 1 γραμμάριο (0,035 ουγκιά).
χρυσός βάτραχος
Ενηλίκων βατράχια έχουν δύο κύριους συνδυασμούς χρωμάτων . Κάθε ένα σηματοδοτεί μια διαφορετική τεχνική επιβίωσης. Εκείνοι με φωτεινά χρώματα (όπως βατράχια δηλητήριο) διαφημίζουν την παρουσία τους και προειδοποιούν πιθανούς θηρευτές ότι το δέρμα τους είναι τοξικό.Εκείνοι με στίγματα πράσινο ή καφέ χρώμα είναι καμουφλαρισμένη τόσο αρπακτικά έχουν έναν σκληρό χρόνο βρίσκοντας τους.
Τα περισσότερα είδη βατράχων είναι νυκτόβια, αλλά και πολλοί άλλοι είναι ημερήσιοι .
Οι βάτραχοι είναι μοναχικά ζώα , αν και δεν είναι ιδιαίτερα εδαφικά , εκτός κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής.
βάτραχος-2
Οι βάτραχοι έχουν ένα υγρό και διαπερατό στρώμα του δέρματος που καλύπτεται με βλεννογόνους αδένες ? Αυτό τους επιτρέπει να αναπνέουν μέσω του δέρματός τους, εκτός από τους πνεύμονές τους. Η υγρασία στο δέρμα διαλύει οξυγόνο από τον αέρα και το νερό που περιβάλλει το βάτραχο και τον μεταδίδει στο αίμα.
Κατά τη διάρκεια του χρόνου μένουν βυθιστεί κάτω από το νερό ή να θάβονται στο έδαφος (όπως κατά τη διάρκεια χειμερία νάρκη) Το μόνο που αναπνέουν μέσω του δέρματός τους.
Βάτραχος δέρμα είναι permiable νερό , αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αφήσει το νερό μέσα και έξω. Οι βάτραχοι δεν πίνουν συχνά με το στόμα τους, απορροφούν νερό μέσω του δέρματός τους . Έχουν μια «θήκη του καθίσματος», μια περιοχή στις κοιλιές τους, η οποία έχει σχεδιαστεί για την απορρόφηση του νερού. Απορροφούν μέσω τριχοειδούς δράσης από το νερό ή ένα υγρό επιφάνεια.
Οι βάτραχοι είναι σαρκοφάγα που τρώνε ζωντανά θηράματα και δεν τρέφονται με φυτά ή ψοφίμια.Μικρού και μεσαίου μεγέθους βατράχια τρώνε έντομα όπως μύγες, κουνούπια, λεπιδόπτερα και λιβελλούλες. Μεγαλύτερες βατράχια θα φάνε μεγαλύτερα έντομα όπως ακρίδες και σκουλήκια.Ορισμένες μεγάλες βατράχια θα φάνε ακόμα και μικρά φίδια, ποντίκια, χελώνες μωρό, μικρά ψάρια, ακόμη και άλλα μικρότερα βατράχια!
βάτραχος και θήραμα
Οι βάτραχοι χρησιμοποιούν τους κολλώδη, μυϊκή γλώσσα για να πιάσει και να καταπιεί τα τρόφιμα.Αντίθετα με τους ανθρώπους, η γλώσσα τους δεν είναι συνδεμένο με το πίσω μέρος του στόματος του. Αντ 'αυτού, είναι προσαρτημένη στο μέτωπο, επιτρέποντας το βάτραχο να κολλήσει τη γλώσσα του έξω πολύ περισσότερο.
Οι περισσότεροι βατράχια δεν κυνηγούν, αλλά περιμένουν το θήραμά τους να έρθουν αρκετά κοντά για να επιτεθεί? Δεν μπορούν να μασούν την τροφή τους και πρέπει να το καταπίνετε ολόκληρο.
Επειδή είναι ψυχρόαιμα , δεν χρειάζεται να τροφοδοτήσει πολύ συχνά για να υποστηρίξει τον μεταβολισμό τους.
Κατά τη διάρκεια ακραίες συνθήκες, μερικοί βάτραχοι εισέρχονται σε κατάσταση νάρκη (κατάσταση μειωμένης φυσιολογική δραστηριότητα) και παραμένουν ανενεργά για μήνες. Σε ψυχρότερες περιοχές, πολλά είδη βατράχων αδρανοποίησης το χειμώνα.
Μερικά είδη βατράχων μπορεί να πηδήσει αποστάσεις έως και 20 φορές το δικό τους το μήκος του σώματος σε ένα μόνο άλμα . Όταν διαταραχθεί, βατράχια συχνά άλμα σε μια λακκούβα ή λίμνη, όπου μπορούν να κρύψουν κάτω από το νερό. Ακανόνιστη ζιγκ-ζαγκ άλματα τους στην ξηρά χρησιμεύει επίσης για να συγχύσει τους πιθανούς θηρευτές.
βάτραχος άλμα
Οι βάτραχοι μπορεί να δει προς τα εμπρός, προς τα πλάγια και προς τα πάνω όλα την ίδια στιγμή .Ποτέ δεν κλείνουν τα μάτια τους, ακόμα και όταν κοιμούνται. Βάτραχοι, ωστόσο, έχουν βλέφαρα που αναβοσβήνουν για να προστατεύουν τα μάτια τους από το βρώμικο υπόλειμμα και να διατηρήσει την υγρασία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάτραχοι χρησιμοποιούν πραγματικά τα μάτια τους για να τους βοηθήσουν να καταπιούν τα τρόφιμα . Όταν κατάποση μια μεγάλη μπουκιά τροφής, ένας βάτραχος αναβοσβήνει τα μάτια του. Η ένδειξη αναβοσβήνει ωθεί τα βατράχια τεράστια μάτια προς τα κάτω πάνω από το στόμα της. Αυτό βοηθά αποσπάσουν το φαγητό στο στόμα του στο λαιμό της.
Βάτραχος αυτιά καλούνται tympanums και μοιάζουν περισσότερο με μια επίπεδη, σε σχήμα δίσκου μπάλωμα του δέρματος σε άμεση γειτνίαση με κάθε μάτι.
Στα περισσότερα είδη βατράχων μόνο τα αρσενικά γκρινιάζω . Θα γκρινιάζω για την προσέλκυση βατράχων θηλυκό για αναπαραγωγή, και να προειδοποιήσει μακριά άλλα αρσενικά βατράχια από το έδαφός τους. Πολλά είδη βατράχων ίδιοι φουσκώνει πάρα πολύ με τον αέρα όταν γκρινιάζω.
βάτραχος-3
Βάτραχοι γίνει ώριμη μεταξύ δύο μήνες για 3 ετών . Μετά από ένα θηλυκό βάτραχος γίνεται ώριμο, μπορεί να θέσει από δύο έως περισσότερα από 50.000 αυγά με τη μία , ανάλογα με τα είδη. Τα αυγά θαεπωαστούν για 48 ώρα έως 23 ημέρας , βυθισμένη στο νερό. Κατά τη διάρκεια της επώασης, το αρσενικό βάτραχος προστατεύει συνήθως τα αυγά.
Μόλις ένα αυγό εκκολάπτεται, ένα μικρό, χωρίς πόδια, τα ψάρια-όπως πλάσμα αναδύεται . Αυτό βάτραχος απογόνους ονομάζεται γυρίνος . Γυρίνους σταδιακά μεγαλώνουν τα πόδια, απορροφούν τις ουρές τους, χάνουν τα βράγχια τους, και να μετατραπεί σε βατράχων και φρύνων που να αρχίσει να αναπνέει αέρα και hopping. Όλη αυτή η μεταμόρφωση ονομάζεται μεταμόρφωση .
βάτραχος κύκλου ζωής
Οι βάτραχοι έχουν πολλά αρπακτικά ζώα . Θηρευτές των ζώων περιλαμβάνει τα φίδια , σαύρες , πουλιά, shrews, ρακούν , αλεπούδες , βίδρες και νυφίτσες . Ακόμα και κάτω από το νερό βατράχια δεν είναι ασφαλείς από τους πεινασμένους ψάρια, χελώνες και πτηνά.
Αφρικανική βατράχια είναι οι καλύτεροι άλτες του κόσμου βάτραχος . Μπορούν να hop 4,2 μέτρα (14 πόδια) σε ένα μόνο δεσμεύεται.
Κηρώδη δέντρο βατράχια δεν hop, αλλά περπατούν σαν χαμαιλέοντας , χρησιμοποιώντας κοντράρουμε πρώτα δάχτυλα χεριών και των ποδιών στα υποκαταστήματα πρόσφυση.
Frog πόδια τρώγονται από τους ανθρώπους σε πολλές περιοχές του κόσμου. Γαλλικά cuisses de Grenouille ή βατραχοπόδαρα πιάτο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο ιδιαίτερα σερβίρονται στην περιοχή της Dombes (του νομού Ain).
βατραχοπόδαρα
Στην Αίγυπτο ο βάτραχος είναι το σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας , και στην αιγυπτιακή μυθολογία Heget είναι ένας βάτραχος-θεά που αντιπροσωπεύει τη γονιμότητα.
Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι που σχετίζονται βατράχια με τη γονιμότητα και την αρμονία , και με την ακολασία σε συνδυασμό με την Αφροδίτη.
Στη μεσαιωνική Ευρώπη ο βάτραχος ήταν ένα σύμβολο του διαβόλου , όπως η καθολική εκκλησία είναι που σχετίζονται με τη μαγεία ως ένα οικείο πνεύμα.
Βάτραχοι κατέχει εξέχουσα θέση στη λαογραφία, παραμύθια, και του λαϊκού πολιτισμού . Έχουν την τάση να παρουσιάζεται ως καλοήθη, άσχημο, και αδέξια, αλλά με κρυμμένα ταλέντα. Παραδείγματα περιλαμβάνουν Μίτσιγκαν J. Βάτραχος, "The Frog Πρίγκιπα», και Κέρμιτ ο βάτραχος

.
Interesting facts about frogs | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο σχολείο με σκουλαρίκι!

Στο σχολείο με σκουλαρίκι!   Το σχολείο προέρχεται από την λέξη σχολή, που στα αρχαία ελληνικά σήμαινε την ανάπαυση, τον ελεύθερο χρόνο, την...